تاسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عربستان موجب تعمیق روابط اقتصادی و افزایش سرمایهگذاری ۲ کشور میشود
خبرگزاری میزان _ هفته گذشته خبری مبنی بر تأسیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عربستان از سوی سخنگوی اقتصادی دولت منتشر شد. بر اساس این خبر احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصاد و دارایی، اردیبهشت سالجاری برای ایجاد زمینههای تعاملات اقتصادی به عربستان سفر خواهد کرد.
در این خصوص محمود دودانگه، رئیس سابق موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی، در گفتوگو با میزان در رابطه با این اقدام گفت: یکی از وظایف بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی ایجاد تعاملات و ارتباطات تجاری و اقتصادی بین کشورها است.
وی با بیان اینکه تشکیل اتاق بازرگانی موجب تسهیل و امکان تعامل، ارتباط و افزایش مراودات تجاری بین کشورها میشود، اظهار کرد: اگر ارتباط مناسب بین ایران و عربستان برقرارشود، تشکیل اتاق بازرگانی فعالیتهای تجاری و اقتصادی را ساماندهی و به تعمیق روابط اقتصادی و سرمایهگذاری بین ایران و عربستان کمک خواهد کرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران علاقه به حضور موثر و فعال در بازارعربستان دارند و از طرف عربستان نیز سرمایهگذاران و فعالان اقتصادی خواهان دسترسی به ظرفیتهای اقتصادی و تجاری ایران هستند.
دودانگه تشکیل اتاق بازرگانی را مثبت و تاثیرگذار در اقتصاد کشور تلقی کرد و گفت: ایران میتواند از ظرفیتها و توانایی تولیدی خود در بخشهای مختلف کشور مانند صنعت و معدن، کشاورزی، حوزه گرشگری و تفریحی، حوزه علوم پزشکی، صادرات خدمات فنی و مهندسی و حوزه نفت و انرژی در تعامل با عربستان استفاده کند.
وی با اشاره به ظرفیتهای مشابه ۲ کشور، افزود: به لحاظ همسایگی با عربستان امکان تعامل در حوزههای مختلف وجود دارد. اگر ظرفیتهای متقابل به درستی شناسایی و فعالان اقتصادی ۲ طرف ساماندهی شوند، از لحاظ اقتصادی، امنیتی و فرهنگی میتوان به اهداف مدنظر کشور دست یافت.
این کارشناس اقتصادی همچنین گفت: هر چه تعاملات در حوزه اقتصادی بیشتر باشد در مقابل موجب دستیابی به ارتباطات پایدار و با ثبات در حوزه سیاسی، امنیتی و فرهنگی نیز خواهد شد.
انتهای پیام/
امید گراوند