زنگنه: تلاش میکنیم برنامه هفتم توسعه تا اواخر شهریور به پایان برسد/ عدم توجه به منابع از معایب برنامه هفتم توسعه
خبرگزاری میزان - محسن زنگنه در حاشیه صحن علنی مجلس و در اولین نشست خبری سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: برنامه توسعه ریلگذاری از اتفاقاتی است که در ۵ سال آینده قرار است رخ دهد و برنامه دقیق و خوب در شاخصهای توسعه یافتگی کشور مؤثر است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ادامه داد: از زمان انتشار لایحه نمایندگان فرصت دارند در طول ۵ روز کاری پیشنهادات خود را بیان کنند و کمیسیونهای تخصصی نیز ۱۰ روز فرصت دارند پیشنهادات خود را ارائه دهند.
وی گفت: کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه ۳ هفته کاری فرصت دارد نظرات نمایندگان و کمیسیونها را بررسی کنند و بعد از آن کلیات در سامانه برگزاری شده و نمایندگان حداکثر ۱۰ روز فرصت دارند نظرات خود را در گزارش کمیسیون ثبت کرده و سپس با دستور هیئت رئیسه مجلس در صحن علنی بررسی میشود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: طبق زمانبندی تلاش میکنیم تا اواخر شهریور بررسی برنامه هفتم توسعه به پایان برسد و به شورای نگهبان ارسال شود و تا قبل از تنظیم و ارسال قانون بودجه ۱۴۰۳ برنامه هفتم را به پایان برسانیم.
زنگنه بیان کرد: تمامی زمانها براساس آئین نامه تا ۲ برابر نیز قابل افزایش است یعنی هم زمانی که نمایندگان ثبت پیشنهاد میکنند و هم میزان بررسی کمیسیونها و هم بررسی کمیسیون تلفیق در صورت درخواست و تائید هیات رئیسه مجلس تا ۶ هفته امکان افزایش مدت زمان بررسی دارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم گفت: پس از این زمان برخلاف تغییری که در بررسی لایحه بودجه در آئین نامه داخلی ایجاد شد ابتدا کلیات بررسی و در صورت تائید بررسی جزئیات انجام میشد در جریان بررسی برنامه هفتم کلیات و جزئیات همزمان در کمیسیون تلفیق بررسی و سپس گزارش کمیسیون به صحن ارسال میشود که در این میان چند حالت ایجاد میشود اگر کلیات در صحن پذیرفته شود مجلس وارد بررسی جزئیات میشود، اما اگر کلیات در صحن رد شود با نظر رئیس مجلس یا برای انجام اصلاحات به دولت بازگردانده میشود یا به کمیسیون تلفیق ارجاع میشود.
زنگنه گفت: اگر کمیسیون تلفیق کلیات را رد کرده، اما در مجلس کلیات تائید شود مجددا به کمیسیون بازگشته تا گزارش بررسی شده و مجددا به صحن ارائه شود حال با توجه به تعطیلات و مناسبتهای پیش رو در ایام تابستان تلاشمان این است که بتوانیم تا شهریورماه مصوبه برنامه را به شورای نگهبان ارسال کنیم که طبیعتا شورای نگهبان نیز از مدت قانونی خود استفاده کرده و به صحن ارسال میکند.
وی با اشاره به نکاتی که در لایحه برنامه هفتم نیازمند اصلاح و تقویت هستند، اظهار کرد: نکتهای که در تمامی برنامههای گذشته نیز وجود داشته و این برنامه از آن مستثنی نیست عدم توجه به منابع است و جدول منابع و مصارفی پیوست با قانون نداریم. هنگامی که از افزایش تولید انرژی و افزایش رشد اقتصادی و نیز کاهش ناترازیهای مختلف صحبت میکنیم، نیازمند تامین منابع است و این منابع تاکنون به پیوست به کمیسیون تلفیق و مجلس داده نشده است، اما طی جلساتی که در هیات رئیسه مجلس با سازمان برنامه و بودجه داشتیم، مقرر شد جدول منابع و مصارف به صورت کلی در اختیار کمیسیون قرار بگیرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: برخی از احکام مانند سایر برنامهها و ایرادی که در بودجههای سالانه نیز وجود دارد، احکام راهبردی نبوده که باید حتما اصلاح شده و تعارض میان برخی احکام رفع شود، و همچنین به رغم اینکه برنامه مسئله محور تنظیم شده، اما در برخی از مسائل با توجه به نظر کمیسیونها مغفول واقع شده است، مانند حوزه صنعت، فناوری، تعاون، منابع طبیعی که باید به مسائل مورد تاکید در برنامه هفتم اضافه شود.
