حساس ترین سن ابتلا به چاقی در کودکان/شربتی مفید برای دفع سنگ کلیه/کنترل فشار خون با مواد غذایی
به گزارش خبرنگار فضای مجازی ، اگر به دنبال راهکاری برای دفع سنگ کلیه، کنترل فشار خون به روش سنتی و دانستن خواص سنجد هستید حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.
خشکی لب و چند روش خانگی برای درمان آن
بسیاری از خانمها از لکهای تیره روی لب هایشان مینالند. این تیرگیها دلایل مختلفی از مصرف زیاد قهوه و چای گرفته تا نور شدید خورشید و عدم رسیدگی به لبها دارد. اگر چه شما میتوانید به کمک مرطوب کنندهها و بالمهای لب این مشکل را برطرف کنید، اما راههای طبیعی دیگری نیز وجود دارند که به لب هایتان شادابی و درخشندگی میبخشند. در ادامه برخی از بهترین روشهای طبیعی برای رنگ دادن به لبها را برایتان آورده ایم.
آب لیمو
آب لیمو یک سفید کننده طبیعی محسوب میشود، از این رو میتواند مانند یک لایه بردار اثر کرده و پوست مرده لب هایتان را از بین ببرد. برای این منظور آب لیمو را گرفته و آن را با کمی شکر مخلوط کنید. مایع را به روی لب هایتان بمانید و چند دقیقه صبر کنید. برای تاثیرگذاری بهتر، میتوانید آن را شب به لب هایتان بزنید و صبح بشویید. شما تفاوت را در چند روز بعد احساس خواهید کرد.
شکلات تلخ
شکلات تلخ لبهای شما را هیدراته میکند. این مدل شکلات به دلیل آنتی اکسیدانهایی که دارد، خشکی و ترکهای لب شما را برطرف میکند. شکلات تلخ را آب کنید. سپس یک کپسول ویتامینای را باز کرده و آن را داخل مایع شکلات بریزید. این مایع را به لب هایتان بزنید و تفاوت را احساس کنید.
انار
انار سرشار از پونیکالاجین است که مانع از تولید ملانین میشود و برای لبها فوق العاده است. این ماده لبهای شما را درخشنده و براق میکند. مقداری از دانههای انار را بردارید و آن را بکوبید تا له شوند، سپس آن را روی لبهای تمییزتان بگذارید و ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بعد با آب گرم بشویید.
گلبرگ گل سرخ
گلبرگ گل سرخ حاوی روغنهای طبیعی و شکر است که رطوبت را داخل سلولها نگه میدارد. این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و به رنگهای شما درخشندگی خاصی میبخشد. برگهای گل سرخ را در ظرفی از شیر بریزد. سپس آنها را بیرون آورده و چند قطره دیگر شیر روی آن بریزید و له کنید. این ماده را قبل از خواب به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی لب هایتان قرار دهید سپس با آب ولرم بشویید.
سرکه سیب
سرکه سیب حاوی آلفا هیدروکسی اسید است که رنگدانههای لب را درمان کرده و درخشش خاصی به آن میبخشد. یک قاشق از سرکه سیب را در مقداری آب حل کنید و آن را به لب هایتان بمالید. اجازه دهید که این ماده چند دقیقه روی لب هایتان باشد، سپس آن را با آب بشویید.
خیار
خیار یکی از بهترین مرطوب کننده و روشن کنندههای لب به حساب میآید. این ماده لبهای شما را هیدراته کرده و به آنها شادابی و درخشندگی خاصی میبخشد. خیار را از وسط ببرید و آن را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه روی لب هایتان بمالید. چند دقیقه به آن استراحت دهید، سپس لب هایتان را با آب سرد بشویید.
بیکینگ پودر
لبهای تیره به معنی وجود سلولهای مرده است. شما میتوانید به کمک بیکینگ پودر این سلولها را از روی لبان تان جدا کنید. برای این منظور بیکینگ پودر و روغن زیتون و آب را با هم مخلوط کنید، سپس آن را به صورت دورانی روی لب هایتان بمالید. پس از چند دقیقه آن را بشویید و لب هایتان را خشک کنید.
روغن بادام
روغن بادام به ترمیم سلولهای مرده کمک میکند و ترکهای روی لب را نیز از بین میبرد. چند قطره از روغن بادام را با عسل مخلوط کنید و آن را هر صبح به لب هایتان بزنید. شما میتوانید این معجون را به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید.
گلیسیرین
گلیسیرین نیز ماده دیگری ست که از خشکی پوست جلوگیری میکند. مقداری از این ماده را با آب لیمو مخلوط کنید و آن را قبل از خواب به لب هایتان بمالید.کافی ست گلیسیرین را به آرامی روی لب هایتان بمالید. همچنین میتوانید آن را با آب لیمو مخلوط کنید و ترکهای روی لب تان را از بین ببرید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا یک گیاه جادویی ست که بسیاری از مشکلات را درمان میکند. این گیاه حاوی فلاونوئیدی ست که به ترمیم سلولهای مرده پرداخته و موجب روشنی و درخشندگی لبها میشود.یک برگ آلوئه ورای تازه بردارید و مقداری از ژل آن را تخلیه کنید. سپس چند قطره روغن نارگیل به آن بیافزایید و مخلوط را به لب هایتان بزنید.
شربتی مفید برای دفع سنگ کیله
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی شربت گزنه (گزنه + بابونه + تخم گشنیز+ عسل) این شربت حاوی کربوهیدرات سدیم پتاسیم پروتئین پروفیل تانن آهن منگنز کلسیم منیزم فسفر سلیکا ید سلینیوم گوگرد قند فرکتوز گلوگز اسید چرب امگا ۳ اسید فولیک ویتامین a. گروههای ویتامین b. مثل b. ۱, b. ۲ ,b ۳, b. ۶, e, c, d, k؛ و ... است.
وی افزود: یکی از بهترین خواص این شربت در رفع ناراحتیهای پروستات و مجاری ادراری است، این شربت تاثیر چشمگیری در کنترل و کاهش چربی خون و قند خون دارد؛ شربت گزنه موجب تقویت و جوان سازی پوست و مو میشود، همچنین تاثیر چشمگیری در رشد موها دارد، شربت گزنه خاصیت ضد درد و ضد التهابی دارد و برای درد مفاصل (آرتریت و دردهای روماتیسمی) مفید است؛ شربت گزنه برای افرادی که مبتلا به نقرس هستند نیز مفید است.
عظمایی ادامه داد: شربت گزنه خاصیت آنتیبیوتیکی دارد و موجب رفع عفونت معده، ریه، عفونت مجاری ادراری میشود، این شربت خاصیت سنگشکنی نیز دارد و موجب دفع سنگهای ریز، کلیه و مجاری ادرار میشود. شربت گزنه به علت داشتن آهن و اسید فولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون میشود و برای افرادی که مبتلا به کم خونی هستند بسیار مفید است، شربت گزنه برای کمر دردهای ناشی از قاعدگی در زنان مفید است و از سندرم پیش از قاعدگی pms، همچنین از دردهای یائسگی پیشگیری و در کاهش درد کمک میکند.
وی گفت: شربت گزنه به علت داشتن ویتامین a,e,c خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و باعث تغییرات سیستم ایمنی بدن میشود و از بروز انواع بیماریها به خصوص سرطانهای مختلف (پروستات) جلوگیری میکند، شربت گزنه برای دستگاه تنفسی مفید است و موجب رفع سرماخوردگی، سرفه، برونشیت، خلط سینه میشود و برای رفع سردردهای میگرنی مفید است. شربت گزنه آرامبخش است و موجب رفع غلظت خون میشود و این شربت همچنین برای زنان شیرده مفید است؛ مصرف شربت گزنه برای زنان باردار ممنوع است و خوردن آن توصیه نمیشود.
سرفههای مداوم در طولانی مدت نشانه چیست؟
یک فوق تخصص بیماریهای عفونی از تمامی مبتلایان به بیماری سل تقاضای اتمام دوره ۶ ماهه درمان به طور کامل را داشت و آنها از قطع خود سرانه داروها به شدت منع کرد.
مسعود مردانی فوق تخصص بیماریهای عفونی و عضو هیت علمی دانشگاه شهید بهشتی با توضیح درباره بیماری سل گفت: این بیماری از قرنهای گذشته در میان بشر شایع بوده و هنوز نیز به صورت دو نوع سل ریوی و خارج ریوی وجود دارد. سل ریوی با وارد شدن باکتری بیماری سل به دستگاه تنفسی فرد را درگیر کرده و از امکان انتقال آن به دیگران از سوی تماسهای روزانه و تنفس وجود دارد.
وی علائم سل ریوی را برشمرد و ادامه داد: تب، سرفه، خلط همراه با خون، لاغری و عرقهای شبانه از جمله علائم این بیماری خطرناک بوده که در صورت مشاهده آن فورا باید به پزشک مراجعه شود. این نوع از بیماری سل نیز میتواند مغز، چشم، کلیه، استخوان، کبد، بیضهها و روده زنان را درگیر کرده و موجب نازایی آنان شود.
وی با بیان اینکه در صورتی که فردی بیش از ۴ هفته سرفه مداوم داشته باشد باید برای بررسی فورا به پزشک مراجعه کند، ابراز داشت: در صورت وجود این شرایط باید برای تشخیص ابتلا به سل به پزشک مراجعه کرد، به علاوه دیگر اعضای خانواده فرد نیز باید مورد آزامایش قرار گیرند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی رعایت نکات بهداشت فردی و اجتماعی را یکی از مهمترین راههای پیشگیری از این بیماری خواند. دوره کامل درمان سل با مصرف حداقل ۶ ماهه داروهای لازم همراه است و بیماران بعد از آن امکان زندگی عادی را خواهند داشت.
وی با بیان اینکه برخی با مصرف داروها و مشاهده علائم بهبود یافتگی، بدون مشورت پزشک درمان را قطع میکنند، تاکید کرد: از تمامی بیماران مبتلا به سل تقاضا داریم که تا پایان ۶ ماه دوره درمان، مصرف داروها را قطع نکرده و درمان را به اتمام رسانند. چرا که با به اتمام نرسیدن دوره کامل امکان بروز دوباره سل برای بیماران وجود داشته و این دوره جدید از بیماری، با شدت بیش تری همراه خواهد بود.
گذاشتن این چیزها در ماکروویو ممنوع
اگر عادت دارید زیاد از ماکرویو استفاده کنید بهتر است بدانید که هر چیزی را نمیشود داخل این جعبهی پر از اشعه قرار داد.
ماکروویو جای تخممرغ عسلی یا سفت درست کردن نیست
اگر قصد دارید تخممرغ درسته را داخل ماکروویو قرار دهید تا عسلی یا سفت شود سخت در اشتباهید، چون در نهایت خسارتی روی دستتان میگذارد و یا انگشتتان خواهد سوخت. گرمای شدید داخل ماکروویو باعث ایجاد میزان بالای بخار داخل تخممرغ میشود که برای این مادهی غذایی غیرقابل تحمل است. در نتیجه تخممرغ میترکد و مجبور میشوید ساعتی را دستمال به دست مشغول تمیزکاری باشید.
گوشت را داخل ماکروویو یخزدایی نکنید
گوشتهای یخزده داخل ماکروویو به سختی یخزدایی میشوند. لبههای نازک گوشت شروع به پختن میکند در حالیکه قسمتهای ضخیم آن یخزده باقی میماند. اگر ماکروویو شما امکان چرخاندن مواد غذایی در حین پخت را نداشته باشد باعث میشود که گرما به طور مساوی تقسیم نشده و باکتریها رشد کنند. محققان دانشگاه ایالت پنسیلوانیای آمریکا معتقدند بهترین و مطمئنترین راه برای یخزدایی از گوشت قرمز این است که آن را به مدت یک شب داخل یخچال قرار دهید تا به طور همزمان یخ تمام قسمتها باز شود.
شیر مادر را داخل ماکروویو گرم نکنید
گرم کردن شیر دوشیده شدهی مادر در ماکروویو نیز فکر خوبی نیست. این کار باعث میشود که شیر به طور یکنواختی گرم نشود و قطراتی به شدت داغ شده و در دهان حساس نوزادان ایجاد سوختگی کند. علاوه بر این محققان معتقدند که این شیوهی گرم کردن شیر مادر باعث میشود که برخی از پروتئینهای آن که برای تقویت دستگاه ایمنی نوزاد لازم است از بین برود. برای گرم کردن این شیر یک فنجان آب داغ کنید و شیشه شیر بچه را داخل آن قرار دهید تا به طور ملایم و یکنواخت گرم شود.
ظروف پلاستیکی (پلاستیک کانتینر) را داخل ماکروویو قرار ندهید
نباید ظروف پلاستیکی را داخل ماکروویو قرار داد، اما با این حال خیلیها این کار را انجام میدهند. بهتر است بدانید که اکثر ظروف پلاستیکی حاوی ترکیبات شیمیایی مانند بیسفنول A یا BPA هستند که در حین گرم شدن وارد مواد غذایی میشوند. نتایج یک پژوهش که در به چاپ رسیده است نشان میدهد که ۹۵ درصد از ۴۵۰ محصول پلاستیکی مورد بررسی قرار گرفته (شیشه شیرها، کیسه فریزها و ظروف پلاستیکی) عناصر شیمیایی آزاد میکنند که بعد از قرار گرفتن در ماکروویو مانند استروژن عمل میکنند. توجه داشته باشید حتی محصولاتی که روی آنها قید شده است «فاقد BPA» باز ترکیبات شیمیایی مشابه با استروژن آزاد میکنند.
ظروف یکبار مصرف را داخل ماکروویو قرار ندهید
ظروف یکبار مصرف نیز مانند ظروف پلاستیکی در حین گرم شدن ترکیبات شیمیایی مضری آزاد کرده و وارد مواد غذایی میکنند. ظروف مناسب برای گرم کردن غذا داخل ماکروویو همان ظروف شیشهای پیرکس است.
ظروف چینی و ظروفی که دسته فلزی دارند
ظروف چینی و ظروفی که دستههای فلزی دارند نیز مناسب ماکروویو نیستند. حتی اگر این دستهها و لبههای فلزی بسیار کوچک باشد نیز مشکلزا میشوند. برای قرار دادن مواد غذایی داخل ماکروویو حتماً از ظروف مناسب این دستگاه استفاده کنید.
لیوانهای فلزی را داخل ماکروویو قرار ندهید
لیوانهای فلزی ضدزنگ گرمای قهوه یا چای را حفظ کرده و آنها را گرم نگه میدهد. این ظروف به ماکروویو آسیب میزنند. اگر این ظروف از پلاستیک باشند ته لیوان را بررسی کنید که برای استفاده از ماکروویو مناسب هستند یا خیر.
لیوان حاوی آب را داخل ماکروویو قرار ندهید
قرار گرفتن طولانیمدت و داغ شدن آب داخل یک لیوان سرامیکی یا شیشهای در ماکروویو مانع از تشکیل حبابهایی میشود که به خنک شدن مایع کمک میکنند. به این ترتیب آب بیش از اندازه داغ شده و زمانی که لیوان تکان داده میشود گرما باعث فوران آب جوش میشود. در واقع ماکروویو وسیلهی خوبی برای جوشاندن آب یا هر مایع دیگر داخل لیوان نیست.
