ابتکارات خلاق، روابط قوی و پیامدهای اثربخش از عناصر اولیه آمبودزمان خوب است
به گزارش گروه حقوقی و قضایی به نقل از روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور، صبح دیروز دومین اجلاس بین المللی"صیانت از حقوق بشر در اوراسیا، تبادل بهترین رویههای آمبودزمانها"با پیام ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در سالن همایشهای هتل پرزیدنت شهر مسکو آغاز به کار کرد.
این اجلاس از سوی آمبودزمان (کمیسیون حقوق بشر) فدراسیون روسیه و با حضور رؤسای نهادهای نظارت و بازرسی و آمبودزمانی ١٦ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان، مغولستان، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، بلاروس، یونان، آلبانی، بوسنی و هرزگوین، قرقیزستان، قزاقستان و صربستان و نیز نهادهای منطقهای و بین المللی آمبودزمانی و نمایندگان کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، شبکه اروپایی نهادهای ملی حفظ حقوق بشر، شورای توسعه جامعه مدنی و حقوق بشر ریاست جمهوری روسیه، نماینده روسیه در دادگاه حقوق بشر اروپا و تعدادی از آمبودزمانهای محلی فدراسیون روسیه در سالن همایشهای هتل پرزیدنت شهر مسکو با قرائت پیامهای رؤسای جمهور و مجلس روسیه و در ادامه در بخش نخست با ارائه سخنرانی رؤسای نهادهای عالی نظارتی و آمبودزمانهای کشورهای روسیه، ایران، ارمنستان و قرقیزستان که مؤسسین اتحادیه آمبودزمانهای اوراسیا هستند، آغاز شد.
قاضی سراج در این اجلاس با اشاره به فوائد آمبودزمان، محور اصلی بحث را به گام برداشتن به سوی آمبودزمان خوب اختصاص داد.
رییس سازمان بازرسی کل کشور، ابتکارات خلاق، روابط قوی و پیامدهای اثربخش را از جمله عناصر اولیه آمبودزمان خوب توصیف کرد.
وی اظهار داشت: ساختارهای نامناسب، رویههای اشتباه، قدیمی و کم بازده و کارکردهای کم اثر یا نادرست، مواردی هستند که به سرعت به تخلف و فساد منجر میشود و حقوق افراد را در معرض تهدید قرار میدهد.
این مقام قضایی از روابط قوی به عنوان دومین عنصر قوامبخش آمبودزمان خوب یاد کرد و بیان کرد: ارتباط با دولت، ارتباط با مردم و ارتباط با رسانهها و نهادهای مشابه، آمبودزمان را به یک میانجی قابل اعتماد تبدیل میکند که هم از فرسایش مشروعیت دولت میکاهد و هم از نقض حقوق مردم پیشگیری و یا با آن مقابله میکند.
قاضی سراج در ادامه به معرفی عنصر سوم یعنی پیامدهای اثربخش فعالیتهای آمبودزمان خوب پرداخت و این عنصر را برای تقویت فعالیتهای آمبودزمانی و نیز شاخص ارزیابی، مهم دانست.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: این عناصر، زمانی میتواند دارای کارکرد مثبت باشد که وجود عوامل زمینهای، فعالیتهای آمبودزمانی را سرعت بخشد و باید علاوه بر کاهش محدودیتهای قانونی فعالیتها، به تقویت حمایتهای مردمی و به اشتراکگذاری مؤثر تجارب موفق و ناموفق آمبودزمانی میان مردمان این منطقه منجر گردد.
وی در پایان اظهار کرد: آمبودزمان خوب، فرزند حکمرانی خوب و حکمرانی خوب، فرزند احترام به انسان، آزادی و حقوق بنیادی اوست.
همچنین در حاشیه این اجلاس، رئیس سازمان بازرسی کل کشور دیدارهای دوجانبهای نیز با مقامات قضائی و آمبودزمانی کشور میزبان و رؤسای آمبودزمانهای کشورهای ترکیه، قرقیزستان و ارمنستان خواهد داشت.