تامین امنیت غذایی با تعامل وزارت جهاد کشاورزی
خبرگزاری میزان - مراسم یازدهمین سالروز تاسیس انجمن واردکنندگان برنج روز یکشنبه با حضور برخی از نمایندگان مجلس، مسئولین وزارت جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی، بانک مرکزی، گمرک جمهوری اسلامی و مدیرعامل بانک شهر، مسئولین و اعضای انجمن همچنین نمایندگان رسانههای گروهی برگزار شد.
مجتبی شیرقاضی دبیر انجمن در ابتدای این مراسم به میهمانان و مدعوین خوش آمد گفت و اظهار امیدواری کرد برگزاری چنین رویدادهایی موجب تقویت تعاملات فعالان حوزه اقتصاد و مسئولین همچنین سیاست گذاران مرتبط در دستگاههای اجرایی خصوصا در حوزه کنترل بازار و تامین کالاهای تاثیرگذار شود.
قدردانی از قائم مقام وزیر جهاد
در ادامه کریم اخوان رییس انجمن با تشریح گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته و تلاش هیات مدیره در مسیر ایجاد هماهنگیهای لازم همچنین رفع مشکلات و موانع واردکنندگان از تعامل مسئولین وزارت جهاد کشاورزی خصوصا قائم مقام وزیر در امور تجارت و تنظیم بازار قدردانی کرد و گفت: در حوزه تعاملات مشترک بعد از آنکه برخی از مسئولین سابق همکاری و تعامل لازم را نداشتند حالا همکاری خوبی میان انجمن و وزارت کشاورزی ایجاد شده و ما در همین راستا پیگیر مشکلات اعضا خصوصا در زمینه تخصیص ارز هستیم. امضای تفاهم نامه با سازمان غذا و دارو و جلسات متعدد با گمرک در راستای توجه به خواستههای اعضا همچنین کنترل بازار صورت گرفته است. با توجه به اینکه انجمن واردکنندگان برنج تنها تشکل ثبت شده در حوزه صنعت برنج کشور در اتاق بازرگانی ایران است و در راستای تامین امنیت غذایی، کسری برنج مورد نیاز کشور، ساماندهی واردات و تنظیم بازار دومین کالای اساسی کشور تلاش میکند، مسئولین محترم وزارت جهاد کشاورزی خصوصا آقای دکتر پیمان پاک و همکارانشان تعامل و همکاری بسیار خوبی در ماههای اخیر با انجمن داشتهاند تا مشکلات این حوزه به زودی رفع شود.
تامین امنیت غذایی اولویت اول انجمن است
سالار ساکت نایب رییس هیات مدیره انجمن نیز در ادامه این مراسم با اشاره به مشکلات پیش آمده در ۸ ماه گذشته برای اعضای این انجمن گفت: محدودیتهای شدید ماههای گذشته آن هم بدون روال باعث سردرگمی شده بود، اما ما استراتژیهای کلان را مشخص کرده بودیم و طبق آن حرکت کردیم. تامین امنیت غذایی اولویت اول انجمن است. ما البته همیشه کنار تولید بودیم هیچ وقت مقابل آن نبودیم. واردکنندگان کسری تولید را در بازار تامین میکنند و در سال جاری میزان تولید برنج حدود ۲۰ درصد نسبت به پارسال کاهش خواهد یافت. بر این اساس کار ما سختتر میشود. تجار امکان خروج درصدی کالای خودشان را ندارند و در تعامل با فروشنده هندی و پاکستانی دچار مشکل شدهاند. فراموش نکنیم که بخش قابل توجهی از دهکهای اقتصادی پایین جامعه خریدار برنج خارجی هستند. باید در خصوص این موضوع فکری کرد و برنامه منظمی از سوی دستگاههای مسئول اعلام شود تا امنیت غذایی دهکهای پایین جامعه به خطر نیافتد.
ساکت اضافه کرد: اگر فصل ممنوعیت واردات برقرار شود موجب افزایش قیمت برنج در بازار خواهیم بود. این ممنوعیتها هیچوقت نتوانسته منافع مصرف کننده را تامین کند. سیاست دیگر جلوگیری از انحصار است. مصرف کنندهای که میخواهد تنوع داشته باشد و کیفیتها را بسنجد باید بتواند به کالای مورد نظر خودش دسترسی پیدا کند. بعضی از سیاستها موجب میشود از پتانسیلهای همه بخشها استفاده نشود.
مشکلات فعالیت صنفی و تشکلی در اقتصاد
حسین سلاحورزی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران سخنران بعدی این مراسم بود که با تشریح مشکلات فضای کسب و کار همچنین فعالیت تشکلی و صنفی گفت: فعالیت تشکلی بعد از کار در معادن سختترین کار است به خصوص برای کسب و کارهایی که در فضای واردات کار میکنند. من در حوزه تشکلی بودم اینطور برداشت کردم که از دو طرف تحت فشار هستند یکی از سوی اعضا و ذینفعان داخلی که توقع دارند از انجمن و دیگری از جانب سیاست گذار و حاکمیت که توقع دارند تشکل و اعضا کارها را به درستی انجام دهند. این انجمن در تمام این سالها به طور جدی مشکلات را پیگیری کرده و من شاهد بودم که فعالیت موفقی در حوزه تامین برنج مورد نیاز بازار داشتهاند. به نظرم اتفاق خوبی است که امروز شاهد حضور اعضای محترم انجمن و مسئولان نهادهای مرتبط هستیم و زمینه تعامل و همکاری دوجانبه و حل و فصل مشکلات موجود در این بخش فراهم میشود.
کمک به معیشت اقشار کم درآمد
مرتضی شاه حسینی یکی از موسسین انجمن و فعالان با سابقه حوزه واردات برنج نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم ضمن قدردانی از مسئولین انجمن گفت: بنده سالها در این انجمن مسئولیت داشتم و باید بگویم این مسئولیت هیچ منفعتی به همراه ندارد بلکه با مشکلات و سختیهای زیادی همراه است.
انتهای پیام/