حواستان به ظروفی با نشان «قابل استفاده در ماکروویو» باشد
روی برخی از ظروف قید شده است که ظرف مورد نظر قابل استفاده در ماکروویو است. اما به گفته سازمان غذا و دارو، تولیدکنندهها و صاحبان کارخانجات موظف به تست ظروف خود برای ضمانت امنیت آنها بعد از گرم شدن نیستند. در نتیجه مصرفکنندهها بنا به اعتماد به اتیکت ظروف آنها را داخل ماکروویو قرار داده و چهبسا خود را میسوزانند؛ بنابراین بهتر است قبل از اینکه مواد غذایی یا مایعات را داخل فنجان، کاسه یا بشقابی که تازه خریدهاید بریزید آنها را داخل یک ماهیتابه یا ظرف مطمئن قرار داده و داخل ماکروویو بگذارید.
در حالت کلی بهتر است زیاد از ماکروویو استفاده نکنید، چون در خصوص خطرات احتمالی آن روی سلامتی حرف و حدیث زیادی وجود دارد.
حساسترین سن ابتلا به چاقی در کودکان
دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران گفت: خانوادهها نیز باید نسبت به سبد غذایی کودک مراقبت ویژهای داشته باشند، اما متأسفانه هنوز برخی از خانوادهها چاقی و فربه بودن کودک را نشانه سلامتی وی میدانند.
محمد هاشمی دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران اظهار داشت: مطالعات نشان داده است که سنین بین ۶ تا ۹ سالگی سن حساسی برای ابتلا به چاقی است و فردی که در این سن به چاقی مبتلا شود احتمال چاقی بیش از حد در بزرگسالی در وی وجود دارد که این سن دقیقاً با سن ابتدای تحصیل کودک مطابقت دارد. تغذیه کودکان و میزان فعالیت بدنی کودک در سن ۶ تا ۹ سالگی بسیار حائز اهمیت است و متولیان وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش باید نظارت بیشتری بر خوراکیهایی که در بوفههای مدارس به فروش میرسند داشته باشند.
وی گفت: خانوادهها نیز باید نسبت به سبد غذایی کودک مراقبت ویژهای داشته باشند، اما متأسفانه هنوز برخی از خانوادهها چاقی و فربه بودن کودک را نشانه سلامتی وی میدانند و با مراجعه به مطب پزشک به دنبال داشتن فرزند چاق هستند.آگاهی دادن به خانوادهها در این زمینه بسیار مهم است و در حال حاضر تعداد زنگهای تفریح مدارس نسبت به سابق بیشتر شده و این باور غلط وجود دارد که کودک در هر زنگ تفریح باید خوراکی مصرف کند.
هاشمی گفت: کودکان نیازمند میان وعده هستند، اما این تغذیه باید سالم باشد و در میان وعدهها از مصرف فستفودهای شیرین و همچنین خوراکیهای شور مانند چیپس و پفک اکیداً خودداری شود و توصیه میشود در این زمان از لقمههای خانگی، انواع میوهها و مغزها استفاده شود.
خواص معجزه آسای سنجد
سنجد، یکی از سینهای سفرهی هفت سین است که اگر با خواص فراوان آن آشنا شوید حتما آن را در برنامه غذایی هر روز تان جای میدهید.
سنجد میوهای که به صورت خشک شده از آن استفاده میشود و این میوه طبعی خشک و سرد دارد.
خواص درمانی سنجد:
بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری میکند.
میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است. به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی میباشد. سنجد رفع کننده سموم معده و روده میباشد. بادشکن و مقوی قلب است. سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است. روش استفاده: پودر سنجد ۲ قسمت و پودر سویای بوداده ۱ قسمت را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا ۲ قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل شود. این صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید میباشد.
