زوجین نابارور امیدوراتر از همیشه؛ بیمه رایگان ناباروری به مراکز درمانی ابلاغ شد
خبرگزاری میزان - اواخر اردیبهشت سال ۹۳ رهبر انقلاب سیاسیتهای کلی جمعیت را بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی ابلاغ کردند. پوشش بیمهای هزینههای درمان ناباروری یکی از موضعات مورد تاکید در بند سه این سیاست بود که به دلیل نبود اعتبارات لازم در دهه ۹۰ به نتایج ملموسی نرسید.
در آن سالها بخش قابل توجهی خدمات ناباروری تحت پوشش بیمه نبوند و هزینههای سنگینی برای زوجین نابارور به همراه داشتند و همین هزینههای سنگین موجب شده بود تا افرادی که سطح درآمدی خوبی ندارند از پیگیری درمان منصرف شوند.
سرانجام پس از سالها سردرگمی، در قانون بودجه ۱۴۰۰ بیمه درمان ناباروری تصویب و دولت مکلف به پوشش ۹۰ درصدی کل هزینههای سه دوره کامل یکی از روشهای کمک باروری برای هر زوج نابارور و پوشش هزینههای دارویی و پاراکلینیک و سایر روشهای درمان ناباروری شد.
پس از این اقدام مجلس دولت سیزدهم نیز با تصویب شیوه اجرای قانون بیمه ناباروری و پوشش بیمههای پایه خدمات نازایی و ناباروری مقررر کرد تا ٩٠ درصد از هزینههای درمان ناباروری در بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی براساس تعرفه عمومی غیردولتی پرداخت شود.
هیئت وزیران در جلسه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱، به پیشنهاد شورای عالی بیمه سلامت کشور و به استناد تبصره (۳) ماده (۴۳) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و اصل (۱۳۸) قانون اساسی، ضوابط پوشش بیمهای خدمات درمان ناباروری و پوشش بیمهای مراقبتهای دوران بارداری را تصویب کرد.
سخنگوی دولت نیز از همگانی شدن بیمه ناباروری خبر داد و گفت: بیمه سلامت همه زوجین نابارور فاقد بیمه پایه را بیمه میکند.
پس از این موصبه دولت همه مراکز درمانی و بیمارستانهای ارائه دهنده خدمات درمان ناباروری موظف به عقد قرارداد با سازمانهای بیمه گر پایه شدند و سازمان بیمه سلامت ایران مکلف شد تا نسبت به پوشش بیمهای همه زوجین نابارور و زنان مبتلا به سقط مکرر فاقد بیمه پایه اقدام نماید.
به این ترتیب هزینههای خدمات معاینه، بیماریابی، تشخیصی و درمانی ناباروری و خدمات تخصصی ناباروری شامل (IUI, IVF, ICSI , FET) بر اساس ضوابط ابلاغی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دولتی، عمومی غیر دولتی و خیریه و خصوصی طرف قرارداد با خودپرداخت معافیت (فرانشیز) تحت پوشش سازمانهای بیمه گر پایه قرار گرفتند.
امروز نیز سخنگوی وزارت بهداشت در خبری اعلام کرد: راهنمای حفظ و مراقبت از سلامت مادران باردار و راهاندازی مراکز درمان ناباروری در دانشگاههای علوم پزشکی و پوشش بیمه رایگان ناباروری به همه مراکز درمانی ابلاغ شده است.
انتهای پیام/