لزوم تحقیقات علمی جهت بررسی عوامل گرایش به دخانیات و آسیبهای ناشی از آن
خبرگزاری میزان - طبق اعلام وبدا، یونس پناهی در نشست هم اندیشی که با حضور محمدرضا مسجدی دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در محل این موسسه عام المنفعه برگزار شد، اقدامات انجام شده از سوی جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران را در جهت کاهش و کنترل استعمال دخانیات، مثبت ارزیابی کرد و گفت: این اقدامات توانسته تا حد زیادی از هزینههای تحمیل شده به وزارت بهداشت در این حوزه بکاهد.
وی تاکید کرد: در ایران اسلامی شایسته نیست که گرایش افراد به استعمال دخانیات را به ویژه در سنین پایین شاهد باشیم از این رو باید تمام متولیان برای کنترل این معضل آسیب زا و کاهش مصرف دخانیات در جامعه تلاش کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به عوامل مستعدکننده بیماری اشاره کرد و افزود: عوامل تشدیدکننده بیماریها که شامل چاقی، عدم تحرک، سیگار و سایر عوامل هستند را باید در اولویت بررسی قرار دهیم و در تلاش هستیم در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با افراد متخصص در این حوزه به سبب انجام کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی اثر بخش، قرارداد همکاری منعقد کنیم.
پناهی گفت: معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص بررسی تهدیدهای حوزه سلامت، دخانیات و اعتیاد و مسایل مربوط به آسیبهای اجتماعی اعلام آمادگی میکند.
وی بر لزوم بررسی علمیتر عوامل گرایش به دخانیات و آسیبهای ناشی از آن تاکید کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، استفاده از ظرفیت خیرین حوزه سلامت را موهبتی بزرگ دانست و بیان کرد: هدایت خیرین به مسایل حوزه سلامت بسیار مهم است چرا که میتوان درصد قابل توجهی از مشکلات حوزه سلامت را از طریق جذب خیرین حل و فصل کرد.
عدم اجرای قانون جامع کنترل دخانیات
در ادامه نشست دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات، گفت: معاهده جهانی کنترل دخانیات در سال ۱۳۸۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و ایران جزو ۴۵ کشور اول دنیا در تصویب آن بود، اما کشوری که آن را امضا نکرد آمریکا بود.
وی با اعلام اینکه تصویب قانون جامع کنترل دخانیات به سال ۸۵ باز میگردد، افزود: کشورهای توسعه یافته بالاترین آمار مبارزه با دخانیات را دارند که اکثرا فاقد قانونی در این زمینه هستند، ولی ما در ایران به رغم وجود قانونی در این زمینه با عدم اجرای آن مواجه هستیم.
مسجدی با اشاره به طرح پاد (پیشگیری استعمال دخانیات) گفت: در سالهای اخیر جمعیت توانسته اقدامات مهمی در راستای آگاهی بخشی مردم جامعه نسبت به مضرات دخانیات انجام دهد که از جمله آن میتوان به طرح پاد (پیشگیری استعمال دخانیات) برای دانش آموزان پایه هفتم اشاره کرد. در این طرح دانش آموزان آموزشهای لازم را توسط مربیان در مدارس فرا میگیرند. در ادامه، این طرح توسط پادیاران به محله و شهر کشیده میشود. در مجموع این طرح کارآفرینی و مشارکت پادیاران را به همراه دارد.
مالیات اهرم جدی مبارزه با دخانیات است
دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات با بیان این که مالیات اهرم جدی برای مبارزه با دخانیات است، عنوان کرد: متاسفانه با وجود تاکید سازمان امور مالیاتی بر افزایش رقم مالیات دخانیات در لایحه بودجه ۱۴۰۲، مجلس با رقم کمی همانند سالهای گذشته برای این امر موافقت کرد که تاثیر چندانی در کاهش مصرف مواد دخانی به دنبال نخواهد داشت.
انتهای پیام/