پیام محمل شرکت‌های دانش بنیان، IT و ict

17:53 - 10 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۲۰۸۸
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
معاون منطقه ویژه اقتصادی پیام گفت: مناطق ویژه اقتصادی بهترین محل برای ورود مواد اولیه، تولید کالا‌های نهایی، صادرات مجدد، واردات به سرزمین اصلی، انبار داری برای خدمات یا کالا‌هایی که در شرایط خاصی می‌تواند نگهداری، فروش و یا تفکیک شود است.
به گزارش گروه اقتصاد ، محمدرضا واعظی پور بیان کرد: فرودگاه بین المللی و منطقه ویژه اقتصادی پیام یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است که ظرفیت‌های مناسبی برای سرمایه گذاری در تولید، واردات و صادرات محصولات دارد. با توجه به ظرفیت‌های قانونی مناطق ویژه اقتصادی، یکی از اصلی‌ترین بازار‌های هدف شرکت‌های وارد کننده، صادر کننده و تولید کننده تجهیزات سخت افزاری و حوزه فناوری اطلاعات است. با این بینش، از سال گذشته اقدام به دعوت از سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور به عنوان یکی از قوی‌ترین انجمن‌های فعال در حوزه IT و ICT نمودیم که کمیسیون سخت افزار این سازمان، از جمله کمیسیون‌های فعال انجمن است و حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.

موقعیت استثنایی پیام برای سرمایه گذاری

معاون منطقه ویژه اقتصادی پیام با اشاره به ظرفیت‌های منحصر به فرد این منطقه اظهار کرد: مناطق ویژه اقتصادی بهترین محل برای ورود مواد اولیه، تولید کالا‌های نهایی، صادرات مجدد، واردات به سرزمین اصلی، انبار داری برای خدمات یا کالا‌هایی که در شرایط خاصی می‌تواند نگهداری، فروش و یا تفکیک شود است.

وی افزود پیام به عنوان نزدیک‌ترین منطقه به پایتخت و شرکت‌های دانش بنیان مطرح می‌باشد. بازار مصرف مناسبی در کنار خود دارد به طوری که جمعیت استان البرز به همراه استان‌های مجاور یک چهارم کل جمعیت کشور را در خود جای داده و این شرایط همه دست به دست هم داده و پیام را به عنوان جذاب‌ترین منطقه برای سرمایه گذاری مطرح کرده است. منطقه ویژه پیام اقتصادی پیام، تنها منطقه اقتصادی است که فرودگاه اختصاصی بین المللی و مرز هوایی ۲۴ ساعته فعال دارد.

اقداماتی از قبیل کشیدن خط راه اهن و احداث ایستگاه به منطقه و ایجاد کریدور ریلی هوایی کشور، ایجاد اولین پایانه حمل سه ترکیبی در کشور، در پیام رقم خواهد خورد همه این ویژگی‌ها جذابیت‌های فراوانی به این منطقه اختصاص داده و با توجه به ماموریت جدیدی که در حوزه ICT بر عهده پیام گذاشته شده این منطقه در این حوزه، امکانات و تسهیلات فراوانی برای شرکت‌های دانش بنیان و ICT فراهم کرده است.


وی در ادامه  افزود: برای حضور شرکت‌های دانش بنیان و ICT زیرساخت‌های لازم فراهم شده در سال گذشته اولین فاز به مساحت حدود ۱۸ هکتار از اراضی پیام با حضور مقام عالی وزارت افتتاح و شرکت‌های بزرگی در حوزه ICT در پیام مستقر شدند.

طراحی طرح جامع پیام بر اساس شهر فرودگاهی و فناوری نوین

واعظی پور با اشاره به تدوین طرح جامع و تفصیلی پیام توضیح داد: دیدگاه غالب در تدوین طرح جامع و طرح تفصیلی دیدگاه شهر فرودگاهی و فناوری‌های نوین است، که بتوانیم یک مجموعه منسجم بر اساس فناوری‌های نوین در منطقه شکل گیرد تا کشور بتواند از ظرفیت نهفته منطقه استفاده کند.

شناسایی دغدغه فعالان صنعت ICT

معاون مدیر عامل فرودگاه بین المللی و منطقه ویژه اقتصادی پیام بیان کرد: سال گذشته و اوایل سال جاری طرحی تحت عنوان هاب صادرات و واردات محصولات ICT آماده کردیم، در نقشه راهی که برای پیام طراحی شد، برنامه ریزی کردیم برای سه سال آینده بتوانیم ۵۰ درصد واردات و صادرات و کلا چرخش مالی و اقتصادی حوزه فناوری اطلاعات را از معبر پیام انجام شود.

