«برو پی کارت» راهنمایی برای انتخاب مسیر درست شغلی و تحصیلی
خبرگزاری میزان- وحید ولی تهیه کننده «برو پی کارت» درباره فصل دوم این برنامه تلویزیونی گفت: در فصل دوم بخشهای متنوعی متناسب با نیاز مخاطب و ذائقهی نوجوانان طراحی شده است.
وی شُستهرُفته (معرفی رشته)؛ از آب گذشته (داستان زندگی ۲۶ شخصیت برجستهی ایرانی)؛ کف بازار (مستند پرتره از صاحبان مشاغل)؛ ماست من ترشه (گفتگو با افرادی که علاقمند به رشته دانشگاهی شان نیستند) بخشهای این برنامه را تشکیل میدهند. همچنین غلط مصطلح (پرداختی طنز به کلیشههای ذهنی رایج بین والدین و دانشآموزان پیرامون موضوع هدایت تحصیلی و شغلی) و راهبلد (گفتگو با مشاور راجعبه غلطهای مصطلح و پرسش و پاسخ) را از بخشهای برنامه برشمرد.
وحید ولی درباره جزئیات «از آب گذشته» گفت: در این بخش به سراغ ۲۶ شخصیت ملی رفته ایم که در حوزههای مختلف به موفقیت رسیده اند. در این بخش نوجوانان با فراز و فرودهای زندگی شخصیتهای ملی کشورمان تا رسیدن به قلههای موفقیت آشنا میشوند. به عنوان مثال نوجوانان ما باید بدانند این افراد برای رسیدن به اهداف خود بارها دچار مشکلاتی شده اند و تغییر مسیر داده اند و فقط صفحه آخر زندگی این افراد را ملاک قرار ندهند. به عنوان مثال افرادی که ما برای این شخصیتها انتخاب کردیم دکتر حسابی، زنده یاد خسرو شکیبایی، شهید رجایی، نادر ابراهیمی، خانم پریرخ دادستان از بنیانگذاران روانشناسی نوین در ایران و .. هستند که در راه رسیدن به اهدف خود فراز و فرودهای بیشماری را متحمل شدند.
وحید ولی همچنین درباره آیتم جذاب «کف بازار» گفت: این بخش، مستند شغلی درباره افرادی است که در رشتههای مختلف متخصص حرفهای شده اند. در واقع یک مستند پرتره نیم روزه است که افراد رشتههای تخصصی خودشان را معرفی میکنند و لوکیشنهای مختلف شغلی در این بخش به نمایش درمیآید.
تهیه کننده برنامه ادامه داد: بخش مقابل «کف بازار»، آیتم «ماست من ترشه» است. در این بخش به سراغ افرادی رفتیم که در دانشگاه در رشتهای مشغول تحصیل بودند، اما بعد از مدتی متوجه شدند که رشته انتخابی خود را دوست ندارند و تغییر رشته دادند و هم اکنون موفق هستند. بخش نمایشی هم به نام «غلط مصطلح» در برنامه گنجانده شده است که کلیشههای ذهنی نوجوانان و خانوادهها را به طنز میکشد و مخاطبان متوجه میشوند تا چه اندازه باورهای نادرست در انتخاب رشته و هدایت شغلی وجود دارد. مشاور برنامه در این خصوص ۲۶ کلیشه ذهنی ناظر به هدایت تحصیلی و شغلی را به نقد و طنز میکشاند.
وی افزود: بخش «راه بلد» هم به نوعی پادزهر بخش «غلط مصطلح» است و کارشناس متناظر با غلطهای رایج، سئوالات نوجوانان را پاسخ میدهد. آیتم «شسته رفته» ناظر به رشتههایی است که برای نوجوانان مورد اقبال نیست، اما برای کشور مهم است. مثلا رشته تاریخ که ممکن است خیلی طرفدار نداشته باشد، اما ما از اهمیت آن و لزوم توجه به چنین رشتههایی برای نوجوان خواهیم گفت.
وحید ولی با اشاره به این که مخاطبان اصلی برنامه نوجوانان پایه ۹ و ۱۲ هستند که برای انتخاب شغل و رشته تحصیلی به هدایت نیاز دارند، گفت: هدف ما این است چشم انداز شغل آینده نوجوانان را ترسیم کنیم که مثلا تا ۱۰ -۱۲ سال دیگر شغل انتخابی شان دچار چه تحولات و تغییراتی خواهد شد. والدین هم مخاطب ما هستند، چون در فرآیند هدایت نوجوانان برای انتخاب رشته و شغل بسیار اثرگذارند.
تهیه کننده «برو پی کارت» تاکید کرد: ما همچنین پویشی با عنوان برنامه در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشن شاد راه اندازی خواهیم کرد.
فصل دوم «برو پی کارت» به کارگردانی محمدرضا ارکان و اجرای آرش ماهان کیا در ۲۶ قسمت، ۵۰ دقیقهای تهیه و تولید شده است. «برو پی کارت» قرار است از اواخر خرداد و یا اوایل تیرماه به روی آنتن شبکه امید برود.
انتهای پیام/