بدنه ناوشکن دماوند در اسفند رونمایی می‌شود/ ناوشکن «دنا» پایان امسال به آب انداخته می‌شود/ قدرت تخریب «اژدر» زیردریایی غدیر ۶ برابر موشک کروز سطح به سطح است

8:56 - 11 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۲۱۵۶
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه ساخت ناوشکن جماران ۱۲ سال، ناوشکن دماوند ۱۰ سال و ناوشکن سهند ۸ سال به طول انجامید، گفت: ناوشکن دنا نیز تا پایان سال به آب انداخته خواهد شد و اواسط سال آینده به نیروی دریایی ارتش تحویل داده می‌شود.
امیر رستگاری
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، امیر دریادار «امیر رستگاری» صبح امروز در یک برنامه تلویزیونی، با اشاره به قابلیت‌های ناوشکن سهند که روز گذشته به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران الحاق شد اظهار کرد: ناوشکن سهند سومین ناوشکن از سری ناوشکن‌های کلاس موج است که کار طراحی و ساخت آن توسط عزیزان ما در کارخانجات نیروی دریایی ارتش انجام شد و روز ۱۰ آذر امسال با حضور فرمانده کل ارتش به ناوگان جنوب نداجا ملحق شد و در خط عملیاتی قرار گرفت.

وی با بیان اینکه با توجه به تسلیحات و سامانه‌های حس‌گری که سهند دارد، قابلیت آفند و پدافند در هوا، سطح و زیرسطح را داراست، گفت: سامانه «راداری» بسیار قوی، سامانه «مدیریت نبرد» بسیار پیشرفته، سامانه «جنگال» بسیار به روز سهند، انواع موشک‌های سطح به سطح و سطح به هوا، می‌تواند تا وَرای افق را مورد هدف قرار دهد.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع افزود: سامانه سوناری که بر روی ناوشکن سهند نصب شده، قابلیت رصد و پایش اطراف سطح زیر آب را به این ناوشکن می‌دهد و سهند از این طریق می‌تواند هر نوع تحرک زیردریایی را مورد شناسایی و ردیابی قرار دهد.

امیر رستگاری با بیان اینکه برای اولین بار سیستم دفاع نقطه‌ای که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده بر روی ناوشکن سهند نصب شده است، گفت: این سیستم با قابلیت اجرای ۴ هزار گلوله در دقیقه در حدود ۱۰ اینچ، به سهند این امکان را می‌دهد که ضدِ موشک کروزی که به سمت آن می‌آید اجرای آتش کند و هر موشک تهدیدکننده‌ای را منهدم کند.


وی با بیان اینکه سیستم دفاع نقطه‌ای، سیستم سونار، سامانه‌های مخابراتی و جنگال و همچنین سیستم رانش، از جمله موضوعات ارتقایافته ناوشکن سهند در قیاس با ناوشکن جماران است، گفت: سیستم رانش CPP یا «پروانه متغیر» قابلیت مانور بالایی به ناوشکن سهند داده است؛ اصولا دو نوع پروانه در ناوشکن‌ها استفاده می‌شود؛ یا «پروانه ثابت» که دور به وسیله گیربُکس تغییر پیدا می‌کند یا «پروانه متغیر» که دور ثابت است و با تغییر زاویه پروانه، رانش به جلو، رانش به عقب و دور زدن انجام می‌شود.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد اجزا و اقلام ناوشکن سهند توسط صنایع وزارت دفاع و شرکت‌های داخلی دانش‌بنیان تولید شده‌اند، عنوان کرد: تنها بعضی از اقلام ناوشکن سهند خارجی است که البته تولید آن‌ها هم برای ما مقرون به صرفه نبود.

امیر رستگاری با بیان اینکه ساخت ناوشکن جماران ۱۲ سال، ناوشکن دماوند ۱۰ سال و ناوشکن سهند ۸ سال به طول انجامید، گفت: ناوشکن دنا نیز همراه با سیستم رانش خود تا پایان سال به آب انداخته خواهد شد و اواسط سال آینده به نیروی دریایی ارتش تحویل داده می‌شود.


وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران جزو ۲۰ کشور اول جهان در حوزه شناور‌های سنگین نظامی است، ادامه داد: ناوشکن سهند کاملا به روز است و علاوه بر قابلیت حضور و پایداری در امواج سخت اقیانوسی، از قابلیت مقابله با هر نوع تهدید هوایی، سطحی و زیرسطحی نیز برخوردار است.


وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در منطقه جنوب غربی آسیا تنها کشوری است که با توان خود می‌تواند ناوشکن متناسب با نیازهایش را تولید کند، عنوان کرد: «گشت و شناسایی»، «حفاظت و حراست از آب‌های سرزمینی» و «حضور در آب‌های بین‌المللی جهت حراست از خطوط مواصلاتی»، ماموریت‌های ناوشکن سهند است.

امیر رستگاری ادامه داد: بیش از ۱۰ سال است که پدیده شوم دزدی دریایی در منطقه خلیج عدن ایجاد شده و امروز ناوشکن جماران در آنجا حضور دارد و از فردا، ناوشکن سهند به ناوشکن جماران خواهد پیوست و در آب‌های بین‌المللی و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه حضور مستمر و دائمی خواهد داشت.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه در اسفند ماه امسال اولین سامانه رانش واترجت را رونمایی می‌کنیم، افزود: این سامانه، سرعت و قدرت مانور بسیار بالایی به شناور می‌دهد.

امیر رستگاری همچنین گفت: زیردریایی فاتح در دهه فجر و بدنه ناوشکن دماوند نیز در اسفند ماه امسال رونمایی می‌شوند.

امیر رستگاری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه از نظر متخصصین نظامی، زیردریایی‌ها جزو پیچیده‌ترین، استراتژیک‌ترین و تاثیرگذارترین محصولات نظامی در حوزه دریایی به شمار می‌روند، عنوان کرد: با توجه به اینکه زیردریایی‌ها در محیط ناهمگن زیر دریا هستند، می‌توانند با بهره‌گیری از اصول اختفا و غافلگیری و همچنین بهره‌مندی از سلاح‌های به روز، به عنوان یکی از مولفه‌های مهم نبرد در عرصه دریا محسوب می‌شوند.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع در ادامه با اشاره به اهمیت زیردریایی‌ها گفت: در جنگ جهانی اول بیش از ۶ هزار شناور تجاری و نظامی توسط زیردریایی‌ها مورد اصابت قرار گرفتند و غرق شدند؛ در جنگ جهانی دوم نیز بیش از ۵ هزار شناور توسط زیردریایی‌ها غرق شدند. این آمار‌ها اهمیت بکارگیری زیردریایی در نیروی دریایی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه امروز زیردریایی‌ها نه تنها اثر تاکتیکی و عملیاتی دارند، بلکه اثر راهبردی و استراتژیک آن‌ها نیز بسیار بالاست، گفت: زیردریایی‌ها با حمل موشک‌های بالستیک زیرسطح به سطح یا موشک های کروز زیرسطح به سطح، می‌تواند جغرافیای کشوری را مورد هدف قرار دهد.

امیر رستگاری با بیان اینکه اصولا در دکترین‌های نظامی، حمله پیش‌دستانه یکی از راهبردهای مهم حمله به کشور مورد نظر است، گفت: در این میان، زیردریایی‌ها تنها وسیله نظامی هستند که به هیچ وجه مورد حمله پیش‌دستانه قرار نمی‌گیرند چرا که در سطح زیر دریاها و اقیانوس، قابل شناسایی و ردیابی نیستند و با توجه به حجم تسلیحات و مهماتی که می‌توانند با خود حمل کنند، به شدت برای کشور مقابل خود مخاطره‌آمیز هستند.

امیر رستگاری ادامه داد: زیردریایی‌ها لایه اول دفاعی جمهوری اسلامی ایران و البته دست برتر ما در زیر آب خواهند بود.

وی با اشاره به الحاق دو فروند زیردریایی سبک کلاس غدیر به ناوتیپ زیرسطحی منطقه یکم نیروی دریایی ارتش در روز هشتم آذر امسال اظهار داشت: این دو فروند با شماره ۹۵۵ و ۹۴۲ هستند که زیردریایی ۹۵۵ ساخته شده و زیردریایی ۹۴۲ برای اولین بار تعمیرات اساسی آن انجام شد.

وی با بیان اینکه توانایی پرتاب موشک زیرسطح به سطح برای زیردریایی‌ها بسیار حائز اهمیت است، گفت: زیردریایی غدیر که ۸ آذر امسال به ناوگان جنوب نداجا الحاق شد، با قدرت حمل موشک‌های کروز زیرسطحی، دارای اثرات استراتژیک بسیار بالایی است.

وی با بیان اینکه زیردریایی غدیر مجهز به موشک زیرسطح به سطح شده است، عنوان کرد: قدرت تخریب و انهدام اژدر والفجری که در زیردریایی غدیر به کار گرفته شده،  با ۶ موشک کروز سطح به سطح برابری می‌کند و می‌تواند یک شناور هزار تُنی را در کمتر از ۱۰ ثانیه به اعماق دریا ببرد.
 
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه زیردریایی غدیر بدلیل کوچک بودن، پایین بودن سطح نویز انتشاری و احتمال بسیار کم شناسایی شدن توسط دشمن قابلیت حضور در سواحل و بنادر دشمن و حضور در آبراه‌های کم عمق و کوچک را با قابلیت حمل تکاور و انواع تسلیحات مانند اژدر و مین دریایی دارد، گفت: زیردریایی غدیر به خوبی می‌تواند در کف دریا بنشیند و با سونار فضای اطراف خود را شناسایی کند. سامانه مدیریت نبرد توسط سازمان صنایع دریایی بر روی این زیردریایی تعبیه شده که شناور با توجه به سرعت، سمت و مسیر آن در این سامانه شبیه سازی می‌شود و بهترین موقعیت زیردریایی را برای شلیک اژدر یا موشک نشان می‌دهد.

امیر رستگاری با بیان اینکه بدنه زیردریایی غدیر در صنایع فولاد آلیاژی کشور تولید می‌شود که از ویژگی‌های خاصی برخوردار است، گفت: سامانه جنگال غدیر نیز بسیار پیشرفته است.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه علاوه بر بکارگیری تسلیحات پیشرفته در زیردریایی غدیر، اصول اختفا و غافلگیری نیز کاملا برای این زیردریایی رعایت شده است، عنوان کرد: زیردریایی غدیر علاوه بر این قادر است هرگونه شناور مهاجمی را از راه دور مورد شناسایی قرار می‌گیرند.

امیر رستگاری همچنین افزود: تلسکوپی که در زیردریایی غدیر بکارگیری شده، جزو جدیدترین و پیشرفته‌ترین تلسکوپ‌هایی است که در جهان استفاده شده است.

وی همچنین در خصوص سامانه رانش زیردریایی غدیر، گفت: ما به فناوری تولید موتور‌های BLDC رسیده‌ایم که این موتور‌ها بدون جاروبک و ذغال هستند؛ ما توانستیم سر ریز این دانش را به صنایع موتورسیکلت برقی، دوچرخه برقی و کولر آبی نیز انتقال دهیم.

وی همچنین گفت: ساخت اولین زیردریایی غدیر ۴ سال طول کشید، اما زیردریایی غدیر ۹۵۵ ظرف ۱۸ ماه کار طراحی و تولیدش انجام شد.

وی با بیان اینکه در حال تسلیح کلیه غدیر‌های تولید شده به سامانه موشک زیرسطح به سطح هستیم، گفت: شلیک موشک از زیر دریا قابل مشاهده و کشف نیست و توانایی موشک زیرسطح به سطح برای زیردریایی بسیار حائز اهمیت است، چراکه این قابلیت به معنای هدفگیری از فاصله بلندتر است.

رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با بیان اینکه زیردریایی غدیر قابلیت صادرات را هم دارد، اظهار کرد: برخی کشور‌های دوست در حال مذاکره با ما برای طراحی و فروش زیردریایی‌های کلاس غدیر هستند.

وی خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ درصد اجزا زیردریایی غدیر، تولید داخل است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *