شمار کودکان کار در جهان به ۱۶۰ میلیون نفر رسید
خبرگزاری میزان – سازمان بین المللی کار (ILO) نخستین بار در ۱۲ ژوئن ۲۰۰۲ در مقر خود در ژنو مراسم روز جهانی مبارزه با کار کودکان را برگزار کرد.
سازمان ملل سال ۲۰۲۱ را سال ریشه کنی جهانی مبارزه با کار کودکان اعلام کرد؛ هدفی که تحقق آن با توجه به آمار کودکان کار در جهان دور از دسترس به نظر میرسد، زیرا میلیونها کودک در سراسر جهان همچنان در شرایط کاری خطرناک مشغول به کار هستند.
مراسم جهانی روز مبارزه با کار کودکان در حالی در سال ۲۰۲۳ برگزار میشود که شمار کودکان کار در جهان به بیش از ۱۶۰ میلیون نفر رسیده است.
شیوع کرونا، هزینههای هنگفت بهداشتی ناشی از آن، از دست رفتن اعضای بزرگسال خانواده ها، تعطیلی مشاغل و بحرانهای اقتصادی متعاقب آن و البته تعطیلی مدارس آن سبب شده کودکان در سراسر جهان برای کسب درآمد تحت فشار قرار بگیرند.
به همین دلیل کودکان در شرایط استثمارگرانه و خطرناکی کار میکنند؛ بر اساس آمارها، در حال حاضر ۶۳ میلیون دختر و ۹۷ میلیون پسر در زمره کودکان کار در سراسر جهان هستند.
این آمار به این معناست که از هر ۱۰ کودک یک کودک، جز موارد کودکان کار محسوب میشود.
بر اساس گزارش ۲۰۲۲ یونیسف و سازمان بین المللی کار، شمار موارد کار کودکان تا پایان سال ۲۰۲۲، ۸.۹ میلیون نفر افزایش یافت.
کار کودکان گذشته از مخاطراتی که در محیطهای ناایمن و خطرناک کاری متوجه آن هاست، بر آموزش، رفاه و رشد کودکان نیز تاثیر میگذارد.
معضل کار کودکان محدود به منطقه جغرافی خاصی نبوده و در کشورهای ثروتمند نیز گستردگی رخ میدهد.
از مهم ترین کشورهایی که کار کودکان در آن جنجال برانگیز شده، آمریکاست که کودکان مهاجر به شدت قربانی کار کودکان میشوند.
انتهای پیام/