ما امروز اولویت کاری خود در قوه قضاییه را بر دو اصل مبارزه ریشهای، مجدانه، همهجانبه و اصولی و علمی با فساد و همچنین تامین امنیت سرمایهگذاری برای کمک به رشد تولید و اشتغال و معیشت مردممتمرکز کردهایم
خبرگزاری میزان - به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای امروز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت در جریان سفر به استان کردستان، در دانشگاه کردستان حاضر شد تا با دانشجویان و جوانان به صورت مستقیم و بدونواسطه به گفتگو و تبادل نظر بپردازد.
رئیس قوه قضاییه طی حدود ۲۲ ماه اخیر که تصدی ریاست عدلیه را بر عهده دارد، چندین نشست هماندیشی با اقشار مختلف مردمی و نخبگانی به ویژه دانشجویان کشور برگزار کرده و همواره بر شنیدن نقطهنظرات همه منتقدان و صاحبنظران تاکید داشته و در این راستا فراخوانی مهم صادر کرده است.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در دیدار دانشجویان و اساتید دانشگاهی استان کردستان اظهار کرد: استان کردستان دارای مختصات و مؤلفههای خاص خود میباشد و نمیتوان برای این استان نسخهای را پیچید که برای سایر استانها تجویز میشود.
رئیس قوه قضاییه با تبیین وتشریح مؤلفهها ومختصات خاص استان کردستان گفت: استان کردستان دارای مردمانی فرهیخته و ادیب و باصفا و باوفا میباشد و در این استان، مواهب طبیعی سرشاری وجود دارد؛ همچنین دشمن از سالیان دور برای پیادهسازی اغراض شوم خود به استان کردستان نگاه و توجه داشته است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بیان داشت: سختیها و مشکلاتی که امروز با آنها مواجه هستیم ناشی از دو عامل فشارها و تحریمهای همهجانبه دشمنان و برخی ضعفها و نارساییهای مدیریتی است؛ اگرچه عامل اصلی در مشکلات کنونی ناشی از فشارهای پیچیده و جنگ ترکیبی دشمنان است، اما نمیتوان همه ضعفها و نارساییها را به پای دشمن بنویسیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه به تبیین و تشریح اقدامات و توطئههای مذبوحانه دشمنان علیه انقلاب و مردم طی ۴۴ سال اخیر پرداخت و گفت: دشمنان با اقدامات و توطئههای پیچیده و همهجانبهای که علیه نظام و مردم ما روا داشتهاند اگرچه زحمات و دردسرهایی را تحمیل کردهاند، اما نتوانستهاند به همه اهداف و اغراض شوم خود نائل شوند و این امر ناشی از هوشیاری و ایمان و ولایتمداری مردم ایران اسلامی است.
رئیس عدلیه با اشاره به قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران گفت: امروز شما مشاهده میکنید که به واسطه تولید قدرت صورت گرفته درکشور، اقدامات خصمانه آمریکاییهای مدعی با واکنشهای متقابل و قابل توجهی مواجه میشود؛ برای نمونه وقتی آمریکاییها نفتکش ما را به صورت غیرقانونی توقیف میکنند، نیروهای ما مقتدرانه، نه یک کشتی آمریکاییها بلکه دو کشتی این قلدران بینالمللی را توقیف میکنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: بنابراین ما باید به اقتداری که امروز از آن بهرهمندیم و تولید قدرت صورتگرفته در کشور توجه کنیم و سرگرم حواشی نشویم و دست در دست هم با همافزایی ضعفها را برطرف سازیم.
قاضیالقضات در ادامه، با اشاره به سخنان و نقطهنظرات مطرحشده از سوی اساتید و دانشجویان دانشگاههای کردستان گفت:ای کاش شرایطی باشد که تمام سخنان مطرحشده از جانب اساتید و دانشجویان استان کردستان از طریق رسانه ملی پخش شود چراکه تمامی این مطالب مطرح شده دارای اهمیت و اولویت میباشد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: باید نگاه و رویکرد این باشد که هرگونه هزینهکرد برای آموزش وپرورش و دانشگاه و مراکز تربیت نیروی انسانی، یک سرمایهگذاری اثربخش محسوب میشود؛ متاسفانه هنوز این نگاه و رویکرد در کشور غالب نیست؛ باید ترتیباتی اتخاذ شود که دانشجویان با فراغت و تمرکز به تحصیل بپردازند.
رئیس عدلیه خطاب به دانشجویان گفت: امروز شما از تبعیض و کمکاری و انفعال مسئولان گلایه دارید؛ این سخنان شما مهم و قابل تأمل است؛ اما نکته بااهمیتتر آن است که شما خود را بهگونهای به علم و حلم و همه جوانب مدیریتی مجهز کنید تا وقتی به مراتب مدیریتی رسیدید، اینگونه انتقادات به شما در مقام مدیریت وارد نباشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه خطاب به دانشجویان گفت: شما امروز به صورت گلایهآمیز و انتقادی از افراد و چهرههایی نام بردید که من هم قبول میکنم در این زمینه بیتقصیر نیستیم چرا که جلوی آنها را یا نگرفتیم یا کم گرفتیم و در این رابطه حق با شما و مردم است، اما سوال اساسی این است که این افراد و چهرهها کجا تحصیل کردهاند؟ مگر آنها نیز در همین دانشگاهها به تحصیل نپرداختند؟
رئیس قوه قضاییه گفت: ما امروز اولویت کاری خود در قوه قضاییه را بر دو اصل مبارزه ریشهای، مجدانه، همهجانبه و اصولی و علمی با فساد و همچنین تامین امنیت سرمایهکذاری برای کمک به رشد تولید و اشتغال و معیشت مردممتمرکز کردهایم لذا از شما دانشجویان نیز درخواست میکنیم تا ما را در تحقق اهدافمان در این دو هدف مهم یاری رسانید.
رئیس عدلیه افزود: ما در قوه قضاییه میخواهیم در عین مبارزه همهجانبه و اصولی با فساد، از امنیت سرمایهگذاری و سرمایهگذاران مولد حمایت به عمل آوریم و این حمایتمان به گونهای باشد که عاری از هرگونه شائبه تبعیض و رانت و تضییع حقوق کارگر باشد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به چرخهها و روندهای معیوب و ناقص در برخی امور نظیر مقابله با قاچاق گفت: در بحث مقابله با قاچاق مشاهده میکردیم که علیرغم همه زحمتها و هزینههایی که میشد و مبادرت به کشف محمولههای قاچاق میگردید، اما در مواردی این محمولههای مکشوفه و توقیفی در انبارهای اموال تملیکی یا انبارهای کالاهای توقیفی، فاسد میشدند و از این منظر خساراتی به بیتالمال وارد میآمد لذا برای رفع این چرخه و روند معیوب با کمک دولت و مجلس گامهایی را برداشتیم و در صدد تکمیل این اقدامات هستیم.
رئیس عدلیه با اشاره به موضوع ترکفعلهای مسئولان گفت: باید مقوله ترکفعل مسئولان از جهات مختلف تبیین گردد و مشخص شود که آیا این ترک فعلهای صورت گرفته، ناشی از تقصیر بوده یا قصور؟ آیا زمینه اجرای قانونی که در قبال آن ترک فعل صورت گرفته، وجود داشته یا خیر؟
رئیس دستگاه قضا با اشاره به موضوع عفاف و حجاب و اهتمام قوه قضاییه برای تدوین و ارائه لایحهای در این خصوص گفت: پس از بحثهای مختلفی که صورت گرفت، سرانجام مقرر شد قوه قضاییه در خصوص مقوله حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب لایحهای را تدوین و ارائه کند که ما نسبت به انجام این کار اهتمام و توجه ویژه داشتیم و پس از جلب نقطهنظرات حدود ۲۰ دستگاه وبسیاری از اشخاص صاحبنظر، لایحهای دوفوریتی را ارائه دادیم و این لایحه اکنون در کمیسیون مربوطه در دولت است و امیدواریم بزودی برای تصویب به مجلس ارائه شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: در بحث تخطی از قوانین عفاف و حجاب، این اطمینان و یقین حاصل شده که در بخشی از موضوع، ردپای عناصر پشت پرده دشمن که وابسته به ضدانقلاب هستند و کار تشکیلاتی میکنند وجود دارد، اما در سایر موارد نیز مخالفت با حجاب و عفاف ناشی از دهنکجی به ارزشها و حرکت در جهت منویات دشمن نیست بلکه در مواردی بیقیدی وجود دارد لذا ضروری است نوع برخورد و مواجهه ما با این دو مقوله متفاوت باشد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به موضوع مهریه که در سخنان یکی از دانشجویان وجود داشت پرداخت و بر ضرورت توجه توأمان به حقوق زوجین در این مقوله تاکید کرد وبه تشریح برخی اقدامات دستگاه قضایی در این زمینه پرداخت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به پیشنهاد یکی از اساتید حقوق کردستان مبنی بر تاسیس کلینیکهای حقوقی در مراکز دانشگاهی گفت: زمینه اجرای این پیشنهاد در قوه قضاییه وجود دارد و میتوانیم مقدمات آنرا فراهم آوریم.
رئیس عدلیه در پایان با اشاره به وجود ۳۷ واحد دانشگاهی در استان کردستان بر ضرورت اهتمام بر امر استفاده از نیروهای بومی دراستان در سمتها و مناصب مختلف از جمله مناصب قضایی تاکید کرد.
وی تاکید کرد نمیشود شما ۳۷ واحد دانشگاهی اینجا دارید و درصد بالایی از قضات استانی ما بومی نیستند باید از حوزه و دانشگاه برای استخدام نیروهای بومی کمک گرفت.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، ۴ نفر از مسئولان و اساتید دانشگاهی و ۸ نفر از دانشجویان کردستان به بیان دیدگاهها، مطالبات و نقطهنظرات خود در باب مسائل مختلف پرداختند.
«قادرزاده» رئیس دانشگاه کردستان از این استان به عنوان یک استان عدالتخواه و فرهنگی یاد کرد و ضمن اشاره به رتبه یازدهم دانشگاه کردستان در کشور از حیث جایگاه علمی، به ارائه توضیحاتی در خصوص وضعیت دانشجویان و دانشگاههای این استان پرداخت.
«یوسفی» یکی از نمایندگان اساتید دانشگاه کردستان نیز در این جلسه، در خصوص میزان دریافتی پایین پزشکان جوان و مهاجرت آنها به شهرهای بزرگتر و تحمیل رنج به مردم استان از این ناحیه اشاره کرد و خواستار اتخاذ تمهیدات لازم از سوی مسئولان در راستای حمایت از پزشکان مناطق محروم شد.
«پیری» یکی دیگر از نمایندگان اساتید دانشگاه کردستان در سخنانی به مسائل و مشکلات مالی و معیشتی اساتید دانشگاه اشاره داشت و بر ضرورت ایجاد کلینیکهای حقوقی در دانشگاهها تاکید کرد.
«رستمی» نماینده دیگر اساتید دانشگاه کردستان نیز به بیان مسائلی در خصوص توسعه بهرهگیری از فقه در نظام آموزشی کشور پرداخت.
در ادامه، «فرجاد» نماینده دانشجویان رشته مهندسی برق استان کردستان طی سخنانی از انتقال کادر قضایی استان کردستان به سایر استانها و تجربه پایین قضات مراجع قضایی این استان انتقاد کرد و خواستار حفظ و تثبیت قضات باتجربه در کردستان شد.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: برخی اراضی در شهرستان سنندج که متعلق به منابع طبیعی هستند با استفاده از رانت تغییر کاربری داده و در آنها مجوز ساخت ارائه شده است که لازم است این موارد به صورت ویژه رسیدگی شود.
فرجاد خطاب به مسئولان کشور نیز اظهار داشت: فضای مجازی را به حال خود رها نکنید؛ در اثر بیتوجهیهای صورت گرفته، عدهای در فضای مجازی مشغول جهتدهی غلط فکری به مردم هستند.
وی همچنین از پوششهای نامتعارف و ولنگاری روزافزون در محیطهای دانشگاهی و کمتوجهی به فریضه امر به معروف و نهی از منکر انتقاد کرد.
