معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی: اعمال مجازات خانوادههایی که اجازه رانندگی بدون گواهینامه با موتورسیکلت به فرزندان خود میدهند بازدارنده خواهد بود
خبرگزاری میزان-اولین جلسه کارگروه اجرای مداخلات مؤثر به منظور پیشگیری و کاهش تصادفات منتهی به ضرر جانی و مالی استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۲ با حضور معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، معاون دادستان مرکز استان، رئیس پلیس راه استان و نمایندگان دستگاههای مسئول برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین یدالله وحدانی نیا در این جلسه با بیان اینکه تعیین درصد قصور شرکت خودروساز در تصادفات امری منطقی است که باید برای اعمال آن تدابیر لازم اندیشیده شود ابراز کرد: همه ما بر این امر واقفیم که نقص ایمنی برخی خودروهای تولید داخل تأثیر بسزایی در وقوع تصادفات و فوت یا جرح هموطنان دارد.
معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان همچنین با بکاربردن تعبیر بمبهای متحرک جادههای استان برای خودروهای سوخت کش گفت: لازم است برای کنترل سرعت این خودروها تدابیر جدی اندیشیده شود.
حجت الاسلام وحدانی نیا با اشاره به آمار بالای تصادفات موتورسیکلتها تأکید کرد اعمال مجازات برای خانواده علی الخصوص پدرانی که اجازه رانندگی بدون گواهینامه با موتورسیکلت به فرزندان خود میدهند بسیار بازدارنده خواهد بود.
رئیس پلیس راه استان با اشاره به آمار تصادفات جاده استان گفت: از ابتدای سال جاری بطور متوسط روزانه یک فوتی و ده مجروح داشته ایم.
سرهنگ علیرضا رضایی ضمن تشکر از ابلاغ دستور دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در توقیف خودروهایی که با سرعت بالا در جادهها تردد میکنند افزود: پس از این دستور قضایی، شدت تصادفات و آمار متوفیان کاهش یافته درحالیکه تعداد تصادفات نسبت به سال گذشته ثابت بوده است و به عنوان یک مسکّن موقت تأثیر خوبی داشته است.
وی از افزایش مخدوش کردن پلاک خودروهایی با سرعت غیرمجاز در جادهها خبر داد و اظهار کرد: با توجه به جرم انگاری این اقدام، لازم است تدابیر لازم برای اعمال مجازات جدیتر برای این گونه خودروها اتخاذ شود.
رئیس پلیس راه استان نیمی از آمار متوفیان و ۶۰ درصد از کل تصادفات جادهای استان را ناشی از واژگونی و خروج از جاده دانست و افزود: با توجه به طولانی بودن فاصله شهرهای استان و کویری بودن منطقه، ایجاد استراحتگاههای موقت در برخی مسیرها برای جلوگیری از خستگی و خواب آلودگی رانندگان ضروری است.
سرهنگ رضایی ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری ۱۹ نفر در تصادف خودروها با شتر مجروح شده اند گفت: در این مدت ۳۹۳۵ خودرو حمل غیرمجاز سوخت اعمال قانون شده اند که از این میان ۲۳۰ خودرو توقیف و ۱۱۴ خودرو به پارکینگ منتقل شده اند.
رئیس اداره عملیات پلیس راهور استان نیز در این جلسه ضمن تشکر از اقدامات پیشگیرانه و قاطع دستگاه قضا در موضوع تصادفات گفت: از ابتدای سال تعداد تصادفات درون شهری استان ۸ درصد افزایش داشته است هرچند شدت تصادفات کاهش پیدا کرده است.
سرهنگ محمدرضا خسروی بیشتر تصادفات درون شهری را مربوط به موتوسیکلت سواران و عابرین پیاده عنوان کرد و افزود: عدم رعایت حق تقدم و توجه به جلو مهمترین علل تصادفات بوده است.
وی ضمن تأکید بر هوشمندسازی ترافیک شهری گفت: با توجه به تعیین مهلت نصب دوربینهای کنترل سرعت شهر بیرجند تا سال ۱۴۰۴ لازم است تا شهرداری هر چه سریعتر نسبت به ایجاد سرعتکاههای مناسب اقدام کند تا شاهد کاهش سرعت خودروها و شدت تصادفات باشیم.
انتهای پیام/