ناوشکن سهند راهی اقیانوسها شد/ الحاق پیشرفتهترین ناوشکن غرب آسیا به ناوگان رزمی نداجا + مشخصات و تصاویر
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، مراسم الحاق ناوشکن «سهند» به ناوگان رزمی نیروی دریایی ارتش در آبهای جنوب، صبح امروز در بندرعباس برگزار شد.
«سهند»؛ پیشرفتهترین ناوشکن جنگی غرب آسیا/ اعلام «توانمندیهای غیرقابل تحلیل»
امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش، سردار «قاسم تقیزاده» جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش، سردار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه، حجتالاسلام «عباس محمدحسنی» رئیس سازمان عقیدتی سیاسی ارتش، «فریدون همتی» استاندار هرمزگان و کارکنان منطقه یکم امامت نداجا، از جمله حاضران در این مراسم بودند.
امیر سرلشکر موسوی فرمان الحاق این ناوشکن به ناوگان رزمی نداجا را اینگونه صادر کرد: «با استعانت از درگاه لایزال الهی و توکل به ساحت نبی مکرم اسلام (ص) و سلاله پاکش و با کسب اجازه از محضر فرماندهی معظم کل قوا، در آستانه 40 سالگی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی، فرمان الحاق ناوشکن الحاق ناوشکن سهند به ناوگان جنوب نیروی دریایی راهبردی ارتش صادر می گردد. یا حسین یا حسین یا حسین».
ناوشکن سهند که از آن به عنوان پیشرفتهترین ناوشکن غرب آسیا یاد میشود به صورت صددرصد بومی، طراحی و ساخته شده است.
آغاز فصل جدید پیشرفتهای نداجا با فرماندهی امیر سیاری
امیر سرلشکر «سید عبدالرحیم موسوی» در مراسم الحاق ناوشکن «سهند» به ناوگان رزمی نیروی دریایی ارتش که صبح امروز در بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: نیروی دریایی که در زمان رژیم گذشته تقریبا همه چیزش وابسته بود، با پیروزی انقلاب اسلامی به ناگهان انرژی متراکم خود را آزاد کرد و برای نظام مقدس جمهوری اسلامی افتخار آفرید.
وی افزود: «دلاوریهای تکاوران دریایی در خرمشهر طی ۳۴ روز»، «حماسه بزرگ هفتم آذر که کمر دشمن بعثی را شکست و نیروی دریایی او را تا پایان جنگ از عرصه خارج کرد» و همچنین «برقراری امنیت خطوط دریایی و اسکورت ۱۰ هزار شناور تجاری»، سه نقطه از نقاط حساس عملکرد نیروی دریایی ارتش در ۸ سال دفاع مقدس هستند.
فرمانده کل ارتش ادامه داد: بعد از پایان دفاع مقدس به خصوص از زمان فرماندهی همرزم ارجمندم امیر دریادار «حبیبالله سیاری» فصل جدیدی در پیشرفتهای نیروی دریایی ارتش آغاز شد. البته امروز جای امیر سیاری در این میدان خالی است؛ ایشان در ماموریت خارج از کشور بودند و به محض بازگست به کشور نیز به دو ماموریت مهم دیگر اعزام شدند و گرنه حتما باید در این میدان حاضر بودند و از یک منظر جدید، نتایج زحمات شما را نظاره میکردند. «مبارزه با دزدان دریایی»، «افزایش منطقه ماموریت تا مدار ۱۰ درجه» و «حضور موثر در اقیانوسها» و «تاسیس منطقه دریایی جاسک»، «توسعه منطقه دریایی چابهار و پایگاههای وابسته به آن»، «عملداری توسعه سواحل مکران» و همچنین «ساخت شناورهای جدید با کمک بخش صنایع وزارت دفاع و دانشگاهها و شرکتهای دانش بینان»، از جمله نکات ویژه و برجسته دوران فرماندهی امیر سیاری در نیروی دریایی ارتش بود.
وی ادامه داد: با حضور امیر دریادار خانزادی شاهد اوجگیری نیروی دریایی ارتش با بهره گیری از تجربیات ارزنده گذشته و ویژگی های علمی و نظامی او هستیم به طوری که نیروی دریایی ارتش وارد فصل جدید دیگری شده است.
امیر سرلشکر موسوی خاطرنشان کرد: همافزایی خوبی نیز میان صنایع دریایی وزارت دفاع و نیروی دریایی ارتش ایجاد شده است. این هم افزایی در راستای توسعه و ارتقای نیروهای مسلح در سطح منطقه و فرامنطقه ای شده است. هم افزایی نیروی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه نیز وارد فصل جدیدی شده است. این روحیه و اراده است که ما را حافظ و حاکم امنیت خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان کرده است و می توانیم اقدمات ناامن کنندگان منطقهای را خنثی و امنیت را حفظ کنیم.
