جنگل های زاگرس به عنوان اراضی ملی تثبیت شد
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، مسعود منصور گفت: کل اراضی جنگل های زاگرس که در اجرای قانون ملی شده، اعم از اینکه زیر آن کشت شده یا نشده باشد به لحاظ حقوقی، همچنان ملی و تحت مالکیت دولت است.
وی افزود: آنچه این سازمان در کارگروه مرکزی رفع تداخلات موضوع ماده (۵۴) قانون رفع موانع تولید در مورد اراضی کشت شده زیراشکوب جنگلهای زاگرس به عنوان خط قرمز بر آن تاکید کرده این است که این اراضی، جنگل شناخته شود و به عنوان اراضی ملی، تثبیت و به نام دولت به نمایندگی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور سند صادر شود که این موضوع در کارگروه مذکور تایید و تعیین تکلیف شده است.
منصور با بیان این که بخشی از اراضی کشت شده زیراشکوب جنگلهای زاگرس غیر مجاز هستند، اظهار کرد: تنها اراضی که سابقه کشت ناشی از اجرای قانون اصلاحات ارضی در دهه ۴۰ را دارند و بر اساس این قانون، محل کشت آنها زیراشکوب جنگلهای زاگرس است تعیین تکلیف میشوند و شیوه نامه ابلاغیه وزیر جهاد کشاورزی نیز تاکید بر ملی بودن عرصه داشته و تعیین تکلیف نحوه بهره برداری این اراضی را به دستور العملی که مقرر شده با مشارکت سازمان جنگلها و سازمان امور اراضی کشور تهیه شود، موکول کرده است.
وی گفت: در تدوین این دستورالعمل باید مواردی رعایت شود که از جمله آن تفکیک کشتهای ناشی از قانون و کشتهای غیر قانونی در زیراشکوب جنگلهای زاگرس است، از این رو اراضی تصرفی در این مناطق منشا اجرای قانون اصلاحات اراضی ندارند، تصرف غیر مجاز شناخته میشودو با آن برخورد قانونی صورت میگیرد.
معاون سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: از سوی دیگر اراضی که بر اساس قانون اصلاحات اراضی مجاز به کشت در زیراشکوب جنگلهای زاگرس هستند باید از نظر فنی بررسی شوند که آیا استمرار کشت یا فعالیت در این اراضی به جنگل آسیب میزند که در این صورت میتواند اراضی جایگزین در نقطهای دیگر برای آن در نظر گرفته شود.
وی تصریح کرد: کشت و کار در این اراضی ممکن است نیاز به تغییر الگوی کشت داشته باشدو در این دستورالعمل باید پیش بینی شود در کدام اراضی باید تغییر کشت صورت گیرد و برای مثال، گیاهان دارویی و یا گونههای مرتعی و جنگلی میتواند جایگزین کشت فعلی شود. در مجموع هر گونه فعالیت در محدوده جنگل میبایست بر اساس اصول علمی و فنی و در قالب طرح مصوب انجام شود.
منصور با بیان این که بررسیهای فنی نیاز به تشخیص متخصصان در حوزه جنگل دارد، گفت: شورای عالی جنگل، مرتع و آبخیزداری سازمان جنگلها در این زمینه محوریت و مشارکت دارد.
وی در عین حال خواستار مشارکت شخصیتهای علمی و دانشگاهی در تدوین جنبههای فنی این دستورالعمل شد.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: این دستورالعمل تا پیش از پایان سال جاری باید نهایی شود و امیدواریم نگرانیهای دلسوزان منابع طبیعی نیز در تدوین این دستورالعمل مورد توجه قرار گیرد و بر طرف شود.
منصور درباره وسعت اراضی کشت شده زیراشکوب جنگلهای زاگرس اظهار کرد: تعیین وسعت این اراضی نیاز به نقشه برداری دقیق دارد، اما آنچه که تا کنون به طور تقریبی بیان شده موید پراکنده بودن این اراضی در سطح حدود ۶ میلیون هکتار جنگلهای زاگرس است.