استفاده از فناوریهای نوین توسط پلیس گامی مثبت جهت جمع آوری ادله قانونی
به گزارش خبرنگار گروه جامعه محمد هادی کاوه در اولین دوره از کارگاه آموزشی ضابطان نظامی پلیس پیشگیری که روز گذشته در ستاد این پلیس برگزار شد با اشاره به ماده ۶۰۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحی ۱۳۹۴ برگزاری مستمر دورههای آموزشی حین خدمت جهت کسب مهارتهای لازم و ایفای وظایف قانونی برای ضابطان را یک تکلیف عنوان کرد و آن را اقدامی موثر جهت آموزش نیروها در راستای تضمین حقوق شهروندان بر شمرد.
وی افزود: از آنجا که آیین دادرسی کیفری دربردارنده تضمین آزادیهای مشروع مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی است و از طرفی کلانتریها و پاسگاههای انتظامی به عنوان پیشانی کار در نیروی انتظامی و اجرای وظایف ضابطیت ایفای تکالیف ذاتی و محوله از سوی مقامات قضایی را برعهده دارند لذا آموزش آنان منطبق با قانون مذکور قطعا میتواند در تضمین حقوق شهروندان و نیز پیشگیری از جرم نقش مهمی داشته باشد.
این مقام قضایی تصریح کرد: در قانون جدید آیین دادرسی کیفری اختیاراتی به ضابطان اعطا شده است که در فرآیند رسیدگی به امور شهروندان تاثیر گذار است که یک نمونه آن بکارگیری از فناوریهای نوین میباشد که امروزه شاهد آن هستیم در کلانتریها البسه پلیس به دوربینها در حال تجهیز میباشد که میتواند مقامات قضایی و پلیس را در جمع آوری ادله به هنگام وقوع جرم یاری نماید.
دادیار جانشین دادستان نظامی استان تهران دامه داد: نگاه مقنن از پلیس مامور و معذور به پلیس مامور و مسئول تغییر پیدا کرده است که وظیفه سنگینی را در جامعه برعهده دارد و به فرموده مقام معظم رهبری نیروی انتظامی ضمن حفظ نورانیت و ناریت خود، هم مهربان باشد و از طرف دیگر در برابر مجرمان قاطعیت، جسارت و شهامت را داشته باشد.
کاوه ،پیشگیری از جرم را سرمایه گذاری و پرداختن به بسترهایی که زمینه بروز جرم میباشد تلقی کرد که بخش اعظمی از رسالت انبیا و اولیای الهی جهت جلوگیری از انحرافات اجتماعی و تلاش جهت هدایت و نجات انسان بوده که امروزه در جامعه اسلامی دستگاه قضا و پلیس در این مسیر تلاش دارند.
در ادامه سرهنگ بهزاد هادی پور رییس بازرسی پلیس پیشگیری پایتخت گزارشی از اقدامات کلانتریهای تهران در اجرای قانون آیین دادرسی کیفری در ۸ ماهه امسال ارایه کرد .
انتهای پیام /