اجرای طرح نشان قضایی برای شناسایی نیروهای مستعد برای تصدی مناصب مدیریتی
خبرگزاری میزان - حسین اعظمی قائم مقام معاونت راهبردی قوه قضاییه در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری میزان قرار داد، نوشت: در رویکردهای نوین مدیریتی، «توجه بر حفظ و نگهداری افراد با استعداد در کنار جذب افراد مستعد»، از مهمترین اقدامات مدیریت منابع انسانی به شمار میرود که از آن با عنوان مدیریت استعداد یاد میشود.
در ادامه این یادداشت آمده است:
مدیریت استعداد اهداف متعددی را برآورده میسازد؛ از جمله آن میتوان به موارد اعتلای عملکرد سازمان، استفاده از بهترین و شایستهترین افراد برای مدیریت (شایسته گزینی)، فراهم کردن زمینههای جانشن پروری و کادر سازی (مورد تأکید در فرمان نخست از فرامین هشت گانه مقام معظم رهبری)، حفظ و نگهداشت سرمایه انسانی شایسته و مستعد، پرورش شایستگیهای مدیران بالقوه و ایجاد انگیزه برای رشد و تعالی کارکنان دستگاه اشاره کرد.
با توجه به ماهیت کار دستگاه قضا بدیهی است بیش از هر چیز سرمایه انسانی این مجموعه ارزشمندترین و مهمترین بخش آن است. از سوی دیگر در ساختار تشکیلاتی قوهقضائیه بر اساس اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات مصوب، در کنار امور مرتبط با رسیدگی به پروندهها به عنوان مهمترین مأموریت تفویض شده به قضات، مشاغل مدیریتی و تخصصی حساسی نیز برای مدیریت امور، تصمیمسازی، تصمیمگیری و پیشبرد اهداف دستگاه قضایی پیشبینی شده است.
این سمتها نیازمند نیروهای توانمند، متخصص، باانگیزه و مستعدی هستند که بتوانند در فضای پیچیده و حساس دستگاه قضا که دارای مأموریتهای ویژه و منحصر بفردی است از بهترین کارایی و عملکرد برخوردار باشند. از سویی توسعه استعداد سازمانی برای تصدی جایگاههای کلیدی، یکی از مهمترین وظایف مدیریت استعداد با نگاهی استراتژیک است. بر همین اساس معاونت راهبردی قوه قضاییه اقدام به تدوین طرح نشان و اجرای آن در سراسر کشور کرده است.
طرح نشان قضایی در ۵ گام اجرا خواهد شد. پس از تدوین و ابلاغ طرح، گردآوری دادهها در دادگستری استانها از ۱۰ اسفندماه تا پایان سال جاری انجام میشود. گامهای بعدی نیز به ترتیب شامل گامهای تحلیل و طبقه بندی دادهها، توانمندسازی قضات شناسایی شده، به کارگیری دادهها و اطلاعات در سامانهها است. برای اجرای این طرح چهار کاربرگ طراحی شده است. کاربرگ اول توسط قضات ویژه واحدهای نظارتی و مدیریت کلان، کاربرگ دوم توسط مدیران سرپرست مجتمعها یا واحدهای قضایی، کاربرگ سوم توسط قضاتی که خود را مستعد انتصاب به سمتهای مدیریتی معرفی میکنند و کاربرگ چهارم توسط قضاتی که به زعم همکارانشان، مستعد انتصاب به سمتهای مدیریتی هستند تکمیل خواهد شد.
جامعه هدف طرح نشان قضایی با یک رویکرد فراگیر، شامل کلیه قضاتی است که سنوات کار ایشان بین ۳ تا ۳۰ سال تمام است و پیش بینی میشود چهار پنجم قضات کل کشور را در برگیرد. همچنین سمتهای مدیریت قضایی در طرح نشان قضایی شامل چهار سطح عالی، ارشد، میانی و پایه بوده و مقرر است تا قبل از اواسط خرداد ماه سال ۱۴۰۲ افراد مستعد شناسایی و دورههای توانمندسازی برای ایشان برگزار شود.
انتهای پیام/
وآرزوی قبولی طاعات وعبادات. اجرای دقیق طرح موجب اعتلای دستگاه قضایی و ایجاد انگیزه بین همکاران گرامی خواهد شد.