به این منظور و برای اینکه نظرات فعالان حوزه ICT را در پروژه اعمال نماییم، چک لیست‌هایی آماده و بین ۱۰۰ شرکت بزرگ توزیع شد تا دغدغه‌های آن‌ها را جمع آوری نماییم.

هدف از این کار، شناسایی و چرایی عدم استقبال سرمایه گذاران از منطقه بود که در این جمع آوری اطلاعات دلایل متفاوتی از جمله گمنام بودن منطقه مطرح شد.

واعظی پور به جذب میزان سرمایه‌ای که در سال ۹۶ انجام شده اشاره کرد و گفت:: خوشبختانه از سال گذشته حجم سرمایه گذاری و تعداد قرارداد‌های سال ۹۶ برابر حجم ۲۰ ساله گذشته پیام بود که این نشان می‌دهد ما توانستیم پیام را به خوبی معرفی نماییم گرچه تا نقطه مطلوب خیلی فاصله د. اریم.

استقرار گمرک تخصصی و شرکت‌های بازرسی و همکاران سازمان تنظیم مقررات از دیگر دغدغه‌های فعالان صنف IT، ICT و دانش بنیان می‌باشد، در خصوص استقرار گمرک، آموزش‌های تخصصی در خصوص کالا‌های ICT از اهمیت بالایی برخوردار است. ارزیابان گمرک، احتیاج به یک بازآموزی و یا آموزش خاص در زمینه کالا‌های هایتک و ICT دارند و گمرک جمهوری اسلامی باید کارشناس متخصص این صنعت تربیت نماید

استقرار آزمایشگاه تخصصی از دیگر خواسته‌های فعالان حوزه ICT بوده، خوشبختانه با ایجاد زیر ساخت‌های لازم از سوی پیام، بخش خصوصی برای همکاری پیشنهاد داد، که با قبول پیشنهاد آن‌ها آزمایشگاه فعالیت خود را آغاز کرد. این آزمایشگاه گواهی تایید اولیه خود را از سازمان ملی استاندارد اخذ نمود، مطلع هستید که الزامات اجباری استاندارد را سازمان ملی استاندارد مدیریت می‌نماید و قوانین و مقررات هم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که در یکی دو هفته آینده آزمایشگاه موجود تاییدیه سازمان تنظیم را خواهد گرفت.

استقرار شرکت‌های بازرسی از دیگر برنامه‌های پیام در جهت رفع موانع و مشکلات فعالان صنعت ICT بود، در این راستا دو شرکت بازرسی که کار نمونه برداری و صدور گواهی را انجام می‌دهند فعالیت خود را آغاز نمودند و در پیام مستقر و در حال ارائه خدمات هستند، این نکاتی که مطرح شد از دغدغه‌های اصلی فعالان صنعت ICT می‌باشد که مسوولان پیام با شناسایی آن‌ها تلاش‌های خود را برای رفع آن آغاز نموده، بخشی از آن‌ها محقق و بخشی دیگر در شرف تحقق می‌باشد.

کاهش هزینه ترانزیت و حمل و نقل

معاون منطقه ویژه اقتصادی پیام یاد آور شد: همانگونه که پیش از این گفتم با ایجاد اولین پایانه حمل سه ترکیبی در کشور، با توجه به اتصال پیام به شبکه سراسری قطعا در هزینه‌های تمام شده جابجایی واحد‌های تولیدی اتفاق خوبی خواهد افتاد و بخش قابل توجهی از هزینه‌ها کاهش پیدا خواهد کرد، به عبارتی به ازای هر واحد یا نفر، از جاده به ریل ۲۰۰ تومان صرفه جویی اقتصادی می‌شود.

واعظی پور خاطر نشان کرد: سعی ما کوتاه کردن فرایند سرمایه گذاری در پیام است، در سال‌های گذشته سرمایه گذار در یک مسیر طولانی بروکراسی قرار می‌گرفت، از بدو ورود در یک مسیر ۵۰ گامی قدم برمی داشت که سال گذشته با اقدامی که انجام شد این مسیر به ۱۵ گام رسید و الان در حال برنامه ریزی هستیم تا به ۱۰ گام برسد؛ به زودی هم سامانه آماده بهره برداری می‌شود که خود متقاضی با مراجعه به سایت درخواست را ارائه می‌دهد و نیازی به حضور فیزیکی ندارد که امیدورام از ۱۵ خرداد راه اندازی شود.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *