گفت‌وگو|

عوارض مصرف قارچ‌های سمی؛ تبدیل قارچ‌های خودرو به یک ماده محرک توهم زا

17:01 - 28 فروردين 1402
کد خبر: ۴۷۰۸۰۳۷
عوارض مصرف قارچ‌های سمی؛ تبدیل قارچ‌های خودرو به یک ماده محرک توهم زا
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور گفت: بخشی از قارچ‌های خودرو پس کنده شدن از طبیعت و خشک شدن به صورت غیر قانونی توسط قاچاقچیان و به عنوان یک ماده محرک به فروش می‌رسند و می‌تواند سبب اختلال روان شود.

خبرگزاری میزان - روز گذشته معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور نسبت به عوارض خطرناک مسمومیت با قارچ‌های سمی هشدار داد و گفت همه ساله با شروع فصل بهار و به دنبال بارندگی‌های فصلی شاهد رویش قارچ‌های خودرو در دامنه طبیعت هستیم که از نظر شکل ظاهری بسیار شبیه قارچ‌های خوراکی هستند و به همین دلیل مصرف آن‌ها همه ساله موجب مسمومیت تعداد زیادی از شهروندان می‌شود.

 حسن نوری ساری در گفتگو با میزان در توضیحاتی تکمیلی گفت: این قارچ‌ها ممکن است در هر نقطه‌ای از طبیعت رویش پیدا کنند و اینگونه نیست که تنها در یک مکان خاص وجود داشته باشند و در هر مکانی که بارندگی رخ دهد، ممکن است این قارچ‌ها رویش پیدا کنند و از این رو احتمال دارد در هر کدام از شهر‌های کشور وجود داشته باشند.

وی با بیان اینکه مصرف این قارچ‌ها می‌تواند علائم متفاوتی در افرا ایجاد کند، اما آنچه موجب نگرانی ما شده است، قارچ‌هایی هستند که سبب توهم و روانپریشی می‌شوند، ادامه داد: قارچ‌ها لزوما به شکل قارچ از طبیعت مورد استفاده قرار نمی‌گیرند و یکسری از قارچ‌های توهم زا تحت عنوان مجیک ماشروم یا همان قارچ جادویی پس کنده شدن از طبیعت و خشک شدن به صورت غیر قانونی توسط قاچاقچیان و به عنوان یک ماده محرک به فروش می‌رسند که مصرف این قارچ و یا ماده‌ای که از این قارچ گرفته شده است می‌تواند سبب اختلال روان شود و ممکن است فرد مسموم به خانواده خود حمله کند و برای مثال سال گذشته ما با موردی مواجه شدیم که مادری به علت مصرف این نوع قارچ قصد آسیب رساندن به فرزندش را داشت که همسرش با ما تماس گرفت. اینگونه مسائل بسیار نگران کننده است و مصرف این قارچ‌ها می‌تواند عواقب جبران ناپذیری به بار آورد و همچنین مصرف این نوع قارچ می‌تواند سبب تشنج و عوارض ماندگار شود.

نوری ساری اضافه کرد: هر چند مصرف این نوع قارچ اعتیادآور نیست چرا که در همه فصول یافت نمی‌شود و بیشتر در فصل بهار وجود دارد و با گرم شدن هوا کاهش پیدا می‌کنند، اما مصرف موردی این قارچ‌ها هم می‌تواند سبب بروز آسیب‌های جبران ناپذیر شود.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور ضمن اشاره به اینکه نوع دیگری از این قارچ‌ها سبب بروز مشکلات گوارشی و آسیب‌های کبدی می‌شوند، افزود: ممکن است فردی در طبیعت قارچی را فکر می‌کند خوراکی است مصرف کند و مسموم شود چرا که قارچ‌های سمی و خوراکی شبیه هم هستند و نمی‌توان آن‌ها را از یکدیگر با نگاه کردن جدا کرد و تنها راه مطمئن برای مصرف قارچ تهیه این محصول از شرکت‌های تولید کننده است.

وی اظهار کرد: قارچ‌هایی که سبب ایجاد علائم گوارشی می‌شوند چند دسته هستند که یکی از انواع آن‌ها در فاصله کوتاهی پس از مصرف یعنی حدود ۵ ساعت سبب ایجاد علائم گوارشی می‌شوند که مانند یک مسمومست غذایی و با علائمی نظیر اسهال و استفراغ خودش را نشان می‌دهد که اغلب بدون بروز مشکل خاصی بهبود پیدا می‌کنند، اما آن دسته از قارچ‌های سمی که علائم گوارشی آن‌ها دیرتر و طی فاصله زمانی ۶ تا ۱۲ ساعت آغاز می‌شود اغلب قارچ‌هایی با سم جدیتری هستند که این نوع قارچ‌ها بسیار خطرناک هستند فرد حتما باید تحت درمان قرار گیرد و بستری شود.

نوری ساری با اشاره در رابطه مسمومیت با قارچ‌های سمی چند مرحله وجود دارد، توضیح داد: مرحله اول آن با علائمی نظیر اسهال و استفراغ بروز پیدا می‌کند و در مراحل بعدی ممکن است کبد بیمار دچار آسیب شود و کبد بیمار را ازبین برود و نهایتا فوت او را به همراه داشته باشد و این مسئله که یک قارچ می‌تواند انسانی را از بین ببرد بسیار نگران کننده است. سم موجود در قارچ با هیچ روشی از جمله پختن و جوشاندن از بین نمی‌رود و از این رو توصیه ما به هموطنان این است برای مصرف قارچ حتما این محصول را از شرکت تولید کننده آن تهیه کنند و به هیچ وجه قارچ‌های موجود در طبیعت را مورد استفاده قرار ندهند.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان اورژانس کشور متذکر شد: اگر فردی اشتبا‌ها قارچ سمی مورد استفاده قرار داد، در مرحله اول باید آن فرد را به بالاآوردن آن قارچ مجبور کرد و سریعا فرد را به مرکز درمانی انتقال دهند تا تحت مراقبت قرار گیرد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *