نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد و ازسرگیری رقابت هسته‌ای میان واشنگتن و مسکو

15:49 - 10 آذر 1397
کد خبر: ۴۷۲۰۵۶
سناتور آمریکایی تام کاتن و لیز چینی عضو کنگره آمریکا لایحه منع تمدید پیمان موشک‌های هسته‌ای میان برد (START) با روسیه را طراحی کرده اند.
نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد، رقابت هسته‌ای مسکو و واشنگتن را به دنبال داردبه گزارش گروه بین الملل و به نقل از اسپوتنیک، سناتور آمریکایی تام کاتن و لیز چینی عضو کنگره آمریکا لایحه منع تمدید پیمان موشک‌های هسته‌ای میان برد (START) با روسیه را طراحی کرده‎اند.
 
مایکل اوهانلون، کارشناس ارشد و مدیر برنامه تحقیقاتی سیاست خارجی در موسسه بروکینگز در مصاحبه‌ای با اسپوتنیک نظرات خود را در این باره مطرح کرد.

اوهانلون ضمن ابراز تردید درباره تصویب لایحه ابتکاری کاتن و چینی به عنوان قانون با هدف ممانعت از تمدید پیمان کاهش تسلیحات استراتژیک جدید با روسیه، تاکید کرد: "به نظر من این پیشنهاد ناشی از بی اعتمادی و ناراحتی از روسیه و شخص پوتین بوده است. من نمی‌دانم این سیاست‌های خاص چه اهدافی دارند یا اساسا چگونه اوضاع را بهبود می‌دهند. "

معاهده فوق که در ۸ آوریل ۲۰۱۰ در پراگ به امضا رسید، در تاریخ ۵ فوریه ۲۰۱۱ اجرایی شد. این معاهده در سال ۲۰۲۱ به پایان خواهد رسید، اما تا پنج سال قابل تمدید است. این در حالی است که کاخ سفید در فوریه ۲۰۱۸ اعلام کرد که همچنان در مورد این معاهده با مسکو همکاری خواهد کرد.

اوهانلون با اشاره به این که شرایط برای آمریکا در صورت نقض این پیمان برخلاف تصورات فعلی دشوارتر خواهد شد، گفت:" در این صورت چگونه انتظار داریم چین با محدودیت هسته‌ای دست و پنجه نرم کند و نتواند ما را از خلع سلاح کره شمالی منع کند؟ در این صورت آیا ایران قدرت هسته‌ای آزادی نخواهد بود؟ "

به نظر می‌رسد حوادث دریایی اخیر در تنگه کرچ نگرانی‌ها در آمریکا را در این راستا تشدید کرده باشد.

این تحلیلگر سیاست خارجی اظهار داشت: "صادقانه بگویم، من نمی‌دانم در رابطه روسیه و آمریکا در صورت پایان یافتن پیمان استارت چه اتفاقی رخ خواهد داد؟ "

وی بر این باور است که در نتیجه نقض پیمان از سوی آمریکا هر دو کشور پول فراوانی را برای زیرساخت‌های غیرضروری هدر خواهند داد. ضمن این که از اضطراب بیشتری نیز رنج خواهند برد، زیرا شرایط را برای طرف مقابل دشوار و غیرقابل تحمل‌تر خواهند کرد.

دونالد ترامپ چندی پیش اعلام کرده بود که آمریکا در واکنش به اقدام مسکو در راستای توسعه موشک‌های میان برد خود، قصد دارد INF که در سال ۱۹۸۷ میان آمریکا و روسیه به امضا رسیده بود، خارج خواهد شد.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *