تخصص بیش از ۸۰ میلیارد تومان برای تجهیز مراکز و مراجع قضایی استان مرکزی/ با وساطت رئیس قوه قضاییه اولیای دم یک پرونده قصاص از قاتل گذشتند/ دستگاه قضا مصمم به حمایت همهجانبه از فعالان اقتصادی و فعالیتهای سالم اقتصادی است
خبرگزاری میزان _به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در هفدهمین سفر استانی خود و در صدر یک هیأت عالی قضایی وارد استان مرکزی و فرودگاه بینالمللی شهدای اراک شد.
دیدار با تولیدکنندگان و صنعتگران، دیدار با اقشار مختلف مردم، شرکت در جلسه حل اختلاف و صلح و سازش، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان مرکزی، حضور در جلسه شورای اداری و همچنین بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات، از مهمترین برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان مرکزی است.
سایر مسئولان عالی قضایی که در سفر به استان مرکزی رئیس عدلیه را همراهی میکنند، هر کدام به نقاط مختلف این استان خواهند رفت تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی انها اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در جلسه شورای قضایی استان مرکزی با اشاره به مقوله کارشناسی پروندههای قضایی گفت: این قضات هستند که باید تشخیص دهند یک پرونده نیاز به کار کارشناسی دارد یا خیر و چنانچه یک قاضی تشخیص دهد پروندهای نیازمند امر کارشناسی است، اولاً باید مواردی را که در پرونده نیاز به کار کارشناسی دارند به صورت دقیق مشخص کند و ثانیاً برای انجام آن زمان تعیین کند و چنانچه زمان تعیینشده به پایان رسید و کار کارشناسی هنوز به پایان نرسیده بود، پیگیریهای لازم را انجام دهد.
رئیس عدلیه افزود: چنانچه به نتیجه کارشناسی پروندهای اعتراض شود، این مسئولیت در اختیار قاضی است که ضمن بررسی ابعاد مختلف موضوع و بر اساس شواهد و قرائن موجود، در خصوص کارشناسی مجدد پرونده تصمیمگیری کند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: چنانچه قضات، اختلافات فاحشی را در روند کارشناسیهای یک پرونده واحد مشاهده کردند با دقت این اختلافات را مورد بررسی قرار دهند؛ همچنین در صورت وجود اختلافات فاحش میان کارشناسیهای یک پرونده واحد، نباید لزوماً این تلقی در میان قضات وجود داشته باشد که کارشناسی پایانی نسبت به کارشناسی ابتدایی، مستندتر و صحیحتر است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به رئیس سازمان زندانها دستور داد که در راستای افزایش سطح اشتغال زندانیان استان مرکزی از ظرفیتهای موجود در درون این استان استفاده کند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای همچنین از مسئولان دادگستری استان مرکزی خواست تا رسیدگی به نامهها و درخواستهای مردمی واصلشده در جریان سفر هیئت عالی قضایی به این استان را در اسرع وقت انجام دهد.
در بخش دیگری از این جلسه، صاحبکار معاون راهبردی قوه قضاییه ضمن تقدیر از عملکرد ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان مرکزی، بر ضرورت ایجاد قرارگاه رسیدگی به مسائل موقوفات با حضور استاندار و رئیس کل دادگستری استان مرکزی تأکید کرد.
رییس سازمان بازرسی: معدن بی۴ استان مرکزی به ارزش بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به فروش رسید
خداییان رئیس سازمان بازرسی نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته از ناحیه دادگستری استان مرکزی در رابطه با معدن بی۴ منطقه عباسآباد گفت: در نتیجه پیگیریها و اقدامات دادگستری استان مرکزی، معدن بی۴ که به سبب اختلافات سهامداران و پیمانکاران تعطیل شده بود، به مزایده گذاشته شد و سنگهای تزئینی ساختمانی آن به ارزش بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به فروش رسید و وجه آن به بیتالمال واریز شد؛ همچنین در نتیجه این پیگیریها حقوق دولتی این معدن از ۱۰ درصد به ۲۸ درصد افزایش یافت.
محمدی رئیس سازمان زندانها نیز در این جلسه با بیان اینکه استان مرکزی در انجام دادرسیهای الکترونیک رتبه اول را در سطح کشور در اختیار دارد، گفت: ۹۶درصد دادرسیها در استان مرکزی به صورت الکترونیکی انجام میشود.
وی افزود: همزمان با سفر هیأت عالی قضایی به استان مرکزی ۷۰ نفر از زندانیان این استان با بهرهمندی از ارفاقات قانونی و همچنین کمکهای مردمی از زندان آزاد شدند.
دریافت سه هزار و ۱۳۰ فقره درخواست مردمی در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان مرکزی
رفاهی رئیس مرکز ارتباطات مردمی قوه قضاییه نیز از دریافت سه هزار و ۱۳۰ فقره درخواست مردمی در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان مرکزی خبر داد و گفت: از این تعداد درخواست، دو هزار و ۴۱۳ فقره مرتبط با سیستم قضایی بودند؛ همچنین ۴۳۷ فقره از مجموع درخواستهای مردمی، مربوط به شهرستانهای استان مرکزی و مابقی مربوط به شهر اراک بود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست خبری پایان سفر به استان مرکزی، اظهار کرد: بیش از ۸۰ میلیارد تومان برای تجهیز مراکز و مراجع قضایی استان مرکزی تخصیص داده شد که این مبلغ ظرف حدود دو سال از اعتبارات استانی و قوه قضاییه تعلق میگیرد.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: امیدواریم با تخصیص این اعتبارات بخش قابل توجهی از مشکلات استان مرکزی در زمینه پزشکی قانونی و زندانها مرتفع گردد.
رئیس عدلیه گفت: در جریان سفر هیئت عالی قضایی به استان مرکزی، مدیران دستگاه قضایی در نقاط مختلف این استان حاضر شدند و با تعداد قابل توجهی از مردم و مراجعان ملاقات داشتند تا در راستای رفع مسائل و مشکلات آنها اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
قاضیالقضات همچنین به مسئولان دادگستری استان مرکزی دستور داد که همه درخواستها و نامههای مردمی احصاء شده در جریان این سفر را مجدانه و در اسرع وقت پیگیری کنند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، در جریان سفر امروز حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان مرکزی، آیین مصالحه و گذشت اولیاء دم از قصاص قاتل، با حضور و وساطت رئیس دستگاه قضا برگزار شد.
در جریان این پرونده که در سال ۱۳۹۴ تشکیل شده بود، فرد قاتل، مقتوله که ۱۰ سال داشته و از بستگان او بوده را به قتل رسانده و پس از طی مراحل قضایی، حکم قصاصش را دریافت کرده بود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای طی سخنانی در این آیین، ضمن قدردانی از همه افرادی که در امر خیر و پسندیده عفو و گذشت خانواده مقتول از قصاص نقشآفرینی میکنند، گفت: بخشش خداوند متعال در سه ماه رجب، شعبان و رمضان، یک بخشش فوقالعاده و بیانتهاست و ما نیز اگر بخواهیم در این سه ماه رنگ و بوی خدایی داشته باشیم میتوانیم خود را در زمره افرادی قرار دهیم که اهل گذشت هستند.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: چنانچه ما از حق خود بگذریم، دیگران هم از ما میگذرند و چنانچه ما به دیگران رحم کنیم، دیگران و خدا هم به ما رحم میکنند.
رئیس عدلیه تصریح کرد: قتل عمد یک گناه بسیار بزرگ و کبیره است که حقی را برای اولیاء دم ایجاد میکند و آنها میتوانند از این حق خود استفاده یا از آن گذشت کنند اما خداوند متعال میفرماید بهتر آن است که اولیاء دم از حق قصاص خود بگذرند و بخشش داشته باشند.
قاضیالقضات افزود: طبیعی است زمانی که فردی به صورت عمد به قتل میرسد، افکار و احساسات اعضای خانواده مقتول جریحهدار شده و دلهای آنها تا مدتها داغدار میشود؛ به خصوص اگر فرد مقتول، جوان یا مظلوم یا دختر یا زن باشد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ادامه داد: چنانچه اولیاء دم از حق قصاص خود بگذرند و مصالحه کنند و بخشش داشته باشند، آن اجر و صبری که خداوند متعال به آنها میبخشد، بسیار بالاتر از سوز دل و آن مسئله عاطفی است که در افکار و احساسات آنها به وجود آمده است.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: از سوی دیگر یک فرد قاتل در یک لحظه و بر اساس وسوسه های شیطانی دست به قتل میزند و چنانچه خانواده مقتول رضایت ندهند و فرد قاتل را قصاص کنند، اینبار خانواده قاتل است که تا سالیان سال احساسات و افکارش جریحهدار میشود و حتی ممکن است این موضوع به یک کینه تبدیل شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه خطاب به اولیاء دم حاضر در جلسه گفت: قصاص حق طبیعی شما به عنوان خانواده مقتول است و هیچکس اجازه ندارد گذشت از این حق را به خانواده مقتول تحمیل کند اما همانطور که قرآن کریم و خداوند مهربان توصیه کردهاند ما از خانواده مقتول میخواهیم که از حق خود بگذرند چرا که در بخشش برکات فراوانی وجود دارد و پاداش و جزای خیری که خداوند متعال به واسطه گذشت از قصاص به خانواده مقتول میدهد، آن داغ بزرگ از دست دادن عزیز را تشفی میدهد.
در پایان سخنان رئیس قوه قضاییه و پس از ارشادات و توصیههای وی در خصوص اهمیت و آثار و برکات عفو و گذشت، خانواده مقتول و اولیاء دم پرونده از حق قصاص خود گذشتند.
گفتنی است، مصالحهای که امروز و با حضور و وساطت رئیس قوه قضاییه انجام شد، دهمین مصالحه در پروندههای قصاص استان مرکزی طی سال جاری محسوب میشود.
همچنین در جریان سفر آذرماه سال جاری رئیس قوه قضاییه به استان زنجان نیز آیین آزادی ۲ تن از محکومان به قصاص با حضور و وساطت رئیس دستگاه قضا برگزار شده بود.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جلسه شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: ظرفیتهای مادی و معنوی بالای استان مرکزی باید به صورت کامل برای مسئولان عالی کشور و سایر مسئولان شناسایی و تشریح شود.
رئیس عدلیه گفت: خدمتگذاری به مردم و ارتقاء موهبتهای استان مرکزی در راستای خدمت به مردم، فرصت مغتنمی است که در اختیار شما مسئولان استانی قرار گرفته است.
رئیس دستگاه قضا در ادامه بیان داشت: چنانچه مسئولان استانی با یکدیگر همدل و همفکر و هماهنگ باشند، با همین امکانات و بودجه موجود میتوانند بسیاری از مشکلات را برطرف کنند یا کاهش دهند.
قاضیالقضات بر همین اساس به مسئولان استان مرکزی توصیه کرد کارگروهی را در راستای رفع مسائل و مشکلات استان تشکیل دهند و در این کارگروه پیرامون مسائل استان، کار کارشناسی و تخصصی و ارائه راهحل صورت گیرد و نقطهنظرات نیز به مرکز منعکس گردد.
رئیس قوه قضاییه گفت: وقتی شما در کارگروه استانی با کار کارشناسی و تخصصی پیرامون یک موضوع، به نقطهنظری واحد میرسید ما نیز در مرکز بالغ بر ۸۰درصد آن نظر را میپذیریم؛ چراکه بسیاری از مسائل ناظر بر تشخیص موضوع و تطبیق حکم است.
رئیس عدلیه بیان داشت: در خصوص موضوعاتی از قبیل ناهنجاریهای اجتماعی، مواد مخدر، بدحجابی، مشکلات محیط زیستی، موقوفات و ... چنانچه کارگروه استانی به نقطهنظرات تخصصی واحدی دست پیدا کرد، من نیز قول میدهم که نهایت تلاش خود را برای تثبیت وپیشبرد آن نظر در جلسات و شوراهای عالی که در مرکز تشکیل میشود انجام دهم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت : مسائل حوزه وقف که در استان مرکزی نیز وجود دارد ناظر بر چند مبحث از جمله «حد و حدود» ، «اصل وقفیت» ، «اصل وقفنامه» و غیره است ؛ این مسائل ، لاینحل نیست و شما در استان با حضور نماینده ولیفقیه که عضو کمیته سه نفره وقف در کل کشور نیز است، میتوانید آنها را مرتفع کنید.
رئیس قوه قضاییه در ادامه گفت : در مورد مسائل واحدهای صنعتی استان مرکزی ، من این قول را میدهم که چنانچه در کارگروه استانی به یک نظر و نتیجه قطعی رسیدید ، تا آنجا که به لحاظ قانونی در اختیار من است ، از آن نظر حمایت میکنم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به مقوله تغییر کاربریها گفت : در زمینی تغییر کاربری داده میشود اما کسی شکایت نمیکند ، سپس ساخت و ساز در آن زمین صورت میگیرد و بعد ، همه میگویند قوه قضاییه باید آن ساخت و ساز را تخریب کند؛ در اینجا توجه نمیشود که این امر ، هزینه دارد و برای مردم گرفتاری درست میکند؛ در این قبیل موضوعات باید پیشگیری را مدنظر داشت.
رئیس عدلیه بیان داشت : درخصوص پروندههای پیچیده موجود در استان نیز ما از ورود کارگروه استانی و ارائه نظرات کارشناسی از سوی آنها استقبال میکنیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به اهمیت نظرات کارشناسی تخصصی و واحد در تصمیمگیری مسئولان ذیربط، گفت : بعضاً برخی دستگاههای نظارتی در مورد یک موضوع واحد، گزارشات مختلفی ارائه میکنند؛ در اینجا مسئول مربوطه باید چه کار کند؟ لذا ارائه گزارشات تخصصی و واحد از سوی کارگروهای استانی درخصوص مسائل و مشکلات استان ، امر حائز اهمیتی است.
رئیس قوه قضاییه با اشاره موضوع آب و حقآبه در استان مرکزی گفت : مقوله حقآبه ، فروعاتی دارد که پرداختن به آنها چندان ساده نیست ؛ علیایحال بسیار مطلوب است که در همان کارگروه استانی ، بصورت تخصصی و کارشناسی ، درخصوص مقوله حقآبه تصمیمگیری شود.
رئیس دستگاه قضا در پایان با اشاره به مسائل ارزی و اقتصادی ، گفت : اگرچه دشمن در قضایای اخیر ناکام ماند اما هنوز در حال توطئهچینی است لذا همه ما در بخشها و دستگاههای مختلف باید تلاش کنیم تا از فشار معیشتی که به مردم است کاسته شود.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین دری نجفآبادی خواستار اتخاذ تدابیر هماهنگ از ناحیه قوای سهگانه در مواجهه با مسائل و مشکلات کشور شد و گفت: نباید شرایط به گونهای باشد که زندگی و معیشت مردم به مسائلی همچون نوسانات قیمت ارز گره بخورد.
«مخلصالائمه» استاندار استان مرکزی نیز به بیان برخی اقدامات این استانداری طی یک سال گذشته پرداخت و گفت: استان مرکزی در زمینه راهاندازی بنگاههای تعطیل و نیمه تعطیل و در حوزه گازرسانی به مناطق شهری و روستایی و شهرکهای صنعتی، رتبه اول را در سطح کشور در اختیار دارد.
وی افزود: علیرغم کاهش بارندگی در استان مرکزی طی سال جاری نسبت به سال گذشته و متعاقب آن کاهش ذخایر سدهای استان، موفق شدیم که تعداد روستاهای دارای تنش آبی را به نصف کاهش بدهیم.
آصفری یکیاز نمایندگان استان مرکزی در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: بازدیدها و سفرهای بدون تشریفات حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، ما را به یاد دوران اوایل انقلاب میاندازد و ایکاش این روحیه در دیگر مسئولان نیز متبلور شود.
وی در ادامه به معضل آلودگی هوای اراک اشاره کرد و گفت: دغدغه ۶۵۰ هزار نفر از مردم اراک، آلودگی شدید هوای این شهر است و ما از مسئولان مربوطه انتظار داریم که راهکارهای احصاشده برای حل این معضل را هرچه سریعتر به اجرا دربیاورند.
آصفری همچنین با بیان اینکه چند شهر استان مرکزی به صورت ششدانگ در زمره موقوفات قرار دارند، گفت: حجم قابل توجهی از پروندههای قضایی استان مرکزی مربوط به موقوفات است و ضرورت دارد که برای حل این مشکل، کمیته ویژهای تشکیل شود.
معاون برنامه و بودجه استانداری استان مرکزی نیز طی سخنانی به بیان نحوه هزینهکرد منابع مالی استانداری استان مرکزی پرداخت.
مدیرکل امور اوقاف استان مرکزی ضمن اشاره به طرحهای خدماتی و آموزشی این اداره کل برای مردم استان، گفت: مولدسازی موقوفات و افزایش شاخصهای بهرهوری موقوفات را به صورت جدی پیگیری میکنیم.
وی با بیان اینکه استان مرکزی دارای ۲۱۵ روستا و شهر وقفی به صورت مشاعی یا ششدانگ است، گفت: با مجوزی که اخیرا رئیس سازمان اوقاف صادر کرده است، امیدواریم به زودی مشکلات مربوط به بیش از ۲۰۰ روستای موقوفی استان مرکزی را حل و فصل کرده و در پایان سال ۱۴۰۲ جشن سنددار کردن کلیه اراضی استان را برگزار کنیم.
در ادامه، نماینده اداره منابع طبیعی استان مرکزی با بیان اینکه این استان دارای ۶۷۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که بیش از ۱۰۰ هزار بهرهبردار از آنها استفاده میکنند، گفت: هماکنون فرآیند صدور ۴ هزار پلاک در استان مرکزی پایان یافته است.
وی با اشاره به جهش صدور اسناد حدنگاری اراضی کشاورزی در استان مرکزی گفت: در حال حاضر ۲۲ درصد اراضی کشاورزی استان مرکزی دارای سند هستند.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار اقشار مختلف مردم استان مرکزی طی سخنانی بعد از شنیدن مسائل و مشکلات نمایندگان قشرهای مختلف مردم این استان گفت: تمام توان خود را به کار خواهم بست تا آنچه در توان دارم در راستای رفع مسائل و مشکلات شما مردم شریف و متدین استان مرکزی انجام دهم.
رئیس عدلیه با اشاره به سخنان نماینده قشر شریف ایثارگران گفت: در مرقومهای که به ما ارائه میدهید آن مواردی از قانون جامع ایثارگران که یا اجرا نشده یا به صورت ناقص اجرا شده را منعکس کنید تا ما از طریق سازمان بازرسی کل کشور پیگیریهای لازم را انجام دهیم.
آسیب شناسی روند مبارزه با فساد در قوه قضاییه
قاضیالقضات با بیان اینکه مبارزه همهجانبه و بدون تبعیض با همه مظاهر فساد در دستور کار ما قرار دارد گفت: ما آسیبشناسی مقوله مبارزه با فساد را آغاز کردهایم؛ باید بررسی کنیم که آیا با تمام ظرفیتها به مقابله با مظاهر فساد پرداختهایم یا خیر؟ آیا نحوه مبارزه با فساد تاکنون بازدارنده بوده یا خیر؟ آیا امکان داشت که با صرف هزینههای کمتری، امر مقابله با فساد را پیش برد؟
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: ما در امر مقابله با فساد، دو کارویژه را در دستور کار داریم؛ نخست بررسی مصادیق موجود و دوم، مبارزه ریشهای با گلوگاهها و بسترها و سرچشمههای فسادزا؛ ما معتقدیم چنانچه صرفا به امر مقابله با مصادیق فساد اهتمام داشته باشیم و به بسترهای فسادزا اعتنا نکنیم، آن توفیق لازم در امر مقابله با فساد حاصل نمیگردد.
رئیس عدلیه ادامه داد: باید بررسی کنیم کدام مصوبات و بخشنامهها و انتصابات و گزینشها و ...، سبب میشود تا در بخشهایی شاهد وقوع فساد باشیم. گاهی یک مدیر قوی با نظارتهایی که بر زیرمجموعه خود دارد، اجازه تحقق فساد را نمیدهد؛ عکس این موضوع نیز صدق میکند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با اشاره به اهتمام دستگاه قضایی به مقوله پیشگیری از وقوع جرم گفت: موضوع پیشگیری از وقوع جرم، دارای ترتیباتی است؛ چنانچه در منطقهای شاهد مشکلات اقتصادی، فقر، ناهنجاریهای اجتماعی و کاهش اشتغال باشیم، طبیعتاً در آن منطقه با افزایش جرایم مواجه میشویم؛ بر همین اساس، یکی از اولویتهای خود در دستگاه قضایی را حمایت همهجانبه از فعالیتهای اقتصادی سالم، ترسیم و به همکاران قضایی خود تاکید کردهایم که در راستای تامین امنیت سرمایهگذاری در کشور و جلوگیری از تعطیلی بنگاههای تولیدی، اقدامات مقتضی را به صورت مجدانه و پیگیرانه ترتیب دهند.
رئیس دستگاه قضا گفت: حمایت ما از فعالیتهای اقتصادی سالم و تولید داخلی، هم از جهت حفظ حقوق عامه و هم از جهت پیشگیری از وقوع جرم میباشد.
رئیس عدلیه: فضای مجازی را نمیتوان یک بعدی دید و به ابعاد دیگر آن توجه نکرد
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای ضمن تاکید بر ضرورت جامعنگری در مواجهه با مسائل گفت: مشکلات امروز کشور ما ناشی از توطئههای دشمنان، ضعف مدیریتها، ناهماهنگیها و عدم جامعنگری به مسائل است؛ در همین مقوله فضای مجازی، به یک بُعد قضیه نگاه میکنیم و به ابعاد دیگر توجه نمیکنیم، موفق نمیشویم و جلو نمیرویم انطور که میخواهیم.
رئیس عدلیه در پایان بر استفاده حداکثری از ظرفیتهای مردمی در راستای حل و فصل دعاوی و همچنین تقویت ارتباط دستگاه قضایی با دانشگاه، صنعت و صنوف مختلف تاکید کرد.
پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا، حجتالاسلام والمسلمین دری نجفآبادی نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی طی سخنانی اظهار کرد: مردم شهرها و بیش از ۷۵۰ روستای استان مرکزی، در یومالله ۲۲ بهمن سال جاری، کاری کارستان انجام دادند و نه بزرگی به دشمنان انقلاب گفتند.
وی افزود: امیدواریم ارتباط مسئولان عالی قضایی با مردم استان مرکزی در روز جاری، هم دارای برکات استانی و ملی باشد و هم در سیاستگذاریها و هماهنگیهای میان سه قوه، منشأ آثار، خدمات و اقدامات قابل توجهی برای استان و کل کشور باشد.
نماینده، ولی فقیه در استان مرکزی، «آلودگی هوا»، «حدنگاری اراضی» و همچنین «اراضی موقوفه» این استان را سه معضل قابل توجه و نیازمند رسیدگی دانست و گفت: مسئولان و قضات دستگاه قضایی باید در انجام تمامی امور خود، سیاستهای قضازدایی و زندانزدایی را مدنظر داشته باشد.
در ادامه، نماینده خانوادههای معظم شهدا، ایثارگران و جانبازان استان مرکزی با بیان اینکه قوانین زیادی در حوزه ایثارگران به تصویب رسیده، اما بخش عمدهای از آنها به مرحله اجرا درنیامده است، گفت: این قوانین به دلایلی نظیر فقدان ضمانت اجرایی و عدم شفافیت لازم، به مرحله اجرا درنمیآیند و جامعه ایثارگران از قوه قضاییه که انتظار دارد که از جنبه مدعیالعمومی به این موضوع ورود کند.
در ادامه، نماینده روحانیون استان مرکزی بر ضرورت برخورد با شایعهافکنان در فضای مجازی و کاهش فرآیندهای دادرسی تاکید کرد.
نماینده اساتید دانشگاههای استان مرکزی نیز ضمن قدردانی از بازدیدهای میدانی حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در مدت تصدی مسئولیت ریاست عدلیه، بر تقویت ارتباط قوه قضاییه با دانشگاهها و محیطهای علمی تاکید کرد و خواستار نظارت جدی دستگاه قضا بر امر مولدسازی داراییهای دولت شد.
نماینده فرهنگیان استان مرکزی نیز طی سخنانی به بیان مشکلات و دغدغههای معلمان پرداخت و خواستار انجام وظایف قانونی دستگاههای مختلف در قبال آموزش و پرورش شد.
نماینده بانوان استان مرکزی نیز خواستار اجرای کامل قانون حجاب و عفاف شد و گفت: از قوه قضاییه انتظار داریم که با هرگونه حرکات زنستیز در قالبهای فریبنده، قاطعانه برخورد کند.
نماینده کارگران استان مرکزی نیز در این جلسه به بیان برخی مشکلات کارخانهها و واحدهای تولیدی این استان پرداخت و خواستار اتخاذ تدابیر مقتضی از جانب مسئولان مربوطه برای رفع این مشکلات شد.
همچنین یکی از جانبازان و یادگاران ۸ سال دفاع مقدس در این جلسه از دخالتهای بیمورد برخی نمایندگان در انتصابات استانی انتقاد کرد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست با تولیدکنندگان و کارآفرینان و فعالان شرکتهای دانشبنیان، طی سخنانی اظهار کرد: حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار کرد: ما در قوه قضاییه به صورت مجدانه مصمم هستیم از فعالان اقتصادی و فعالیتهای سالم اقتصادی، به صورت همهجانبه حمایت کنیم؛ بر همین اساس از شما فعالان اقتصادی برای ارائه راهحلهای مدنظر کمک میطلبیم.
وی افزود: ما باید امور را به گونهای تدبیر کنیم که مردم ما امنیت و رفاه باشند وعلیرغم برخی اختلافسلیقهها، در کنار هم یک زندکیمسالمتآمیز داشته باشند و دنیا و آخرتشان تأمین شود؛ برخی فکر میکنند اگر دنیا را داشته باشیم آخرت را از دست میدهیم حال آنکه این نگاه دین اسلام نیست.
انتقاد جدی رئیس قوه قضائیه از سیاستهای گزینشی برای سپردن شغل به افراد
رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله شایستهسالاری و تخصصگرایی در انتصابات گفت: با ارزشترین سرمایه هر بخشی، نیروی انسانی آن بخش است؛ متأسفانه بعضاً در مدیریت برخی
دستگاهها برخی امور به افرادی سپرده میشود که با وجود آنکه انسانهای خوبی هستند، اما کارآمدی لازم را ندارند؛ از سویی دیگر، گاهی نقطهضعفهایی در یک انسان شایسته و کارآمد پیدا میشود؛ حال سوال این است که آیا به واسطه این ضعفها باید این نیروی شایسته و کارآمد را از حیز انتفاع ساقط کرد؟ آیا این نیروی انسانی کارآمد و شایسته، سرمایه ملی محسوب نمیشود؟ شایستهسالاری باید به معنای واقعی کلمه اتفاق بیفتد و صرف کلام و لفظ در این مقوله، فایدهای ندارد.