«دهقانی» عضو باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان نیز طی سخنانی گفت: کاهش ارزش پول ملی در زندگی تحصیلی و اجتماعی دانشجویان، اثرات سوء دارد و بسیاری از دانشجویان پس از فارغالتحصیلی با مشکلات ناشی از دستیابی اشتغال مناسب مواجه هستند.
«بهرامی» نماینده دانشجویان رشته اقتصاد استان کردستان از عدم بهسازی جاده سنندجمریوان طی سالیان گذشته و عدم نظارت لازم بر ساخت وسازها و پروژههای عمرانی استان کردستان انتقاد کرد و خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوعات شد.
وی همچنین خواستار توجه ویژه به موضوع حمایت از اساتید و معلمان برای جلوگیری از مهاجرت آنان به استانهای دیگر و اختیاری شدن خدمت مقدس سربازی برای دانشجویان شد.
«زارعی» نماینده دانشجویان رشته مهندسی صنایع استان کردستان طی سخنانی خواستار نظارت بیشتر بر فعالان فضای مجازی شد و از ساختارشکنی برخی اصناف و مراکز تولید البسه و فروشگاههای اینترنتی انتقاد کرد.
وی گفت: استان کردستان با توجه به شرایط قومیتی و امنیتی نیازمند اتباط بیشتر با مرکژ و قوای سهگانه است.
زارعی همچنین خواستار برگزاری بیشتر دیدارهای خصوصی و صمیمانه مقامات عالی کشور با دانشجویان شد.
«خسروی» یکی دیگر از دانشجویان استان کردستان نیز با بیان اینکه دستاوردهای قوه قضاییه آنطور که باید و شاید به سمع و نظر مردم نمیرسد، از عملکرد خبرگزاری میزان در اطلاعرسانی دستاوردهای دستگاه قضایی انتقاد کرد.
وی در ادامه خواستار نظارت بیشتر دستگاه قضا بر مقوله کارشناسیهای قضایی و همچنین برخورد با سلبریتیهای هنجارشکن شد و در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: ضرورت دارد که دستگاه قضایی طی یک اقدام انقلابی و جهادی به تخلفات و اقدامات بیضابطه بانکها به ویژه بانکهای خصوصی رسیدگی ویژه داشته باشد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۲ را سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری کردند، اما گویی عدهای از مسئولان این شعار را مهار تولید و رشد تورم تعبیر کردهاند و نشانه این امر تلاش برای تصویب لایحه دو فوریتی تشکیل وزارت بازرگانی است که به معنای به مسلخ بردن تولید با اسم رمز واردات است.
خسروی گفت: چند روز پیش در مجلس اتهاماتی به یکی از وزارتخانهها و نمایندگان مجلس مطرح شد و شائبههایی را در اذهان مردم ایجاد کرد؛ ضرورت دارد این شائبهها رفع شود و موضوعات مرتبط با تخلفات و مفاسد برای مردم شفافسازی شود.
«ابوالفتحی نادر» نماینده دانشجویان رشته ریاضی استان کردستان نیز در این دیدار به تشریح یکی از پروندههای قضایی مرتبط با ملک که در آن تخلفی در رسیدگیها صورت گرفته بود پرداخت و از رئیس قوه قضاییه خواست به این قبیل موضوعات رسیدگی کند.
«سعادتی» نماینده دانشجویان رشته جغرافیا استان کردستان با اشاره به عدم آگاهی مردم از قوانین حقوقی، خواستار الزامی شدن حضور وکیل در تمام پروندههای قضایی شد.
وی همچنین خواستار توجه ویژه مسئولان به پاسداشت زبان فارسی در محیطهای دانشگاهی شد.
«تفرشی» نماینده دانشجویان رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه کردستان نیز از عدم ارتباط صنعت با دانشگاه به ویژه دانشگاه کردستان انتقاد کرد و خواستار اتخاذ تدابیر مناسب از سوی مسئولان در راستای افزایش مراودات تجاری و اقتصادی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق شد.
انتهای پیام/