رئیس دیوان عدالت اداری به مشکلات مردمی در استان گلستان رسیدگی کرد
خبرگزاری میزان- حجت الاسلام والمسلمین حکمت علی مظفری در گرگان از ابلاغ و اجرایی شدن اصلاحیه قانون دیوان عدالت اداری تا پایان این ماه خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این قانون، مدت زمان رسیدگی به پرونده در شعب دیوان عدالت اداری ۴ تا ۵ ماه کمتر میشود.
وی افزود: بر اساس قانون جدید از این پس همه شکایتهای مربوط به آرا و تصمیمات کمیسیونهای شبه قضایی مانند کمیسیون ماده ۱۰۰ و کمیسیونهای حل اختلافات کارگری و مالیاتی، مستقیما به شعب تجدیدنظر ارسال و با حضور سه قاضی رسیدگی وتصمیم قطعی گرفته میشود.
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: در ورال فعلی این شکایتها ابتدا در شعب بدوی رسیدگی و سپس به شعب تجدیدنظر ارسال میشود که در اصلاحیه قانون با حذف این فرآیند، ۴ تا ۵ ماه مدت رسیدگیها به پروندهها کوتاهتر میشود.
حجت الاسلام والمسلمین مظفری افزود: یکی دیگر از اقدامات دیوان برای افزایش سرعت احقاق حقوق مردم از دستگاهها، تکلیف دستگاههای اجرایی به این است که اگر فردی درخواستی از دستگاهها در حدود صلاحیت آن اداره داشته باشد، دستگاه اجرایی مکلف شده درخواست را بررسی و به صورت مکتوب به شهروندان پاسخ دهد.
وی گفت: با این اقدام هم از ورود دادخواست به دیوان جلوگیری میشود و مردم در همان بدو کار میتوانند به حق خود برسند و هم این که اگر به درخواست آنان رسیدگی نشد با ارائه پاسخ کتبی اداره، میتوانند در دیوان طرح دعوا کنند.
رئیس دیوان عدالت اداری برای رسیدگی به درخواستهای مردمی به استان سفر کرده است.شرکت در شورای اداری و شورای قضائی استان، برگزاری نشستهای تخصصی با مدیران دستگاههای اجرایی از برنامههای رئیس دیوان عدالت اداری در سفر به گلستان است.
نتیجه اولیه رسیدگی به درخواستهای مراجعان طی دو هفته به آنان، اعلام میشود
حجت الاسلام والمسلمین حکمت علی مظفری در جریان سفر سه روزه خود به گلستان امروز در دیدار مردمی، درخواستهای مراجعان را شنید و دستورهای لازم برای بررسی و پیگیری را صادر کرد.
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: تعدادی از متقاضیان درخواست سرعت در رسیدگیها بودند که بنا بر ضرورت درخواست، دستور رسیدگی خارج از نوبت صادر شد.
وی افزود: برخی از متقاضیان هم درخواست سرعت در اجرای احکام صادر شده در دیوان داشتند که در این بخش هم پیگیری میکنیم و اگر احراز شود دستگاهی علیرغم این که میتوانسته بدون عذر موجه در اجرای حکم استنکاف کرده، قطعا دیوان از ظرفیت قانونی و حقوقی استفاده میکند و برخورد لازم با مدیران مربوطه را انجام میدهد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از درخواستهای مراجعان رسیدگی دوباره به آرای قطعی شده در دیوان برای بررسی مستندات ارائه شده بود که در این بخش هم اظهارات و مستندات را ملاحضه میکنیم و اگر احراز شد که رای برخلاف قانون صادر شد قطعا برای رسیدگی دوباره به شعبه هم عرض در دیوان ارجاع خواهد شد.
حجت الاسلام مظفری افزود: نتیجه اولیه رسیدگی به درخواستهای امروز ِ مراجعان، طی دو هفته، تلفنی به آنان اعلام میشود.
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: در سفرهای استانی با مدیران دستگاههایی که پُرپرونده هستند نشستهای تخصصی در سه بخش کار و تامین اجتماعی، مسائل اقتصادی و شهرسازی و حوزه اداری و استخدامی برگزار میکنیم تا دغدغههای دیوان به این مدیران منتقل شود و از مدیران بخواهیم بدون ضرورت به طرح دعوا در دیوان، نسبت به پاسخگویی به مردم و درخواستهای آنان دستور دهند.
وی افزود: مطالب، ابهامات و سوالاتی که مدیران دارند نیز در جلسه پاسخ داده میشود و راهکارهای قانونی مناسب برای تسریع در اجرای احکام ارائه خواهد شد.
رییس دیوان عدالت اداری برای سفر سه روزه و ملاقات با مردم به استان گلستان سفر کرده است.
انتهای پیام/