با دستور جدی رئیس قوه قضاییه به سازمان بازرسی از تک تک انبارهای گمرکات و بنادر و سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی بازدید به عمل آمد
خبرگزاری میزان - سعید بابازاده در برنامه میز اقتصادی درباره اینکه روند همکاری قوه قضاییه و سازمان بازرسی با دستگاههای دولتی مانند گمرک و اموال تملیکی به چه صورت است و پس از سفر رئیس قوه قضاییه به مازندران فرایند ترخیص و تعیین و تکلیف کالا به چه صورت شکل گرفته است؟ گفت: موضوع رسوب کالا در بنادر و در بحث سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی از موضوعاتی بوده که متاسفانه موجب دغدغه خاطر رئیس قوه قضاییه و کل نظام شده است. پس از ورود جدی که وی به انبارهای سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی و انبارهای گمرکات داشت متاسفانه مشاهده شد که بخش عظیمی از این کالاها در سالیان متعدد رسوب کرده و موجب فساد کالا شده است.
مدیر کل دفتر بازرسی امور سازمان بازرسی تصریح کرد: با دستور جدی که رئیس قوه قضاییه به سازمان بازرسی کل کشور داد دفتر ویژه بازرسی امور ویژه در یک بازه زمانی کوتاه از تک تک انبارهای مربوط به گمرکات و بنادر و همچنین سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی بازید به عمل آمد.
وی افزود: در حال حاضر آنچه که در بحث رسوب کالا در گمرکات وجود دارد و طبق بازدیدی که قبل از عید از بندر امام خمینی (ره) انجام شد متوجه شدیم که متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی که متولی اصلی واردات کالای اساسی است در دو زمینه دقت نظر لازم را ندارند و در آسیبشناسی که انجام دادیم به این موضوع رسیدیم.
بابا زاده اظهار کرد: رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نامه هشداری در این زمینه قبل از سال جدید محضر ریاست جمهور و قوه قضاییه ارسال کرد، در این نامه اعلام شد که متاسفانه در تخصیص و تشخیص نیاز اولیه کشور دقت لازم به عمل نمیآید و مازاد بر نیاز کشور واردات داریم که این موجب عواملی است که در رسوب کالا نقش داشته است یکی از موارد عدم تخصیص ارزی بوده که متاسفانه بانک مرکزی باید پیش از ثبت سفارش نیازسنجی و تخصیص ارز داده میشود تا بعد نسبت به واردات کالا اقدام انجام شود.
مدیر کل دفتر بازرسی امور سازمان بازرسی گفت: در حال حاضر بعد از ورود جدی که سازمان بازرسی کل کشور انجام داد و هماهنگی خوبی که بین بدنه دولت و قوه قضاییه شکل گرفته شاهد کاهش رسوب کالاهایی هستیم که در بنادر وجود دارد و نسبت به گذشته بحث واردات و ترخیص به محیط و داخل کشور با نظم و ترتیب بهتری صورت میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر با بدنه گمرک و بدنه وزارت جهاد کشاورزی که شرکت پشتیبانی امور دام است و بانک مرکزی با تعاملات خوبی صورت گرفته است که شاهد کاهش موضوعات هستیم و نکته مهم این است که سازمان بازرسی کل کشور لحظهای و به صورت مداوم نسبت به رصد کالاها اقدام میکند تا شاهد تضییع حقوق بیت المال از باب رسوب و فساد کالاها نباشیم.
وی در ادامه درباره ذرتهای بندر امیر آباد بیان کرد: زمانی که دفتر ویژه بازرسی امور ویژه در شهریور سال ۱۴۰۱ به موضوع ترخیص ذرتهای بندر امیر آباد ورود کرد، مجموعه ذرت آلود و رسوب کرده بندر امیرآباد ۶ هزارو ۸۰۰ هزار تن بود که ۴ هزار تن با دستور ویژه سازمان کل بازرسی کل کشور ترخیص شده بود و مقدار ۲ هزار تنی که باقی مانده بود روند کار این مقدار نیز انجام شده بود لذا سازمان بازرسی در خصوص این ذرتهای آلوده اقدامات لازم اعم از نامه هشداری و پیگیریهای لازم را انجام داده بود.
بابا زاده اظهار کرد: در حال حاضر در بندر امام خمینی (ره) یک رسوب کالا در محیط بندر و گمرک و یک رسوب کالا در کشتی داریم که رئیس سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص به رئیس جمهور نامه نیز ارسال کرده است و حتماً باید اقدامات عاجل در بحث تخصیص ارز صورت گیرد، زیرا در منطقه بندر امام خمینی (ره) با گرمای هوا رو به رو هستیم که احتمال فساد کالا وجود دارد بنابراین در این راستا باید پنجره واحدی میان جهاد کشاورزی، بانک مرکزی و... شکل گیرد تا شاهد تضییع حقوق بیت المال نباشیم، زیرا که برخورد قانونی در این خصوص صورت میگیرد.
انتهای پیام/