مسلمانان آمریکا هدف تبعیض نظام‌مند از سوی بانک‌های آمریکایی

13:42 - 19 فروردين 1402
کد خبر: ۴۷۰۶۵۹۳
دسته بندی: حقوق بشر ، عمومی
مسلمانان آمریکا هدف تبعیض نظام‌مند از سوی بانک‌های آمریکایی
نهادهای اقتصای و بانکی آمریکا به طور نژادپرستانه‌ای اقدامات محدود کننده علیه مسلمانان را تشدید کرده‌اند.

خبرگزاری میزان - حساب‌های مسدود شده، معاملات و تحقیقات رد شده؛ هیچ گروه مذهبی در آمریکا مانند مسلمانان با تعصبات بانکی روبرو نیستند.

به گزارش «الجزیره»، میلیون‌ها آمریکایی در حال برگزاری ماه رمضان هستند و در همین حال بازماندگان زلزله‌های اخیر در ترکیه و سوریه از لرزه‌های فاجعه‌بار - که هر کدام معادل ۳۳ بمب هسته‌ای است – رنج می‌برند؛ موسسات خیریه مسلمان آمریکایی به طور شبانه‌روزی تلاش می‌کنند تا با آماده‌سازی برای شلوغ‌ترین فصل کمک‌های مالی خود، به این موضوع و زمینه‌های بی‌شمار دیگر پاسخ دهند.

اما در همین حال حساب‌های بانکی آن‌ها به‌طور مرموزی به حالت تعلیق در می‌آیند، تراکنش‌ها متوقف می‌شوند و کمک‌های مورد نیاز به شدت متوقف می‌شوند.

تجربه‌ای شامل برخورد با تبعیض سیستماتیک و ریشه‌دار

انجام مراودات و امور روزمره بانکی برای مسلمانان در جامعه آمریکا تجربه‌ای شامل تبعیض نهادینه و ریشه‌دار است.

یک پلتفرم سرمایه گذاری جمعی مشابه GoFundMe برای جامعه جهانی مسلمانان، بیش از ۳۰۰ میلیون دلار برای اهداف مهم در سراسر جهان جمع آوری کرده است؛ اخیرا ۱۰ میلیون دلار برای امدادرسانی به زلزله در ترکیه و سوریه جمع آوری کرده است. اما این نهاد تقریباً سه بار توسط نهاد‌های بانکی آمریکا هدف قرار گرفته است.

این نهاد مجبور شده است برای بقای خود زمان و تلاش بیهوده‌ای را برای ساختن یک سیستم پرداخت جدید با شرکای متعدد صرف کند در حالی که می‌توانست از این زمان و منابع برای بهبود محصول خود، گسترش مشارکت‌ها و انجام ماموریت خود استفاده کند.

اقدامات نظام‌‎مند

این اقدامات علیه مسلمانان از سوی نهاد‌های آمریکایی به دور از حوادث مجزا و منفرد هستند؛ بر اساس گزارش جدیدی- اولین در نوع خود- که ماه گذشته توسط مؤسسه سیاست اجتماعی و تفاهم منتشر شد، مسلمانان محتمل‌ترین گروه مذهبی در آمریکا هستند که با چالش‌های بانکداری روبرو می‌شوند. 

چالش‌ها ممکن است شامل –اما نه محدود به– عدم اجازه برای افتتاح حساب، تعلیق یا بسته شدن حساب، یا تحت بررسی بودن پرداخت‌ها باشد؛ با ۲۷ درصد، مسلمانان دو برابر بیشتر از عموم مردم آمریکا (۱۲ درصد) و در مقایسه با سیاه‌پوستان آمریکایی (۲۳ درصد) مشکلات را در مؤسسات مالی گزارش می‌کنند.

مسلمانان (۲۹ درصد) بیش از دو برابر بیشتر از عموم مردم آمریکا (۱۴ درصد) یک حساب بانکی شخصی داشته‌اند که به دلیل ارسال پول به دیگران تحت بررسی قرار گرفته است؛ این مطالعه بر اساس یک نظرسنجی ملی در سال ۲۰۲۲ از گروه‌های مذهبی و غیر مذهبی آمریکایی انجام شده است.

اما جایی که مسلمانان واقعا مورد تبعیض قرار می‌گیرند مربوط به حساب‌های تجاری و غیردولتی است که نه تنها بر وضعیت مالی یک فرد، بلکه به طور بالقوه بر کل جامعه مسلمانان تأثیر می‌گذارد؛ از بین کسانی که اینگونه مشکلات را گزارش می‌کنند، مسلمانان (۶۴ درصد) بیش از دو برابر بیشتر از عموم مردم آمریکا (۲۶ درصد) با حساب‌های تجاری مشکل دارند.

چالش‌های رایج عبارتند از: ۲۲ درصد که یک حساب بانکی تجاری داشتند که به دلیل ارسال پرداخت‌ها به دیگران تحت بررسی قرار گرفته است؛ ۲۱ درصد که مجاز به ارسال یا دریافت پول از حساب‌های تجاری در سیستم عامل‌های پرداخت نبودند و ۱۹ درصد که نمی‌توانستند از یک حساب تجاری به دیگران پرداخت کنند یا کارت اعتباری تجاری بسته شده بود.

سازمان‌های غیردولتی مسلمانان، مانند آن‌هایی که مسلمانان در ماه رمضان به آن‌ها پرداخت‌هایی را انجام می‌دهند، وضعیت بهتری ندارند؛ از میان افرادی که چالش‌ها را گزارش می‌کنند، مسلمانان (۶۲ درصد) تقریبا چهار برابر بیشتر از عموم مردم آمریکا (۱۷ درصد) با حساب‌های مسدود مواجه می‌شوند؛ این‌ها شامل بستن کارت اعتباری برای یک حساب غیردولتی (۲۱ درصد) و عدم اجازه افتتاح حساب بانکی غیردولتی (۲۰ درصد) است.

توجیه برای تشدید فشار‌ها علیه مسلمانان

برخی توجیهات بوی تبعیض می‌دهد و به طور نامتناسبی بیشتر علیه مسلمانان اعمال می‌شود؛ به عنوان مثال، به ۲۹ درصد از مسلمانان گفته شده که «معاملات بین‌المللی محدود شده است» یا «از یک فرد ناآشنا پول می‌فرستند یا دریافت می‌کنند» -هر دو بیشتر از عموم مردم آمریکا (به ترتیب ۲ درصد و ۱۳ درصد).

این‌ها مشکلات محلی نیستند؛ در سال‌های اخیر، افراد مسلمان، مشاغل و سازمان‌های غیردولتی از اعمال تبعیض‌آمیز بالقوه در برخی از بزرگترین بانک‌های آمریکا گزارش داده‌اند.

این تجربیات رفتار‌های متفاوت هنگام افتتاح یا نگهداری حساب بانکی را می‌توان در مناطق مختلف در سراسر آمریکا یافت؛ احساس فزاینده مبنی بر اینکه چنین حوادثی مجزا نیستند، گروهی از قانونگذاران را وادار کرده تا موسسات مالی را به «مدرن سازی» سیاست‌هایی که به طور ضمنی بر اساس پیشینه قومی و مذهبی تبعیض‌آمیز عمل می‌کنند، ترغیب کند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *