اسلامی: طرح استخراج و فرآوری کانسنگ مواد پرتوزا اقدامی برای شناسایی ذخایر است
خبرگزاری میزان - صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در محل این وزارتخانه برای امضای تفاهمنامه مشترک اکتشاف، استخراج و فرآوری کانسنگ مواد پرتوزا و عناصر همراه در استان یزد، میزبان محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی بود.
این همکاری مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در قالب انعقاد قراردادهای مشارکتی برای استخراج کانسنگهای مواد پرتوزا و عناصر همراه در محدوده منطقه ناریگان واقع در استان یزد به ثمر نشست.
اسلامی در این مراسم ضمن تبریک اعیاد شعبانیه با اشاره به این که در شکوفایی اقتصادی ایران یکی از الزامات توسعه فعالیتهای معدنی است، اظهار کرد: بهرهبرداری از معدن لازم است به صورت حرفهای و با فناوریهای نوین انجام شود.
وی افزود: در همین چارچوب با توکل به خداوند و در راستای منویات مقام معظم رهبری و تدابیر دولت سیزدهم اراده ما در سازمان انرژی اتمی این بوده است که توسعه همه جانبه در بهرهبرداری از معادن داشته باشیم.
اسلامی تصریح کرد: بر اساس این سیاست در ابتدا فرآیندهای مربوط به چرخه سوخت هستهای که برای تولید انرژی مورد نیاز است را گسترش میدهیم و همچنین عناصر همراه را در قالب مشارکت با بنگاههای بزرگ دارای صلاحیت به صورت توأمان استخراج میکنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به این که توقف چند ساله و موانع بهمنظور بهرهبرداری از عناصر همراه معادن در دولت سیزدهم و توسط این سازمان رفع شده است، گفت: به شکل جدی به این حوزه وارد شدهایم و اکنون شاهد انعقاد این تفاهمنامه به عنوان پنجمین کار معدنی مشترک هستیم.
وی ادامه داد: با همه ظرفیت سازمان انرژی اتمی در خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستیم، زیرا اعتقاد داریم باید از وزارت تعاون کاملا حمایت شود تا با ایجاد قدرت برای کشور بتواند جامعه هدف خود را بهتر پشتیبانی کند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: طرح اکتشاف، استخراج و فرآوری کانسنگ مواد پرتوزا و عناصر همراه در استان یزد با وزارت تعاون فصل مشترک خوبی است تا بتوانیم ذخایر را شناسایی کنیم و با تجزیه و تحلیل دادههای بهدست آمده برای بهرهبرداری، ابزار آن را به شکل مدرن و مجهز فراهم سازیم.
اسلامی گفت: این طرح مهم در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار دارد و امروز نیز تفاهمنامه آن امضا و مبادله شد.
معاون رئیس جمهور، اظهار کرد: این اتفاق موجب ثروتآفرینی برای ملت ایران خواهد شد و با تولید و اشتغال پایدار ارزش افزوده قابل ملاحظهای به وجود میآورد؛ این تفاهنامه میتواند نقطه عطف و آغازی برای تحول اقتصادی در حوزه صنعت و معدن در کشور باشد.
در ادامه این نشست، صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: علاوه بر توصیههای مقام معظم رهبری در مسائل و مباحث اقتصادی، ایشان به طور خاص به سه مورد اشاره و تاکید داشتند که یکی از آنها اقتصاد معادن است.
وی افزود: کارشناسان و فعالان حوزه معدن بر این باورند که ایران اسلامی ما علاوه بر دارا بودن ذخایر مطلوب نفت و گاز، در حوزه معادن هم جزو پیشتازان جهان است و بر همین اساس از دیرباز جمهوری اسلامی ایران، در صنعت فولاد و سنگ آهن سرمایه گذاریهای فراوانی برای رفع دغدغهها انجام داده است.
این عضو کابینه دولت سیزدهم تصریح کرد: در این شرایط خبر دست یافتن جمهوری اسلامی و بهویژه سازمان انرژی اتمی به دانش ژئوفیزیک و بومیسازی آن، خبری امیدبخش برای توسعه اقتصادی کشور است.
وی با اشاره به دیگر تاکیدات مقام معظم رهبری بیان کرد: یکی دیگر از مواردی که رهبر معظم انقلاب برآن تاکید دارند، بحث اقتصاد دریامحور و مقوله بهرهوری است به همین دلیل میتوان امید داشت که این همکاریها و هماهنگیها زمینههای پیوند تعهد، تخصص، علم، دانش، همراهی و همکاری با یکدیگر را فراهم میسازد و در نهایت نتیجه آن موجب افزایش بهرهوری میشود که برای ما بسیار ثمربخش است.
مرتضوی در پایان گفت: امیدوارم نتیجه این کار سبب ارتقای بهرهوری، توسعه دانش، رفع فقر و بیکاری و نیز ایجاد اشتغال جوانان در کشور شود.
انتهای پیام/