رئیس عدلیه ادامه داد: اگر یک انسان شایستهای لغزشی پیدا کرد، باید در همان حد لغزش، با او برخورد کرد و چنانچه این لغزش از جانب او جبران شد نیز باید این جبران مافات مورد لحاظ قرار گیرد؛ علیایحال باید در خصوص مقوله فوقالذکر و نگاه موجود در این رابطه یک تجدیدنظر صورت گیرد؛ ما خیلی از افراد شایسته را از اول تا حالا از دست دادهایم و اگر این نگاه تجدیدنظر صورت نگیرد، باز هم افراد شایستهای را از دست میدهیم؛ باید بررسی کنیم فردی که میخواهد مسئولیتی را بپذیرد چه میزان توانایی و شایستگی دارد و آیا میتوان نقطهضعفهای احتمالی او را اصلاح کرد؟
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه با اشاره به اهمیت اجرای تعهدات از جانب فرد و نهاد تعهددهنده، گفت: وفای بهعهد از نظر اسلام، مقوله بسیار مهمی است؛ ما خیلی از اوقات به تعهدات خود پایبند نیستیم؛ وقتی فردی وعدهای را میدهد باید ببیند آیا شرایط و توانایی عمل به آن وعده را دارد یا خیر؛ ما باید در قبال وعدههایی که به مردم میدهیم صادق و پایبند و ملتزم باشیم و چنانچه این مهم تحقق یابد، شرایط متفاوت خواهد شد.
بدون تردید مشکلات اساسی کشور فقط با مردم حل شده است
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: ما باید نسبت به مقوله دخالتدادن مردم در امور، بهخصوص امور مرتبط با زندگی روزمره مردم، یک بازتعریف داشته باشیم؛ بدون تردید انقلاب ما یک انقلاب مردمی است و به واسطه حضور مردم بسیاری از مشکلات رفع و بسیاری از خطرات دفع شدهاند؛ فرض کنید ما در قوه قضاییه میخواهیم بخشنامهای را در خصوص یک قشر خاص صادر کنیم؛ اگر میگوییم نظر مردم برای ما اهمیت دارد، بنابراین باید قبل از صدور بخشنامه، آن قشر خاص را از کاری که میخواهیم انجام دهیم مطلع سازیم و نظرات آنها را استماع کنیم؛ یک وجه مهم احترام به مردم، همین مقوله است.
قاضیالقضات بیان داشت: ما در قوه قضاییه به دنبال آن هستیم تا تمهیداتی را فراهم آوریم که مسائل و مشکلات هر قشر و صنف به وسیله افراد خبره و دلسوز همان قشر و صنف حل و فصل شود و این قبیل موضوعات تا حد امکان به دادگاه کشیده نشوند؛ من در همین راستا حاضرم چنانچه مجوزی لازم باشد را ارائه دهم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای: بازداشت بعضی افرادی که به لحاظ اقتصادی زمین خوردهاند اشتباه است
رئیس دستکاه قضا افزود: شما فعالان اقتصادی کمک کنید چنانچه فردی در صنفتان به لحاظ مشکلات مالی، زمین خورده است، سرپا شود و چنانچه فردی نیز مرتکب تخلف و جرم شده است، نسبت به جبران مافات اقدام کند؛ ما در این قبیل موضوعات مصمم هستیم تا از ظرفیتهای مردمی و صنفی به نحو مطلوب بهره بگیریم. آیا قوه قضاییه یا فرد دیگری میتوانند کارخانه فردی را که زمینگیر شده یا تخلف و جرم کرده است را اداره کنند؟ برای اموال توقیفی چنین فردی، چه اتفاقی میافتد؟
رئیس عدلیه در همین راستا ادامه داد: توصیهای که همواره به همکاران قضایی خود میکنم آن است که به صرف وصول گزارش از ناحیه ضابط، اقدام به بازداشت فردی که در صنف و قشری فعال است نکنند و پیش از بازداشت این فرد، تمام تبعات و شرایط و اطراف قضیه را بسنجند و ببینند آیا با بازداشت فرد مزبور، به فعالیت اقتصادی و اشتغالزایی او و فعالیت بنگاه تولیدی او، لطمه وارد میشود یا خیر یا اقدام اشتباه انحراف یا تخلف وی بدون بازداشت قابل اصلاح هست یا خیر که اگر این اقدام بدون بازداشت صورت گیرد اثرات خوبی دارد.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین دری نجفآبادی نماینده ولیفقیه در استان مرکزی طی سخنانی اظهار کرد: از اقدامات خردمندانه قوه قضاییه به ویژه در جریان حوادث اخیر بسیار سپاسگزارم.
یکی از فعالان بخش کشاورزی استان مرکزی نیز به ذکر مصادیقی از تضییع حقوق کشاورزان توسط دستگاهها و سازمانهای مختلف پرداخت و گفت: ما خواستار آن هستیم که به عنوان نماینده کشاورزان استان مرکزی، جلسات ماهیانهای را با مسئولان استانداری برای حل و فصل چالشهای این قشر محترم و زحمتکش داشته باشیم.
یکی دیگر از فعالان بخش حمل و نقل استان مرکزی نیز در این جلسه ضمن اشاره به مشکلات جادهای این استان، در خصوص مالیاتها، عوارضها، تعرفهها و نرخگذاریهای بلیتهای وسایل حمل و نقل عمومی، مطالبی را بیان کرد.
مدیر یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه تولید برق و انرژی نیز در این جلسه با بیان اینکه مجموعه وی تا امروز یک دلار دولتی هم دریافت نکرده است، گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات را میتوان صرفا با تسریع در انجام کارها و بدون تحمیل هزینه به دولت، حل و فصل کرد.
همچنین در این جلسه، نماینده اداره صنعت، معدن و تجارت، مدیرعامل یکی از شرکتهای سازنده رنگ و مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی استان مرکزی، به بیان مشکلات و مسائل مدنظر خود پرداختند.
وی با اشاره به عفو معیاری اخیر گفت: امیدواریم این عفو کریمانه که یادآور عفوهای کریمانه پیامبر اکرم(ص) و امیرالمومنین(ع) در صدر اسلام است، موجب حصول برکات فراوانی برای نظام اسلامی شود.
نماینده ولیفقیه در استان مرکزی در ادامه، با بیان اینکه تقاضای ما این است که قوه قضاییه با صلابت و استقلال و قدرت و خردمندانه و حکیمانه کارها را به پیش ببرد، گفت: دغدغههای مردم و فعالان اقتصادی در خصوص مسائل مالی و معیشتی، دغدغههای به حق و قابل اعتنائی است و مسئولان قوای سهگانه باید تدابیر ویژهای در خصوص حل این مشکلات داشته باشند و جلوی فرصتطلبیها، سوءاستفادهگریها، کمکاریها و برخی موضعگیریهای اشتباه را بگیرند.
«مخلصالائمه» استاندار استان مرکزی نیز طی سخنانی گفت: علیرغم افزایش جمعیت استان مرکزی با کاهش نیروی کار برای شرکتهای صنعتی مواجه هستیم که باید برای رفع این چالش، راهکار مقتضی را به اجرا دربیاوریم.
در ادامه، مدیر یکی از شرکتهای آلومینیومی استان مرکزی با اشاره به غیرقانونی بودن واردات محصولاتی که دارای نمونه داخلی هستند، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۱ تولیدات شرکت ما به سبب واردات بیرویه محصولات مشابه، متوقف شده است.
مدیر یکی از شرکتهای دانشبنیان استان مرکزی نیز در این جلسه به بیان مطالبی در باب دانش فنی نهادهای مسئول صدور مجوزها، قوانین بانکها در ارائه تسهیلات و بدعهدی خردیداران دولتی در خرید محصولات شرکتهای خصوصی پرداخت.
نماینده شرکتهای صنعتی و فعالان اقتصادی استان مرکزی نیز با بیان این نکته که نرخ بیکاری در این استان نزدیک به صفر است، خواستار ایجاد یک رویه قانونی و صحیح برای تصمیمات ستاد تنظیم بازار شد.
مدیر یکی از معادن استان مرکزی نیز ضمن قدردانی از پیگیریهای رئیس کل دادگستری استان مرکزی برای حل مشکلات معادن این استان، خواستار مساعدت و همکاری نهادها و دستگاههای مختلف برای اجرای پروژههای معدنی در استان مرکزی شد.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در دیدار قضات و کارکنان قضایی استان مرکزی ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به همه مسئولان امر تذکر داد: هر مقدار که ممکن است از تشریفات و تجملات بکاهید؛ تشریفات و تجملات، بهخصوص در این شرایط، زیان میرساند؛ هرچقدر بتوانیم از تجملات و تشریفات بکاهیم، امر پسندیدهای است.
رئیس عدلیه در تذکری دیگر گفت: امنیت و تامین امنیت امری لازم است اما باید به مقدار ضرور، در خصوص آن اکتفا کرد؛ من مسئول امنیت نیستم و نمیخواهم در کار دیگران دخالت کنم اما از فاصله فرودگاه تا استانداری استان مرکزی که محل برگزاری این جلسه است، بر مبنای مشاهدات من شاید نیازی نبود که این مقدار از وقت نیروهای فراجا و امنیتی را بگیریم؛
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: مردم از این تشریفات و تجملات خوششان نمیآید و حتی گاهی این تشریفات و تجملات، اثر سوء دارد؛ مردم عمل ما را میخواهند و با این مسائل حاشیهای کاری ندارند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ادامه، با اشاره به شیطنتها و توطئههای چندلایه و ترکیبی دشمنان علیه مردم و نظام گفت: دشمنان درصدد بودند که در ایام دهه فجر، مرتکب اقدامات ایذایی شوند اما شاهد بودیم که عنایت خداوند، شامل حال ما شد و مردم از قشرها و طبقات مختلف، با بصیرت و زمانشناسی، علیرغم مشکلات و گرفتاریها و شیطنتهای دشمنان، در راهپیمایی 22 بهمن حضوری پرشکوه داشتند.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: در جریان اغتشاشات اخیر، دشمنان تمام تلاشهای خود را برای به هم ریختن کشور و حتی تجزیه کشور، به کار بستند اما عنایت پروردگار و بصیرت مردم و هوشیاری مسئولان و نیروهای امنیتی و انتظامی و قضایی، تلاشهای دشمنان را خنثی کرد؛ البته باید توجه داشت که این توطئهها و تلاشهای شیطنتآمیز دشمنان هنوز تمام نشده است.
قاضیالقضات ادامه داد: شکرانه حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی یومالله 22 بهمن، خدمت مخلصانه به آنهاست؛ ما باید مردم را شایسته خدمت بدانیم و با همین نیت به آنها خدمت کنیم و خود را خادم مردم بدانیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: این برای ما نزد شهدا و خداوند حجت نیست که بگوییم «چون دیگری کار خود را به خوبی انجام نمیدهد، من نیز انجام ندهم»؛ اگر چنین کردیم و این نیت را داشته باشیم چوب خدا را میخوریم اما چنانچه مخلصانه به مردم خدمت کنیم، از جایی که فکرش را نمیکنیم تفضل الهی شامل حال ما شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای: مردم از ما برخورد خوب، عدالت و آرا درست میخواهند
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: همه ما باید تلاش کنیم در هر مسئولیتی که هستیم، وظیفه خود را به درستی انجام دهیم؛ مردم و مراجعان از ما انتظار برخورد خوب و تکریم را دارند. در برخی مواقع، اثر برخورد ما بسیار بیشتر از اثر رای صادرشده میباشد.
