گفت‌وگو|

فریبا: نکونام می‌تواند استقلال را به موفقیت برساند/ فصل قبل بدعت بدی گذاشته شد

0:45 - 10 تير 1402
کد خبر: ۴۷۲۰۵۶۸
دسته بندی: ورزشی ، فوتبال
فریبا: نکونام می‌تواند استقلال را به موفقیت برساند/ فصل قبل بدعت بدی گذاشته شد
پیشکسوت تیم فوتبال استقلال گفت: اگر بستر مناسبی برای نکونام آماده باشد می‌تواند استقلال را به موفقیت برساند.

بهتاش فریبا در گفت‌وگو با میزان، درباره اینکه آیا استقلال با جواد نکونام موفق خواهد شد، اظهار داشت: وقتی نکونام به عنوان سرمربی استقلال معرفی شد همه ما امیدوار شدیم، چون او نسبت به تیم اشراف کامل دارد، بازیکن استقلال بوده، سابقه خوبی در مربیگری دارد و خانواده استقلالی دارد. نکونام با فولاد خوزستان قهرمان جام حذفی و سوپر جام شده، سال قبل نیز تیمش جز ۸ تیم برتر آسیا بوده است. وقتی این فاکتور‌ها را کنار هم می‌چینید اگر بستر برای این مربی فراهم باشد می‌تواند شرایط خوبی را هم در استقلال به وجود بیاورد. منظور از بستر یعنی بحث مالی، یارگیری و حفظ بازیکنان که می‌تواند استقلال را به موفقیت برساند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا استقلال می‌تواند مثل فصل قبل هجومی بازی کند، عنوان کرد: هوادار استقلال تقریبا دو فصل عادت کرده که تیمش هجومی بازی کند. پارسال که خیلی هجومی بود و زمان فرهاد مجیدی هم خط دفاع کم گل خورد و تیم شاهکار زد و تا ۵۰ سال دیگر هیچ تیمی چنین رکوردی نخواهد زد. سرمربی تیم برای ایجاد سیستم بازی و تاکتیک هجومی‌اش مستقیماً به عواملی که در اختیار دارد بسنده می‌کند. یعنی هر تیمی که مهدی قایدی، محمد محبی و آرش رضاوند دارد دفاعی بازی نخواهد کرد. باید دید وضعیت قایدی و محبی برای فصل پیش‌رو چه می‌شود؟ تیم‌های استقلال، پرسپولیس، سپاهان و تراکتور در فوتبال ایران همیشه بازی هجومی ارائه کرده‌اند و طبیعتاً هواداران‌ دوست دارند تیم‌شان تهاجمی بازی کند.

*هنوز هم نفهمیدیم چرا ساپینتو در دربی اخراج شد! 

کارشناس فوتبال در مورد هیجانات نکونام در لب خط تصریح کرد: ساپینتو زیادی هیجان داشت و درصد هیجانی شدن نکونام در لب خط نسبت به ساپینتو فرق می‌کند. تمام سرمربیان در کنار زمین هیجان دارند و فصل قبل تنها مورایس، مربی آرامی بود. اما در تیم‌های دیگر سرپرست تیم‌ها بیشتر از سرمربی‌شان هیجان داشتند. شاید به نوعی در فوتبال ما جا افتاده است تا در کنار خط از هیجانات برای پیش بردن برنامه‌های‌شان استفاده کنند. چون فصل قبل تاثیرات هیجان در برخی از تیم‌ها مثبت بود ولی برای استقلال منفی.

پیشکسوت فوتبال اضافه کرد: چندین بار ساپینتو لب خط ابراز خوشحالی کرد و هنوز هم هیچ کس نمی‌داند چرا در فینال جام حذفی او اخراج شد. چند وقت پیش مصاحبه علی خسروی را می‌خواندم که می‌گفت؛ ما هم هنوز نفهمیدیم چرا ساپینتو اخراج شد! طبیعی است که در آن شرایط، گلی زده می‌شود مربی با بازیکنانش خوشحالی کند.

