تعامل و مشارکت مردم با پلیس تضمین کننده امنیت پایدار
به گزارش گروه جامعه سردار حمید عطایی با اشاره به نقش و اهمیت سرمایه اجتماعی در تولید و حفظ امنیت پایدار، اظهار داشت: سرمایه اجتماعی در واقع بعد معنوی یک اجتماع است، از طریق تشویق افراد به "همکاری" و "مشارکت" در تعاملات اجتماعی، میتوان میزان بیشتری از معضلات اجتماعی را کاهش داد.
وی افزود: سرمایه اجتماعی در ساختار مثبت میتواند در کنار سرمایههای اقتصادی و انسانی، بخشی از ثروت ملّی به شمار رود، بسیاری از گروهها، سازمانها و جوامع انسانی، بدون سرمایه اقتصادی و تنها با پشتیبانی سرمایه انسانی و اجتماعی توانستهاند به موفقیت دست یابند.
جانشین پلیس پیشگیری ناجا ادامه داد: همکاری شهروندان پلیس را قادر میکند با کمترین هزینه و دشواری در پیشگیری از جرم با موفقیتهای چشمگیری روبه رو شود و اگر پلیس از ظرفیت همه شهروندان برخوردار باشد آنگاه تا اندازه چشمگیری در ماموریت مهم تامین نظم و امنیت، مؤثر ظاهر شده و موفق عمل خواهد کرد.
سردار عطایی اضافه کرد: چنین سطحی از همکاری مردم با پلیس، هنگامی محقق میشود که نیروی انتظامی تعامل برنامهریزیشده، منسجم، تاثیرگذار و هدفمند با آحاد جامعه داشته باشد.
این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: اعتماد اجتماعی که از مفاهیم مهم سرمایه اجتماعی به شمار میرود در پیوند میان پلیس و شهروندان حائز اهمیت است، مشارکت و همکاری زمانی به درجه بالایی میرسد که طرفین بر اساس اعتماد متقابل به یکدیگر؛ از اطلاعات، هنجارها و ارزشهای یکسانی در تبادلات میان خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: جلوگیری از بینظمی اجتماعی نیازمند مشارکت و همدلی همه اقشار جامعه است، اگر روابط عمومی ما قوی نباشد نمیتوانیم مردم را جلب و جذب کنیم و در صورت تحقق این الزامات به مرحله پیشگیری تعاملی و یا مشارکتی که امروز مؤثرترین نوع پیشگیری است دست خواهیم یافت.
جانشین پلیس پیشگیری ناجا گفت: پلیس و هریک از آحاد مردم دارای نقشها و اهداف متفاوتی هستند، اما اگر بتوانیم در ایفای نقشها و دستیابی به اهداف حوزه پیشگیری از جرم مشترک باشیم، به اهداف نهایی و آرمانهای خود تا اندازه قابل توجهی دست پیدا کردهایم چراکه این مشارکت درصد موفقیت را بسیار بالا میبرد.