رئیس قوه قضاییه افزود: ما در دستگاه قضایی باید در راستای تحقق و گسترش عدالت و صدور آرای متقن گام برداریم؛ در موارد و پروندههایی نیز ادّله و مستندات کافی وجود ندارد و اثبات موضوع نیز سخت است؛ در این موارد و پروندهها نیز باید تمام تلاش خود را به خرج دهیم تا رضایت نسبی حاصل گردد و تا آنجا که ممکن است، حرف مردم را به درستی گوش دهیم و در فهم مطالب ارائه شده از سوی آنها و تطبیق این مطالب با قانون دقت کنیم؛ و به گونهای به بررسی و صدور حکم در قبال این قبیل پروندهها بپردازیم که هیچگونه ابهامی وجود نداشته باشد.
رئیس عدلیه بر اهمیت اجرای به موقع احکام صادره توسط مرجع اجرای احکام تاکید کرد و گفت: مسئولان قضایی ذیربط تمام پیگیریهای لازم را برای به موقع اجرا شدن آرای صادره انجام دهند و چنانچه حکمی قابلیت اجرا ندارد، دلیل عدم اجرا، ارائه گردد.
رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: باید بررسی شود که چرا حکمی خلاف بیّن شرع صادر میشود؛ آراء و احکام صادره در محاکم و شعب قضایی باید کاملا متقن و مستدل باشند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسملین موسوی رئیس کل دادگستری استان مرکزی از تعیین تکلیف ۱۵۰ پرونده مربوط به مشکلات واحدهای صنعتی این استان در دادگستری طی سال جاری خبر داد و گفت: در جریان عفو معیاری اخیر، یکچهارم محکومان و متهمان استان مرکزی مشمول عفو شدند.
همچنین در این جلسه، نمایندگان قضات، کارکنان اداری، سازمانهای تابعه و شوراهای حل اختلاف به بیان دیدگاهها و نقطهنظرات خود در باب موضوعات مختلف پرداختند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای که صبح امروز دوشنبه (۸ اسفند) در جریان هفدهمین سفر استانی خود در صدر یک هیئت عالی قضایی وارد استان مرکزی شد با حضور بر مزار شهید گمنام خاکسپاری شده در استانداری استان مرکزی به مقام شامخ این شهید و تمامی شهدای گلگونکفن ایران اسلامی ادای احترام کرد.
دیدار با تولیدکنندگان و صنعتگران، دیدار با اقشار مختلف مردم، شرکت در جلسه حل اختلاف و صلح و سازش، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان مرکزی، حضور در جلسه شورای اداری و همچنین بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع این مشکلات، از مهمترین برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان مرکزی است.
به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در جریان هفدهمین سفر استانی خود وارد استان مرکزی شد و در بدو ورود طی سخنانی در فرودگاه بینالمللی شهدای اراک ضمن ابراز خرسندی از سفر به استان مرکزی اظهار کرد: تجربه نشان داده که حضور در میان مردم و ملاقات بدون واسطه با آنها و شنیدن مسائل و مشکلاتشان از نزدیک، با نشستن در اتاق و دریافت گزارشات متفاوت است.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: در جریان سفر امروز به استان مرکزی، به بخشهای مختلف قضایی استان سرکشی خواهیم کرد و تلاش میکنیم مسائل و مشکلات مربوط به حوزه قضایی در استان را مرتفع سازیم.
رئیس عدلیه گفت: همچنین در جریان این سفر با اقشار مختلف مردم متدین و شهیدپرور استان مرکزی و نمایندگان آنها دیدارهایی را خواهیم داشت.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای گفت: مسئولان مختلف قضایی نیز با حضور در مناطق و بخشهای مختلف استان مرکزی، نسبت به بررسی و رفع مشکلات مرتبط با حوزههای حقوقی و قضایی اهتمام خواهند داشت.
رئیس قوه قضاییه بیان داشت: همچنین مسئولان عالی قضایی، ملاقاتهایی چهره به چهره و بدون واسطه با مردم و مراجعان به دستگاه قضایی خواهند داشت.
رئیس دستگاه قضا در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم در جریان این سفر بتوانیم در حد توان و مقدور، در راستای رفع مسائل و مشکلات استان مرکزی گام برداریم.
شایان ذکر است «ریحانه زهرهوند» فرزند شهید مدافع حرم «محمد ظهرهوند» در بدو ورود حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان مرکزی، به نمایندگی از خانوادههای معظم شهدا و عموم مردم این استان، مقدم رئیس قوه قضاییه به شهر آفتاب را گرامی داشت.
رئیس قوه قضاییه در صدر یک هیأت عالی قضایی وارد استان مرکزی شد
در حال تکمیل...
دقیقا درست است و ملاقات حضوری و چهره به چهره با آحاد مردم و در جریان امر قرارگرفتن گرفتاری ها و مسائل مردم از دریافت گزارشات اداری به مراتب بهتر و دقیق تر است و واقعا دست مریزاد و خدا قوت به شما عرض میکنم و با این برنامه کاری جلوی خیلی از تخلفات و لابی گری ها و ... گرفته می شود و کار برای کارچاق کن ها خیلی سخت خواهد شد و مردم از سیستم قضایی انتظار اجرای عدالت و قانون را دارند