فرمانده کل ارتش در پایان تصریح کرد: نظام سلطه به سرکردگی آمریکا و زوج نامشروع آن، رژیم صهیونیستی و کسانی که خود را به آنها می سپارند، با ایجاد ناامنی در منطقه ارتزاق می کنند و به حیات خود ادامه می دهند و به همین علت است که نظام سربلند جمهوری اسلامی ایران ۴۰ سال است که پنجه در پنجه این مستکبران انداخته است و در این چهار دهه هرگز عقب نشینی نکرده وهیچگاه عقب نشینی نیز نخواهد کرد و دیری نخواهد پایید که افول و اضمحلال این مستکبران را شاهد باشیم.
الحاق زیردریاییهای نسل جدید به ناوگان نداجا تا ۲ ماه آینده
امیر دریادار «حسین خانزادی» صبح شنبه در مراسم الحاق ناوشکن سهند در منطقه یکم نیروی دریایی ارتش در بندرعباس، اظهار داشت: امروز در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و به مناسبت روز نیروی دریایی، ناوشکن تمام ایرانی سهند به ناوگان جنوب جمهوری اسلامی ایران ملحق شد. این ناو در شش سال ساخته شده و آماده انجام عملیاتهای محوله است.
وی عنوان کرد: نسل جدیدی از ناوشکنهای کلاس موج و نسل سوم جماران به نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در جنوب ملحق شد و در پی آن ناوشکنهای دنا و ناوشکن دماوند را تا چند ماه دیگر احیا و برای بار دیگر به نیروی دریایی ملحق خواهیم کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: امروز رستاخیز سهند است و با اراده و باور جوانان ایرانی به عرصه نبرد بازگشته است. سامانههای رانش، قابلیتهای مصون بخش امنیت را به منطقه اهدا میکند.
وی تاکید کرد: اطمینان داریم که زمان افول استکبار جهانی فرا رسیده است و به پاس خون شهدای ناوهای جوشن، پیکان، سهند و سبلان با چشمانی بیدار در دریا ایستادهایم تا با توسل به درس عاشورا تواناییهای ظاهری دشمنان را به زانو درآوریم.
امیردریادار خانزادی با بیان اینکه روزی که مقام معظم رهبری در کارخانجات منطقه یکم بندرعباس ابلاغ فرمودند: ناوشکن بسازید با ظرفیت حمل بالگرد و پرتاب موشک، خیلیها فکر نمیکردند امروز به این ظرفیتها دست یابیم، بیان کرد: در ۳۰ بهمن سال ۸۸، ناو جماران بعد از تلاش ۱۲ ساله به ناوگان نیروی دریایی ملحق شد. وقتی جماران ملحق شد در حوزه بینالملل خیلیها میپرسیدند آیا این شناور حرکت هم میکند؟ این سؤال معنا دارد، یعنی خیلی کشورها باور نداشتند ایران در زیر فشارهای شکننده تحمیل جنگ و تهدیدات گسترده، توانایی داشته باشد، ناوشکنی بسازد که موشک پرتاب کند.
وی با اشاره به اینکه اعزام پیاپی ناوشکن جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با پدیده دزدی دریایی این موضوع را ثابت کرد، تصریح کرد: قطعاً هر پدیدهای با نگاه علمی زمانی ثابت میشود که تکرارپذیر باشد. ناوشکن دماوند که چند سال بعد در حادثهای ناخوشایند در دریای طوفانی شمال با صخرهها برخورد کرد، تکرار این موضوع بود.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در آستانه سالگرد آن سانحه ناوشکنی را که ساختش ۱۲ سال به طول انجامیده بود به دریا برگرداندیم، ساخت و عملیاتی شدن دماوند در دریای خزر با همت نیروی دریایی ارتش و ارادهای که در مجموعه وزارت دفاع نهادینه شده از امروز ۱۸ ماه بیشتر به طول نمیانجامد و در تلاش هستیم این زمان را کوتاهتر کنیم، عنوان کرد: علاوه بر ناوشکن دماوند در هفته آینده و ماههای پس از آن شاهد الحاق ناوشکنهای کلاس موج نیز خواهیم بود.
دریادار خانزادی با بیان اینکه ناو سهند ظرفیت بزرگی است که بسیار پیشرفتهتر از جماران و دماوند است، خاطرنشان کرد: پس از آن در بازه شش الی هفت ماهه الحاق ناوشکن دنا را خواهیم داشت و اوایل بهمن شاهد الحاق نسل جدید و بسیار پیشرفته زیردریاییهای تماماً ساخت ایران خواهیم بود.