دریادار سیاری: نقش دافوس ارتش در طراحی عملیات‌های دفاع مقدس/ موفقیت در گرو آینده‌نگری است

10:33 - 19 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۲۶۵۸
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
دریادار سیاری: نقش دافوس ارتش در طراحی عملیات‌های دفاع مقدس/ موفقیت در گرو آینده‌نگری است
معاون هماهنگ‌کننده ارتش گفت: با شروع جنگ تحمیلی، اساتید دافوس برای طراحی عملیات‌های مهم به صحنه جنگ شتافتند که در این زمینه می‌توان به عملیات‌های طریق‌القدس، ثامن‌الائمه (ع) و بیت‌المقدس اشاره کرد.

خبرگزاری میزان - به گزارش دفاع‌پرس، امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» معاون هماهنگ‌کننده ارتش در آیین گرامیداشت نودمین سالگرد تأسیس دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس) که صبح امروز (دوشنبه) در این دانشگاه برگزار شد، ضمن تبریک این مناسبت اظهار داشت: سنگ بنای دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش در سال ۱۳۱۲ گذاشته شد.

امیر سیاری افزود: در سال ۱۳۵۹ با شروع جنگ تحمیلی، اساتید دافوس برای طراحی عملیات‌های مهم به صحنه جنگ شتافتند که در این زمینه می‌توان به عملیات‌های طریق‌القدس، ثامن‌الائمه (ع) و بیت‌المقدس اشاره کرد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش به سابقه تشکیل دافوس ارتش اشاره و عنوان کرد: در سال ۱۳۶۹ با ادغام دافوس‌ها، دافوس ارتش جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد.

وی با بیان اینکه طراحی عملیات بیت‌المقدس از سوی اساتید دافوس صورت گرفت، گفت: جایی که پیش‌بینی و آینده‌نگری کردیم، موفق و سربلند شدیم، و هر کجا بی‌گدار به آب زدیم، برای‌مان مشکل به وجود آمد.

دریادار سیاری به نقش مؤثر شهید صیاد شیرازی در طراحی عملیات بیت‌المقدس اشاره و بیان کرد: در زیر گلوله و بمباران، فرماندهی و مدیریت کردن کار مشکلی است و اگر رشادت و ولایتمداری و تسلط بر میدان که از دوره‌های دافوس به دست می‌آید، وجود نداشته باشد، موفقیت امکان‌پذیر نیست.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با اشاره به اهمیت نیروی انسانی اظهار داشت: نیروی انسانی بزرگترین سرمایه معنوی در هر سازمانی است و نیروی انسانی باکیفیت موجب رشد و تعالی هر سازمانی می‌شود.

وی در ادامه به اهمیت تجهیزات نیرو‌های مسلح اشاره و خاطرنشان کرد: اگر بهترین تجهیزات را داشته باشیم، اما نیروی انسانی مناسب نداشته باشیم، نمی‌توانیم از این تجهیزات بهره ببریم.

امیر سیاری با بیان اینکه تجهیزات مورد استفاده در ارتش توسط متخصصان داخلی ساخته شده است، گفت: با وجود تحریم‌ها پهپاد‌ها، ناوشکن‌ها، سامانه‌های پدافند هوایی، سامانه‌های ارتباطی و بسیاری از تجهیزات با تکیه بر توان داخلی و استفاده از تجربیات اساتید دانشگاه‌های داخلی ساخته شده است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش بیان کرد: ما در بحث گزینش، جذب و نگه‌داری از نیروی انسانی برنامه‌های مختلفی داریم و نیروی انسانی با نگاه به آینده آماده انجام مأموریت‌ها می‌شود.

وی یادآور شد: تمامی افسران ما دوره‌های مختلفی را برای آماده شدن می‌گذرانند تا در دوران مسئولیت، کار‌های خود را به خوبی پیش ببرند.

دریادار سیاری با اشاره به اهمیت دانشگاه فرماندهی و ستاد عنوان کرد: این دانشگاه قابلیت مدیریت و فرماندهی را به نیرو‌ها آموزش می‌دهد؛ در واقع مهم‌ترین مقطع تحصیلی برای مدیران ارتش، دوره دافوس است و می‌تواند فرمانده و مدیر را صاحب‌نظر کند.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش اظهار داشت: دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش مهم‌ترین مرکز برای آموزش فرماندهان و مدیران جهت اداره نیرو‌های ارتش است.

وی به ویژگی‌های فرماندهان دافوس گفت: این ویژگی‌ها ایمان به خدا و تقوا، ولایتمداری، شهادت‌طلبی، تعهد و مسئولیت‌پذیری، شجاعت، دشمن‌شناسی، اشراف عملیات، خلاقیت و ابتکار، اقتدار و قاطعیت، توجه به تربیت و آموزش، و آمادگی برای نبرد‌های آینده دانست.

امیر سیاری علم و دانش برای حضور در صحنه را از مهم‌ترین ویژگی‌های فرماندهان و مدیران دوره‌دیده در دانشگاه ستاد آجا دانست و یادآور شد: ما در انجام کار‌ها عملکرد و اثربخشی را داریم. ما به دنبال اثربخشی آموزشی هستیم.

وی با بیان اینکه اقدامات دافوس کاملاً اثربخش بوده است، خاطرنشان کرد: اثربخشی دوره‌های آموزشی دافوس بسیار حائز اهمیت است. ما باید برای آینده آماده شویم؛ چرا که سرعت پیشرفت فناوری، پویایی محیط، تحولات در سلاح‌ها و تغییرات بسیار بالاست.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه باید سناریو‌های متعددی در دستور کار باشد، تأکید کرد: باید به آینده نگاه ویژه‌ای داشته باشیم؛ چرا که تغییرات زیادی در منطقه در حال شکل‌گیری است.

دریادار سیاری به جنگ ترکیبی علیه کشورمان اشاره کرد و افزود: سیر تحولی جنگ‌ها در نسل پنجم با تغییر رفتار دشمن در جنگ ترکیبی باید مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که در این دوره شرایط ورود رسانه‌های نوین و عملیات‌های نامتقارن را شاهد هستیم.

وی با تأکید بر اینکه باید تهدید را شناخت و آن را به فرصت تبدیل کرد، اظهار داشت: باید از غافلگیری فناورانه در آینده پیشگیری شود.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش با بیان اینکه باید ریل‌گذاری مناسب برای انجام مأموریت‌های آینده صورت گیرد، عنوان کرد: ارتش تجارب خوبی از دوران دفاع مقدس و صحنه‌های مختلف دارد که دانشگاه‌های کشور می‌توانند از آن استفاده کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *