استانداردهای دوگانه اروپا درباره پناهجویان/تبعیض در اروپا علیه پناهجویان سودانی
خبرگزاری میزان - یک گزارش میگوید در ۲۶ آوریل، در جریان پرسشها از نخست وزیر انگلیس در مجلس عوام، «استفان فلین»، نماینده حزب ملی اسکاتلند، از ریشی سوناک خواست تا توضیح دهد که چگونه کودکی که به دنبال فرار از سودان است، میتواند راهی امن و قانونی برای رسیدن به انگلیس پیدا کند.
به گزارش «الجزیره»، «سوناک» به جای پاسخ به این پرسش، شروع به صحبت در مورد تلاشهای ادعایی دولتش برای تخلیه دیپلماتها و اتباع انگلیسی از کشور کرد.
خودداری سوناک از پاسخگویی
«ریشی سوناک» تحت فشار قرار گرفت تا تأیید کند که آیا ناتوانی او در پاسخگویی به این معنی است که حتی کودکان سودانی نمیتوانند به شیوهای امن و قانونی به انگلیس پناه ببرند، او از موضوع مورد بحث بیشتر دور شد و گفت: ما برای حمایت از سودان در پنج سال گذشته حدود ۲۵۰ میلیون پوند در امور بشردوستانه سرمایه گذاری کردهایم.
«سوناک» که مصمم است بحث را از امتناع بیشرمانه دولتش در استقبال از حتی آسیبپذیرترین اتباع سودانی دور کند، مدعی شد که «انگلیس سابقه با افتخار در حمایت دلسوزانه از کسانی دارد که به کمک ما نیاز دارند.»
سپس، وزیر کشور انگلیس در مصاحبهای تایید کرد که اولویت دولت انگلیس در سودان «کمک به اتباع انگلیس و وابستگان آنهاست.»
«سوئلا براورمن» در پاسخ به این پرسش که چرا به پناهجویان سودانی مانند اوکراینیها در سال گذشته پس جنگ اوکراین مسیرهای امنی برای ورود به انگلیس داده نشد، گفت: وضعیت [در سودان]با اوکراین بسیار متفاوت است.
تبعیض علیه پناهجویان سودانی
انگلیس از اوکراینیهایی با آغوش باز استقبال کرد و برنامههای ویژهای مانند «خانهها برای اوکراین، طرح خانواده و طرح توسعه» ایجاد کرد که به آنها حق زندگی و کار آزادانه در انگلیس را تا سه سال با دسترسی آسان به مدارس، مراقبتهای بهداشتی و مزایای رفاه اجتماعی میدهد.
وضعیت بحرانی شهروندان سودانی
سودان هم اکنون با خشونت و ناامنی گسترده، بیشتر در مراکز شهری پرجمعیت، غرق شده است؛ از زمان آغاز جنگ در ۱۵ آوریل، دستکم ۵۲۸ نفر کشته و چهار هزار و ۵۹۹ نفر زخمی شدهاند، در حالی که سیستم بهداشت ملی در آستانه سقوط کامل است.
برای تشدید وضعیت، کمبود شدید غذا، آب و دارو در میان گزارشهای مداوم از حملات توپخانهای و هوایی سنگین در خارطوم، پایتخت سودان، وجود دارد.
پس چرا دولت انگلیس وضعیت سودان را «متفاوت» با وضعیت اوکراین میبیند و پناهجویان سودانی بالقوه نسبت به همتایان اوکراینی خود ارزش کمتری برای پناهندگی انگلیس دارند؟
نگرش متفاوت اروپا
پاسخ برای هر کسی که کمی به نگرش اروپاییها در مورد مهاجرت توجه کرده، واضح است؛ دولت سوناک احساس نمیکند که به کسانی که از درگیری در سودان فرار میکنند کمک کند، زیرا سودان در آفریقاست و سودانیها آفریقایی هستند.
سوناک مانند بسیاری از اسلاف اخیر خود با وعده سرکوب «مهاجرت غیرقانونی» نخست وزیر شد؛ او توقف مهاجرانی را که با عبور از کانال مانش و با قایقهای کوچک به انگلیس میرسند - مهاجرانی که عمدتاً رنگین پوست و سیاهپوست هستند - یک اولویت سیاسی قرار داد.
دولت او حتی طرحی ظالمانه، پرهزینه و بسیار غیراخلاقی برای فرستادن هزاران نفر به مراکز بازداشت در رواندا ارائه کرد. سوناک همچنین ادعا کرد که دولت او هر فردی را که بهطور غیرقانونی با یک قایق کوچک به انگلیس میآیند بازداشت میکند، علیرغم اینکه بدون شک میدانست که اکثر پناهجویان در سراسر جهان مسیر قانونی به انگلیس ندارند و اکثریت عظیمی از ورود قایقهای کوچک در نهایت در درخواست پناهندگی خود و اخذ اقامت قانونی موفق میشوند.
کنار هم قرار گرفتن سرکوب مداوم دولت انگلیس در مورد ورود قایقهای کوچک، که عمدتا از آفریقا، شرق آسیا، بالکان و خاورمیانه میآیند، و حمایت مستمر آن از اوکراینیها این موضوع را به وضوح نشان میدهد؛ برخی از پناهجویان در انگلیس بیشتر از سایرین مورد استقبال قرار میگیرند.
شواهد تکرار تبعیض
این به هیچ وجه یک تعصب اکیداً مختص انگلیس نیست؛ باید به خاطر داشت که پس از جنگ اوکراین، بسیاری از ساکنان آفریقایی این کشور برای یافتن پناهگاه در اروپا تلاش کردند. بدون هیچ دلیل معتبری، برخی حتی در بازداشتگاههای مهاجرت اتحادیه اروپا در سراسر لهستان نگهداری شدند و با بحران سودان، شاهد تکرار همان تبعیض هستیم.
رسانههای غربی برای انسانسازی پناهجویان اوکراینی تلاش و اطمینان حاصل کردند که مردم سراسر جهان از وضعیت آنها آگاه هستند، و حتی دولتهای اروپایی که در کمک به آنها در مرزهایشان بسیار کند یا ناکارآمد بودند، پاسخگو شدند.
این در مورد قربانیان درگیریها و جنگها در جاهای دیگر، از فلسطین و یمن گرفته تا افغانستان و اکنون سودان، صادق نبوده است.
پناهجویان سودانی نباید از داشتن پناهگاه در اروپا محروم شوند، صرفاً به این دلیل که آنها مانند اوکراینیها قربانی درگیری «متمدن» (سفیدپوست) نیستند.
انتهای پیام/