میوه سنجد ضدیرقان میباشد. کسانی که تکرر ادرار دارند سنجد بخورند. کسانی که سکسکه میکنند برای درمان آن ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند. مصرف سنجد درمانگر ورم کیسة صفراست. سنجد باعث قوی شدن ساقها میگردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید. مصرف سنجد ۱۰ دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش بهویژه معده و رودهها میشود. سنجد عامل بیماری جذام را از بین میبرد. سنجد تب بر است. سنجد کلیهها را گرم میکند و معده را تمیز میکند. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند. سنجد ضد بلغم است. سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت میکند همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش میدهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد. سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب میشود.
سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوانهای افراد را محکم میکند. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیمهای لاغری دارند، میتوانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند. سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکالها است که آنتیاکسیدان خوبی است. سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود. پودر هستهی سنجد در درمان التهابهای حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان میکند.
چرا کبد چرب می شود
کبد چرب یکی از بیماریهای شایع ایران است که یکی از عوامل موثر بر این بیماری پرخوری و چاقی است؛ بخصوص در کسانی که چاقی شکمی دارند و اندازه کمربند شکمیشان بیشتر از حد طبیعی است. از دیگر عوامل موثر بر ایجاد این بیماری میتوان به بیماریهای متابولیک از جمله افزایش چربی خون، افزایش فشار خون و دیابت اشاره کرد.
مراحل کبد چرب
کبد چرب سه حالت بالینی مشخص دارد. در مرحله اول روی کبد فقط چربی جمع میشود. اگر بیمار به این مساله اهمیت ندهد بتدریج التهاب نیز به آن اضافه میشود و این التهاب میتواند کبد را فیبروز کند و باعث تجمع بافت کلاژن در کبد شود. اگر باز هم بیمار به این مرحله اهمیت ندهد و بیماری پیشرفت کند کبد بتدریج دچار سیروز میشود. در این حالت کبد خشک میشود و عملکردش را از دست میدهد. در نتیجه شکم آب میآورد، پاها ورم میکند و بیمار محتاج به پیوند کبد میشود؛ بنابراین توجه به این مراحل از اهمیت ویژهای برخوردار است.
کبد چرب اغلب بدون علامت است و هیچ نوع درد یا زردی یا مشکلات دیگر ایجاد نمیکند مگر اینکه به مراحل پیشرفته رسیده باشد؛ بنابراین به طور کلی توصیه میشود تمام افرادی که چاق هستند و چاقی شکمی دارند یا دیابت دارند و تریگلیسیرید خونشان بالاست حتما یکبار سونوگرافی و تستهای کبدی انجام دهند تا ببینند کبد چرب دارند یا خیر. گاهی اوقات حتی لازم است برای بیمار بیوپسی کبد انجام شود؛ بخصوص اگر سن مریض بالا باشد، تستهای کبدیاش بشدت مختل باشند یا طحالش بزرگ و پلاکتش پایین باشد. این در حالی است که بیماران مبتلا به کبد چرب بیشتر به مشکلات قلبی و عروقی دچار میشوند و در معرض سکتههای قلبی و مغزی قرار دارند. در واقع کبد چرب مانند یک بمب است که هر آن ممکن است منفجر شود.
یکی از راههای تشخیص کبد چرب انجام سونوگرافی است، اما گاهی اوقات به علت چاق بودن بیش از حد بیمار، نمیتوان سونوگرافی انجام داد. برای چنین افرادی میتوان از روشهایی مانند سیتیاسکن و امآرای بهره گرفت. بیمارانی که به دنبال کبد چرب دچار سیروز میشوند نسبت به دیگر افراد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان کبد قرار میگیرند؛ بنابراین باید هر چند وقت یکبار از این لحاظ نیز بررسی شوند؛ بخصوص اگر چاق هم باشند. البته از لحاظ درمانی هنوز داروی خاصی برای اصلاح کبد چرب معرفی نشده است. اصل درمان این بیماری بر انجام ورزش برنامهریزی شده و کاهش وزن است. همچنین باید از لحاظ تغذیه مصرف چربیهای حیوانی، کره، زرده تخممرغ، مواد قندی، شکر، شربت، شیرینی و... را محدود کرد.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.