زنگنه با اشاره به کلیات برنامه مذکور گفت: در ابلاغیهای که مقام معظم رهبری در شهریورماه ارائه کردند، بندها و فصولی را به عنوان اولویت به دولت ابلاغ کردند. از محاسن لایحه برنامه دولت این است که در ۲۴ فصل ذیل بندهای ابلاغی سیاستهای مقام معظم رهبری برنامه مذکور تنظیم شده و بندها از همان فصل اول شامل رشد اقتصادی، کاهش تورم، اصلاح نظام بانکی و... در حدود ۲۴ فصل است که به نظر بنده این موضوع یکی از نقاط مثبت برنامه هفتم است.
وی اضافه کرد: حُسن دوم لایحه برنامه هفتم ارائه یک سند پشتیبان بوده که دولت و سازمان برنامه آن را در اختیار اعضای کمیسیون تلفیق قرار داده که تقریباً سند جامعی بوده و متناسب با مسائل و راهکارهای دولت در برنامه آمده است. حُسن سوم این لایحه مسئله محور بودن برنامه هفتم است، به عنوان مثال در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی بر کالاهای اساسی تاکید شده و یا در حوزه انرژی به رفع ناترازی انرژی در حوزههای برق، گاز و نفت اشاره شده است. همچنین درخصوص صندوقهای بازنشستگی لایحه به دنبال اصلاح وضعیت وخیم صندوقها و حل مشکل آنهاست.
زنگنه همراه شدن جداول با شاخصهای قابل سنجش را حُسن چهارم لایحه برنامه هفتم دانست و تصریح کرد: در ابتدای هر فصل دولت جدول را ارائه کرده که در آن شاخصهایی ذکر شده و هدف نهایی برنامه را نیز مشخص کرده که قابل تحسین است.
وی با توجه به معایب لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: عدم توجه به منابع در این لایحه از معایب آن است. طی رایزنی با دولت مقرر شد جدول منابع و مصارف در اختیار کمیسیون تلفیق قرار بگیرد.
زنگنه افزود: از امروز بعد از ظهر پس از جلسات رسمی کمیسیونهای تخصصی مجلس، جلسه استماع را طی دو شیفت و در صورت نیاز پس از اذان مغرب در کمیسیون تلفیق خواهیم داشت. رئیس سازمان برنامه و بودجه و وزرای مربوطه به ترتیب در کمیسیون حاضر شده و از برنامه مذکور دفاع کرده و ضمن ارائه سند پشتبان برنامه، به سوالات نمایندگان و اعضای کمیسیون تلفیق پاسخ میدهند. اگر تصمیم جدیدی گرفته نشود، از شنبه بررسی و رای گیری درباره کلیات برنامه را آغاز میکنیم. در صورت اخذ رای به بررسی جزئیات خواهیم پرداخت. اما اگر کلیات برنامه رای نیاورد، گزارش آن تنظیم و به صحن ارسال میشود و در صورتی که مجلس به کلیات رای دهد مجدداً به کمیسیون ارسال میشود. اما در صورتی که مجلس هم کلیات را رد کند، به دولت استرداد پیدا میکند.
زنگنه گفت: امیدواریم با مشارکت نخبگان و فعالان اقتصادی و سیاسی برنامه هفتم توسعه در مسیر درست قرار بگیرد و پذیرای نظرات نخبگان هستیم تا برنامه خوبی در اختیار مردم قرار دهیم.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنجساله هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی گفت: تلاش مجلس برای ایجاد ثبات اقتصادی، کاهش تورم و آرامش در همه اقشار است.
انتهای پیام/