جابهجایی سکوی فاز ۱۱ پارس جنوبی از نظر اجرایی و عملیاتی منحصر به فرد و بینظیر است
خبرگزاری میزان - به گزارش شانا، محسن خجستهمهر امروز (چهارشنبه، هفتم تیرماه) در آیین رسمی جابهجایی و نصب سکوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با بیان اینکه توسعه این فاز از ابعاد مختلف مهم است، اظهار کرد: این پروژه علاوه بر جبران ناترازی گاز داخل کشور، از نظر درآمد اقتصادی نیز با تکمیل و کامل شدن دو فاز استاندارد، سالانه ۵ میلیارد دلار درآمد خواهد داشت.
وی افزود: از نظر منطقهای و بینالمللی نیز این پروژه اهمیت دارد. جابهجایی این سکو از نظر اجرایی، عملیاتی و پیچیدگی در طول تاریخ صنعت نفت ایران امر منحصر به فرد و بینظیر است. همچنین این پروژه مصداق اقتدار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: توسعه میدان آزادگان شمالی و جنوبی در دو جبهه جلو میرود. پارسال ۴۰ حلقه چاه جدید عملیاتی و ۴۵ هزار بشکه به تولید اضافه شد، تا پایان امسال نیز با وارد مدار شدن ۴۰ حلقه چاه دیگر، ۶۰ هزار بشکه به تولید نفت از آزادگان افزوده خواهد شد.
خجستهمهر اظهار کرد: درباره توسعه آزادگان، پارسال تفاهم نامهای ۷ میلیارد دلاری با حضور رئیسجمهوری امضا و در چند ماه آینده، قرارداد ۷ میلیارد دلاری توسعه یکپارچه فاز دوم میدان مشترک آزادگان امضا خواهد شد.
وی گفت: در سال ۱۴۰۰ افزون بر اینکه بهطور رسمی وارد طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی شدیم، برای تکمیل توسعه، ساخت پایه (جکت) و سکوی دوم را نیز در دستور کار قرار دادیم که قرارداد آن امضا شده و توسط شرکتهای ایرانی در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به اینکه قرارداد لایه نفتی پارس جنوبی نیز تنفیذ شده است، ادامه داد: تولید ایران از میدان مشترک هنگام بهصورت حداکثری است و مذاکراتی نیز با کشور عمان برای تولید و توسعه مسشترک این میدان جریان دارد.
خجسته مهر اظهار کرد: با هدف افزایش حداکثری درآمد ایران در صنعت نفت بهویژه در حوزه مهندسی اجرا، ساخت و نصب خودکفا شدهایم. همچنین همسو با تکمیل زنجیره ارزش، توانمندی کشور را نیز صادر میکنیم. تلاش ما در دولت سیزدهم احیای دیپلماسی انرژی است که در این زمینه میتوان به افزایش دو برابری صادرات نفت خام و میعانات و صدور خدمات فنی و مهندسی اشاره کرد.
انتهای پیام/