روایت سرلشکر حسنی سعدی از نقش امیر لطفی در دفاع مقدس

16:06 - 20 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۶۷۴۷
دسته بندی: سیاست ، دفاعی و مقاومت
جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) نقش امیر سرتیپ «لطفی» فرمانده اسبق لشکر ۱۶ زرهی قزوین در دفاع مقدس را تشریح کرد.

روایت سرلشکر حسنی سعدی از نقش امیر لطفی در دفاع مقدسبه گزارش گروه سیاسی ، امیر سرلشکر «حسین حسنی سعدی» در مراسم تشییع پیکر مرحوم امیر سرتیپ سیروس لطفی فرمانده اسبق لشکر ۱۶ زرهی قزوین که در مسجد ستاد فرماندهی نزاجا برگزار شد، با اشاره به نقش آفرینی وی در دوران دفاع مقدس اظهار داشت: امیر لطفی از فرماندهان غیور ارتش و نیرو‌های مسلح بود.

وی افزود: این فرمانده دوران دفاع مقدس دوره زرهی و عالی را با رتبه نخست پشت سر گذاشت و مدتی را در لشکر ۸۱ انجام وظیفه کرد که بنده در آن دوران افتخار داشتم در خدمتشان و از نزدیک شاهد تلاش‌هایشان باشم.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) ادامه داد: وی در سال ۵۸ به لشکر ۱۶ زرهی قزوین منتقل و پس از یک سال خدمت به عنوان فرمانده تیپ به سمت فرماندهی لشکر ۱۶ منصوب شد.

سرلشکر حسنی سعدی اضافه کرد: امیر لطفی پیش از آغاز جنگ تحمیلی با لشکر خود در کردستان حاضر شد و جهت برقراری امنیت و ثبات در این منطقه تلاش فزاینده‌ای از خود نشان داد.

این مقام ارشد نظامی به تلاش‌های امیر لطفی در روز‌های آغازین جنگ تحمیلی اشاره و بیان کرد: وی در آن روز‌ها یگان‌های لشکر ۱۶ را به سرعت جمع آوری کرد و با تماس‌هایی که با دفتر ریاست جمهوری گرفت، راه آهن را جهت انتقال نیروهایش در اختیار گرفت و خود را فورا به خوزستان رساند.

وی گفت: امیر لطفی در «عملیات نصر» اولین ضربه مهلک را بر پیکر دشمن بعثی وارد کرد. بر خلاف عده‌ای که این عملیات را مورد توجه قرار نمی‌دهند، به نظر بنده این عملیات موفقیت آمیز بود و لشکر ۱۶ زرهی توانست در مرحله نخست این عملیات، تلفات سنگینی را بر نیروی انسانی و تجهیزات و عدوات ارتش بعثی وارد کند. در واقع عملیات نصر، ارتش عراق را در لاک دفاعی فرو برد و مانع پیشروی دشمن به سمت اهواز شد.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) تصریح کرد: امیر لطفی در سال نخست جنگ و در عملیات «طریق القدس» نقش مهمی را ایفا کرد و توانست مانع از الحاق نیرو‌های بعثی در بستان و چذابه شود. وی که در برهه‌ای از زمان فرمانده قرارگاه قدس ارتش شده بود، فعالیت و تعامل خوبی با برادران پاسدار داشت.

سرلشکر حسنی سعدی خاطرنشان کرد: مرحوم لطفی در شمال منطقه عملیاتی «بیت المقدس» نقش ارزنده‌ای را ایفا و با لشکر خود در برابر دو لشکر ۵ مکانیزه و ۶ زرهی ایستادگی کرد که نتیجه آن پیروزی ما و آزادسازی خرمشهر بود. همچنین وی در عملیات رمضان در جناح راست منطقه عمل می‌کرد و نزدیک به ۲۰ روز با دشمن به طور مستقیم درگیر بود.

وی عنوان کرد: سرتیپ لطفی با هدایت لشکر ۱۶ زرهی در عملیات‌های «والفجر مقدماتی» و «والفجر یک» حضوری موثر داشت و برای پیروزی رزمندگان اسلام خدمات ارزند‌ه‌ای کرد.

امیر حسنی سعدی از سرتیپ لطفی به عنوان فرمانده‌ای خدوم و مسئولیت پذیر یاد کرد و گفت: وی مدت‌های زیادی را به طور شبانه روزی در خط مقدم حضور داشت و مدتی نیز به عنوان معاون عملیات ارتش در ستاد ارتش فعالیت می‌کرد؛ پس از آن نیز مدتی را در ستاد کل نیرو‌های مسلح به عنوان مدیر عملیات مشغول به خدمت بود.

جانشین فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا (ص) خاطرنشان کرد: امیر لطفی پس از بازنشستگی نیز همچنان مشغول به فعالیت بود و در دانشگاه‌های افسری امام علی (ع) و فرماندهی و ستاد ارتش به انتقال تجربیات خود به جوانان پرداخت.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *