شناسایی ۹۲ شهرک صنعتی مستعد تولید انرژیهای خورشیدی به وسعت ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار
خبرگزاری میزان _ علی رسولیان، معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، با اشاره به برنامههای آتی و اقدامات انجام شده در حوزه تامین برق شهرکها و نواحی صنعتی، گفت: ساخت ۹۵ پست برق را با وزارت نیرو تفاهم کردیم که در این راستا ۳۷۴۹ مگاوات برق در شهرکها و نواحی صنعتی کشور تامین میشود.
وی اضافه کرد: ۸۵۱ شهرک و ناحیه صنعتی داریم که برق مورد نیاز آنها ۱۹۹۲۱ مگاوات و برق تامین شده ۱۰۸۸۸ مگاوات است، در این حوزه تأمین برق با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر و خورشیدی به عنوان یک راهکار و اولویت با اهتمام ویژهای دنبال میشود.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ادامه داد: با رایزنیهای انجام شده با وزارت نیرو خاموشیهای تابستان در شهرکها و نواحی صنعتی منظم، بهصورت یک روز در هفته، با اعلام قبلی و کاملاً مدیریت شده، بوده است تا بخش صنعت متضرر نشود.
رسولیان، همچنین به تفاهمنامه منعقد شده با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) اشاره و تصریح کرد: در این راستا ۵ هزار مگاوات برق مورد نیاز شهرکها و نواحی صنعتی از طریق انرژی خورشید تامین میشود، هزار مگاوات به صورت خرید تضمینی، هزار مگاوات خود تامین صنایع و سه هزار مگاوات دیگر خرید ماده ۱۲ خواهد بود.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا ۹۲ شهرک صنعتی دارای ظرفیت به وسعت ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار به ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) معرفی شده است که اتصال به پست و بسترها فراهم گردیده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه به برخی حمایتها از احداث نیروگاههای خورشیدی در شهرکها و نواحی صنعتی اشاره کرد و یادآور شد: مصوبه مجمع (سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران) در خصوص ایجاد و توسعه ۵ شهرک و ناحیه صنعتی انرژی خورشیدی در هر استان تصویب شده است، همچنین دستورالعمل نحوه واگذاری حق بهره برداری زمین به متقاضیان ایجاد نیروگاه خورشیدی تدوین شده است.
وی اظهار کرد: ارائه پروانه احداث از ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) و واگذاری حق بهرهبرداری بهصورت ۲۰ درصد نقد و مابقی در اقساط ۱۰ ساله، ممنوعیت تغییر کاربری، استقرار در زون برق و الکترونیک و سطح خدمات قابل ارائه در سطح ۶ خدمات از مهمترین محورهایی است که در راستای حمایت از احداث نیروگاههای خورشیدی تصویب شده است.
رسولیان در ادامه افزود: با صندوق توسعه محیط زیست برای ارائه تسهیلات در این حوزه نیز تفاهم نامه منعقد کردهایم، همچنین مجوز واردات CHPهای کوچک مقیاس دست دوم برای واحدهای تولیدی بسیار راهگشا بوده است.
وی اضافه کرد: نیروگاه خورشیدی در زمین واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی به عنوان سطح اشغال در نظر گرفته شده است، همچنین عدم دریافت هزینه ترانزیت از سرمایهگذاران توسط ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق) از موضوعات و حمایتهای مورد پیگیری بوده است.
معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، تصریح کرد: احداث نیروگاه خورشیدی با کمک بخش خصوصی توانمند برای تامین انرژی برق به عنوان یک اولویت دنبال میشود که با اجراییشدن قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق، به صرفه و اقتصادی است.
به گزارش شاتا، وی، همچنین خاطرنشان کرد: ظرفیتهای شهرکهای صنعتی مرزی را اعلام و مدلهای سرمایه گذاری خارجی در انرژی خورشیدی در این شهرکها و نواحی صنعتی را دریافت میکنیم.
- بیشتر بخوانید:
- برطرف شدن ۵۳۰ نیاز فناورانه حوزه صنعتی کشور