فقر و نابرابری هشدارآمیز در سطح کشورهای جهان
خبرگزاری میزان - «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل، در کنفرانسی برای کشورهای کمتر توسعه یافته گفت که کشورهای توسعه یافته در زمینه حمایت از کشورهای کمتر توسعه یافته به وعدههای خود عمل نکردهاند.
دبیر کل سازمان ملل در این اظهارات خود گفت: زمان آن فرا رسیده که به وعدههای دروغ پایان دهیم و کشورهای کمتر توسعه یافته را در کانون نگرانیهای خود قرار دهیم.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که نهادهای بینالمللی بهخصوص در پی شیوع ویروس کرونا درباره نابرابری و تبعات گسترده آن هشدار دادهاند.
جدیدترین مورد از این نابرابریها در توزیع واکسن کرونا در سطح جهان مشاهده شد که کشورهای ثروتمند جهان بخش عمده واکسن را به خود اختصاص داده و کشورهای فقیر موفق به دریافت تنها چند درصد از واکسنها شدند.
نابرابری جهانی تشدید شده است
در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۲ درصد از جمعیت جهان در فقر شدید، در نیجریه زندگی میکردند؛ علاوه بر این، کنگو حدود ۱۰ درصد از جمعیت جهان در فقر شدید را تشکیل میدهد؛ دیگر کشورهای آفریقایی با جمعیت فقیر تانزانیا، ماداگاسکار و موزامبیک بودند.
آفریقای جنوبی نیاز به ایجاد انعطافپذیری در بخشهای انرژی و امنیت غذایی و همچنین امور مالی دارد که در مسیر بهبود و تحول به سمت کاهش نابرابری و آسیبپذیری ضروری است.
همه مناطق پیشرفت مستمری را در کاهش فقر نشان میدهند به جز شمال آفریقا، جایی که کشورهای شکننده و متاثر از درگیری باعث افزایش فقر در سالهای اخیر شدهاند.
همهگیری بیماری کرونا پیشرفت ثابت را در کاهش فقر طی ۲۵ سال گذشته معکوس کرده است، به طوری که تعداد افراد در فقر شدید برای اولین بار در یک نسل افزایش یافته است.
اکنون، افزایش تورم و تأثیرات جنگ در اوکراین ممکن است پیشرفت را بیشتر از مسیر خارج کند.
کشورهای فقیر در حال حاضر تا حدی بدهکار هستند، از جمله به وام دهندگان خصوصی غارتگر که مجبورند چهار برابر بیشتر از مراقبتهای بهداشتی برای بازپرداخت بدهیها خرج کنند.
انتهای پیام/