بینالمجالس آسیایی بر افزایش همکاریهای اقتصادی تمرکز دارد/ پیمانهای پولی آسیایی راهی برای ناکارآمد کردن تحریمهای آمریکایی
به گزارش گروه سیاسی ، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی شامگاه پنجشنبه، ۸ آذرماه پس از بازگشت از سفر خود به استانبول ترکیه که به منظور حضور در یازدهمین مجمع عمومی اتحادیه مجالس آسیایی صورت گرفته بود در بدو ورود به فرودگاه تهران درباره دستاوردهای این سفر گفت: این سفر که تنها ۲۴ ساعت به طول انجامید برای شرکت در مجمع بین المجالس آسیایی بود که متشکل از برخی کشورهای آسیایی از جمله کشورهای مهمی همچون روسیه، چین، پاکستان و هندوستان است.
دولتهای آسیایی به سمت اجرای پیمانهای پولی و همکاریهای بانکی بروند
رئیس مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: پیش از این نیز جلساتی تحت عنوان کمیتههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی برگزار و بررسیهای خوبی در این حوزهها صورت گرفته بود.
وی در ادامه با بیان اینکه تمرکز کار بین المجالس آسیایی بر همکاریهای اقتصادی است، عنوان کرد: پیشنهادهای خوبی در این حوزه مطرح شد که دولتها باید به سمت اجرای آن بروند که پیمانهای پولی و همکاریهای بانکی یکی از مهمترین این مسائل است.
لاریجانی ادامه داد: بعد از اجرای تحریمهای آمریکا نسبت به کشورهای مختلف در ذهن بسیاری از کشورها این نکته به وجود آمده که باید راههای دیگری پیدا کنند لذا روی پیمانهای پولی میان کشورهای آسیا در حال بحث و بررسی جدی هستند تا به ضابطه جدیدی برسند.
تأکید بر ضرورت همکاریهای آسیایی در حوزه انرژی
وی در ادامه در خصوص همکاریها در حوزه انرژی اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش زیادی از انرژی دنیا در منطقه آسیا است، همکاریها در این حوزه از اهمیت بسزایی برخوردار است همچنین در این نشستها درباره استفاده از فناوری میان کشورها و همکاریهای محیط زیستی بحثهای متنوعی صورت گرفت تا از ظرفیت کشورهای آسیایی استفاده شود.
لاریجانی همچنین به گفتگوهای دو جانبه خود با رؤسای مجالس ترکیه و روسیه اشاره و بیان کرد: در دیدارهایی که با هیأتهای پارلمانی روسیه و ترکیه داشتیم در زمینه همکاریهای اقتصادی و برخی سرمایه گذاریها بحث شد که پیگیریهای خوبی نیز صورت گرفته بود.
ارائه راهکارهایی برای افزایش همکاریها و رفع موانع توسعه روابط در دیدار با هیأتهای پارلمانی ترکیه و روسیه
رئیس قوه مقننه ادامه داد: جلسات مشترکی میان دو پارلمان ایران و روسیه برگزار میشود که بر این اساس گزارشی از پیگیریهای نشستهای دو سال گذشته در بلگراد ارائه شد که طی آن مشخص شده بود دو طرف در چه حوزهای میتوانند همکاری داشته و سرمایه گذاری کنند همچنین پیشنهادات جدیدی هم ارائه شد.
وی افزود: هیأت پارلمانی ترکیه نیز درباره فرصتهایی که میتواند باعث افزایش همکاریها و رفع موانع توسعه روابط شود صحبت کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با بیان اینکه بین المجالس آسیایی ظرفیت کارهای مهمی را خواهد داشت، خاطرنشان کرد: توقف ما در ترکیه کوتاه بود، اما هیأتی که از نمایندگان مجلس در این کشور حضور دارند تا ۲ روز آینده که این اجلاس ادامه دارد، در جلسات مختلف آن شرکت میکنند.