اتهام بیشرمانه/ آمریکا باید پاسخگوی حملات شیمیایی علیه مردم ایران باشد نه طلبکار تسلیحاتی
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، سازمان منع سلاحهای شیمیایی یا OPCW در سال ۱۹۹۷ با هدف نظارت بر امحای تسلیحات شیمیایی شکل گرفت؛ مقر این سازمان در شهر لاهه هلند است.
آمریکا تنها عضو OPCW است که برخلاف پروتکل این سازمان، دارنده زرادخانه تسلیحات شیمیایی است و به تعهدات خود برای امحای این زرادخانه عمل نکرده است.
آمریکاییها نه تنها به تعهدات خود وفق آییننامه سازمان منع سلاحهای شیمیایی عمل نمیکنند بلکه از رژیم صهیونیستی به عنوان تنها دارنده زرادخانه شیمیایی در منطقه غرب آسیا نیز حمایت همهجانبه میکنند.
سکوت آمریکا در برابر مرکز تولید گاز اعصاب رژیم صهیونیستی
در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۲) نشریه آمریکایی «فارین پالسی» اسناد جمعآوری شده از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در سال ۱۹۸۳ را فاش کرد که بر اساس آن رژیم صهیونیستی، مرکز تولید گاز اعصاب و انباری برای ذخیره این گازها دارد.
با وجود همه این موارد، «کنث وارد» نماینده آمریکا روز پنجشنبه (۲۲ نوامبر- ۱ آذر) در جریان جلسه سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند گفت: آمریکا نگران است ایران برنامه تسلیحات شیمیایی خود را حفظ کرده و آن را گزارش نداده باشد.
واکنش ایران به اتهام زنی مضحک آمریکا
این اتهامزنی مضحک آمریکاییها و فرار به جلوی آنها، با واکنش مسئولان کشورمان همراه بود؛ بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره به خبرنگاران گفت: آمریکا به عنوان تنها کشور عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی، دارنده زرادخانه تسلیحات شیمیایی است که تا کنون به تعهدات خود برای نابودی آنها عمل نکرده، بلکه همزمان از برنامه تسلیحات شیمیایی رژیم صهیونیستی جانبداری میکند و این گونه اتهامات نادرست و ناراست را صرفا از سر خصومت با ملت ایران و برای انحراف افکار عمومی جامعه بینالمللی از نقض تعهدات و حمایتهای مکرر خود از زرادخانههای شیمیایی رژیم صهیونیستی و گروههای تروریستی مطرح مینماید.
بیشتر بخوانید:
جهان هنوز دروغ تاریخی آمریکا در مورد سلاحهای کشتار جمعی عراق را فراموش نکرده است
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان نیز با انتشار پیامی در صفحه شخصیاش به اتهام زنی مضحک آمریکا علیه ایران واکنش نشان داد و نوشت: آمریکا در حالی میخواهد برای اتهامزنی علیه ایران دست به دامن کنوانسیونهای بینالمللی شود که سیاست خودش نقض این کنوانسیونها است. اتهام پیرامون تسلیحات کشتار جمعی از سوی کشوری که خود از استفاده عراق از تسلیحات شیمیایی علیه ایران حمایت کرد و سپس برای از بین بردن همان تسلیحات به عراق تجاوز نظامی کرد، نه تنها موهن بلکه خطرناک است.
حمایتهای همهجانبه سردمداران واشنگتن از صدام متجاوز
اشاره ظریف به حمایت آمریکا از حملات شیمیایی صدام به ایران در دوران جنگ ۸ ساله است. یکی از وجوه اقدامات جنایتکارانه آمریکا علیه مردم ایران به ماجرای تجاوز رژیم بعثی صدام به کشورمان و حمایتهای همهجانبه سیاسی و لجستیکی سردمداران واشنگتن از صدام متجاوز مربوط میشود. رژیم متجاوز صدام در دوران جنگ تحمیلی، از سوی ٣٥ دولت جهان به لحاظ مالی و تسلیحاتی، پشتیبانی میشد که در راس این دوّل، آمریکا قرار داشت.
آمریکاییها که با بیشرمی تمام، ایران را متهم به داشتن برنامه برای ساخت و استفاده از سلاحهای شیمیایی میکنند، خود سابقهای دیرینه در فراهم کردن شرایط حمله شیمیایی علیه مردم توسط رژیمهای سفاکی همچون صدام دارند. با وجود تصویب ممنوعیت به کارگیری سلاحهای شیمیایی در سازمان ملل، رژیم صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران به طور مکرر از این سلاحها استفاده کرد.
حملات شیمیایی رژیم صدام علیه مردم ایران
رژیم بعثی صدام در طول جنگ تحمیلی حدود ۴۰۰ بار به ایران و نیروهای ایرانی حمله شیمیایی کرد که سی مورد از آنها در مناطق مسکونی بوده است. نخستین نقطه جغرافیایی ایران که قربانی سلاحهای شیمیایی عراق شد، منطقهای بین «هلاله» و «نی خزر» در غرب ایلام بود
استفاده رژیم بعثی صدام از سلاحهای شیمیایی علیه ایران پس از عملیات پیروزمندانه آزادسازی خرمشهر به طور محدود آغاز شد؛ اما پس از پیروزیهای بزرگ ایران و شکست نیروهای بعثی در عملیاتهای والفجر ۲، والفجر ۴، خیبر و بدر، رژیم بعثی صدام به استفاده گسترده از این سلاحهای ممنوعه روی آورد.
از سردشت تا پیرانشهر
هنوز خاطره بمباران شیمیایی شهرهای «سردشت»، «حلبچه»، «سرپل ذهاب»، «گیلانغرب»، «اشنویه» و «فاو» توسط رژیم صدام از اذهان زدوده نشده است. مناطقی که در طول جنگ تحمیلی هدف حملات شیمیایی رژیم بعثی صدام قرار گرفت شامل مناطق عملیاتی شمال غرب شامل مناطق «حاج عمران»، «نساردیره»، «نساردیره سفلی»، «شاهماردیره»، «باباجانی»، «سومار»، «مریوان»، «بانه»، «دودان و شیخ صله»، «پیرانشهر»، «نودشه»، «جزایر مجنون» و «منطقه عملیاتی طلائیه» بود.
صدامیان همچنین برای جلوگیری از پیشروی رزمندگان اسلام در عملیاتهایی همچون «بدر»، «والفجر ۸» و «کربلای ۴» با گرای آمریکاییها از سلاح شیمیایی استفاده کردند.
صدها هزار قربانی؛ نتیجه مشارکت شیمیایی آمریکا و صدام
علاوه بر حدود صدهزار قربانی ناشی از جنگ شیمیایی رژیم بعثی صدام بر ضد ایران، در حال حاضر دهها هزار جانباز شیمیایی در کشور وجود دارد که اوضاع جسمی حدود هشت هزار تن از این عزیزان وخیم و بحرانی است. همچنین کودکان و شهروندان غیرنظامی بیشماری پس از جنگ به سبب استنشاق گازهای سمی رها شده از جانب عفلقیان، به بیماریهای خونی، ریوی و پوستی مبتلا شدند.
آمریکا در صدر کشورهایی بود که رژیم صدام را به تسلیحات شیمیایی و بیولوژیک مجهز کرد. تاکنون نام ۱۸ شرکت آمریکایی که تحت نظارت کاخ سفید در انتقال مواد و ادوات جنگ افزارهای شیمیایی به رژیم صدام نقشآفرینی کردهاند، فاش شده است.
گرای آمریکاییها به ارتش صدام برای حمله شیمیایی به نیروهای ایرانی
البته نقش آمریکاییها در جنایات شیمیایی صدام صرفا در تجهیز این رژیم به تسلیحات شیمیایی خلاصه نمیشد؛ بلکه بنا بر اسناد افشاء شده از سازمان سیا که در رسانههای آمریکایی انتشار یافته است، سردمداران کاخ سفید در چندین مورد ضمن آگاهی نسبت به استفاده رژیم صدام از تسلیحات شیمیایی با گزارش گرای رزمندگان ایرانی شرایط را برای بمبارانهای شیمیایی صدام فراهم میآوردند. همچنین در چندین نوبت که مجامع جهانی از جمله شورای امنیت برای محکومیت رژیم صدام در بکارگیری تسلیحات شیمیایی تشکیل جلسه داد، آمریکاییها با کارشکنی مانع از پیگیری جنایت شیمیایی صدام شدند.
در آگوست سال ۲۰۱۳ (مرداد ۹۲) اسناد جدیدی از حملات شیمیایی رژیم صدام ضد مردم ایران و همکاری رژیم آمریکا با دیکتاتور بعثی عراق در انجام این حملات هولناک فاش شد.
افشاگری نشریه آمریکایی پیرامون نقش واشنگتن در حملات شیمیایی صدام علیه ایران
افشاء اسناد مزبور همزمان شده بود با تلاش رژیم آمریکا برای حمله به سوریه با بهانه دروغین استفاده دمشق از سلاح شیمیایی. در همین رابطه نشریه فارین پالیسی، نوشت: آمریکا در حالی در فکر حمله نظامی به سوریه در واکنش به وقوع حمله شیمیایی در این کشور است که چندین سال پیش در برابر حملات صدام با گاز اعصاب علیه ایران سکوت کرده و هیچ اقدامی برای جلوگیری از آن انجام نداده بود.
اشاره نشریه آمریکایی به اسناد سازمان سیا بود که در سال ۲۰۱۳ از طبقه بندی محرمانه خارج شد و نشان میداد واشنگتن از آغاز سال ۱۹۸۳ (سال ۱۳۶۱) نسبت به استفاده رژیم صدام از تسلیحات شیمیایی اطمینان کامل یافته بود، اما نه تنها برای متوقف کردن این رژیم کاری نکرد بلکه دست شرکتهای آمریکایی را هم برای صادرات مواد شیمیایی بیشتر به عراق بازگذاشت و همچنین در جلسه مارس ۱۹۸۶ (فروردین ۱۳۶۴) شورای امنیت سازمان ملل نیز به قطعنامه ناظر بر محکومیت رژیم صدام در استفاده پیاپی از تسلیحات شیمیایی علیه مردم ایران، رای منفی داد.
موارد مطرح شده در بالا، به روشنی ثابت میکند که آمریکاییها رتبه اول دنیا را در استفاده از تسلیحات شیمیایی علیه مردم دنیا از جمله مردم ایران دارند و فرا به جلوها و اتهامزنیهای مضحک نمایندگان این کشور در مجامع جهانی از جمله سازمان منع تسلیحات شیمیایی علیه کشورهای مستقل نظیر ایران، یک تاکتیک نخنما و پوسیده است.