*با ورود VAR به لیگ برتر ۸۰ درصد از درگیری‌ها و بیانیه نویسی‌ها جمع می‌شود

فریبا در خصوص مجهز کردن فوتبال ایران به سیستم کمک داور ویدئویی تاکید کرد: شک نکنید با آوردن تجهیزات VAR به لیگ برتر، ۸۰ درصد از درگیری‌ها و بیانیه نویسی‌ها جمع می‌شود. چرا این سیستم را وارد ایران نمی‌کنند؟ سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال شرایط را بگوید، شاید فقط بحث کمبود مالی، آموزشی و حرفه‌ای داوران نباشد.

وی درباره بستن قراردادهای میلیاردی باشگاه‌ها با بازیکنان در لیگ برتر بیان کرد: در قسمت مالی ما نمی‌توانیم ورود کنیم. درست است که سال قبل قرارداد دروازه‌بان سوم استقلال نامتعارف بود و الان نمی‌توانید مبلغش را کم کنید، چون با او قرارداد دارید. بیشتر بازیکنان چنین قراردادهایی دارند و این قراردادها تنش بزرگی برای استقلال خواهد بود. کسی که ۳۵ میلیارد تومان با ۱۰ مدل آپشن دارد و همه آپشن‌ها هم امضا شده، اگر پولش را ندهید یک سال بازی نمی‌کند و نهایتاً شکایت می‌کند. متاسفانه فصل قبل بدعت بدی گذاشته شد. یک فصل هم برای بازیکنان سقف قراراداد گذاشتند، اما قانون کافی نبود، برخی قرارداد‌ها به هم خورد، کار مثبتی انجام نشد و بلافاصله این قانون را برداشتند. باید ببینیم امسال قانون سقف بودجه باشگاه‌ها به کجا خواهد رسید.

*معلوم نیست کمیته فنی استقلال چرا تشکیل شد و چطور‌ منحل شد؟

کارشناس فوتبال در مورد منحل شدن کمیته فنی تیم استقلال، ابراز داشت: از نظر من کمیته فنی تیم فوتبال استقلال تشکیل نشد. من در ایران نبودم ولی مرا به عنوان عضو کمیته فنی انتخاب کردند و حتی پیام صوتی برایم فرستادند که جواب ندادم، چون دلایل خودم را داشتم. جلسه کمیته فنی در مجموع یک جلسه یک ساعته بوده که منتج به انتخاب نکونام شد و دیگر جلسه‌ای وجود نداشت، پس کمیته فنی وجود نداشته و حرمت قدیمی‌های استقلال را نگه نداشته‌اند. معلوم نشد چه کسی اعضای کمیته فنی را انتخاب کرده بود و همه ما می‌دانستیم کمیته فنی وجود ندارد. بهتر بود از همان ابتدا اسم کمیته فنی را به میان نمی‌آوردند، چیزی نمی‌گفتند، چه دلیلی داشت بگوید که کمیته فنی درست کردید و این هم یکی از اشکالات باشگاه استقلال بود. 

پیشکسوت تیم فوتبال استقلال در پایان خاطرنشان کرد: مگر جلسه یک ساعته، کمیته فنی می‌شود؟ چگونه کمیته فنی را منحل کردند؟ چه مسائلی بوده که کمیته فنی منحل شد؟ به چه دلیل حرمت قدیمی‌های استقلال را نگه نداشتند؟ یک جلسه کمیته فنی باید ۵ ساعت باشد، تیمی که باید بازیکن جدید بگیرد و نفرات فصل قبل را می‌خواهد حفظ کند، با یک جلسه تمام نمی‌شود. تمام تیم‌های بزرگ و کوچک دنیا کمیته فنی دارند و استاندارد ورزش جهان است که کمیته فنی در آوردن مربی، بحث بودجه، حفظ بازیکنان و جذب نفرات جدید دخیل هستند، ولی در فوتبال ایران هیچ وقت کمیته فنی شکل نگرفته است و همان اصطلاح کشک علی پروین در مورد کمیته فنی صدق می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *