لزوم تقویت مراکز ترک اعتیاد و بازپروری معتادان/ ارائه خدمات مددکاری و مشاوره‌ای به خانواده‏‎های آسیب دیده

13:00 - 18 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۵۷۴۳
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
اسماعیل پور گفت: به منظور جلوگیری از بازگشت معتادین به اعتیاد  باید حمایت‌های اجتماعی، خدمات مددکاری و مشاوره‎ای، روان درمانی و رفتاردرمانی برای خانواده‌های آسیب دیده معتادان در نظر گرفت.

علی اسماعیل پور دادستان نظامی استان سمنان در گفت‎وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، گفت: مباره با قاچاق مواد مخدر به دلیل افزایش فعالیت‌های مجرمانه و تسهیل ارتباطات شبکه‌های خرید و فروش اهمیت مضاعفی پیدا کرده است و باید با برنامه ریزی و سیاست گذاری در جهت کنترل آن گام برداشت.


اسماعیل پور با بیان اینکه یکی از اساسی‌ترین اقداماتی که باید به صورت جدی دنبال کرد؛ پیشگیری است، گفت: در این زمینه برخی از حقوقدانان الگوی سه گانه پیشگیری از جرم را مطرح می‌کنند که عبارت است از پیشگیری نخستین؛ این نوع از پیشگیری شامل تدابیر و اقداماتی است که موجب می‌شود زمینه‌های مساعد برای گرایش به اعتیاد کاهش پیدا کند و اقداماتی از قبیل: آموزش شهروندان درباره خطر‌ها و عواقب سوء ناشی از مصرف موادمخدر از مصادیق این نوع از پیشگیری به شمار می‌آید.


وی افزود: پیشگیری دوم به دنبال پیشی گرفتن از افرادی است که در شرایط بحرانی و خطرناک بسر می‌برند و درآستانه ارتکاب جرم هستند. این پیشگیری با شناسایی افراد در معرض خطردر صدد است با استفاده از اقدامات تأمینی مناسب مانند مداخله‌های زودرس است.


اسماعیل پور با بیان اینکه سومین پیشگیری بر چگونگی عملکرد نظام عدالت کیفری متمرکز است، گفت: به عنوان مثال کیفر زندان در مواردی می‌تواند در بازپروری اجتماعی بزهکاران و جلوگیری از تکرار جرم آنان موثر باشد. در واقع این نوع پیشگیری پس از وقوع جرم با بهره گیری از تدابیر و اقدامات نظام عدالت کیفری انجام می‌پذیرد.


وی گفت: اتخاذ سیاست سه گانه، مقابله با عرضه مواد مخدر، کاهش تقاضای مواد مخدر و بازپروری معتادان از به هدر رفتن منابع مالی، اقتصادی، انسانی  جلوگیری می‌کند.


دادستان نظامی سمنان بر توجه به آموزش‌های همگانی در رسانه‌های جمعی، کتب درسی، نشریه‌ها تأکید کرد و گفت: به منظور جلوگیری از بازگشت معتادین به اعتیاد  باید حمایت‌های اجتماعی، خدمات مددکاری و مشاوره ای، روان درمانی و رفتاردرمانی برای خانواده‌های آسیب دیده معتادان و معتادانی که ترک کرده اند در نظر گرفت.


وی همچنین تقویت مراکز ترک اعتیاد و بازپروری معتادان، شناسایی عوامل فرهنگی و اجتماعی گرایش به اعتیاد و رفع آن‌ها با برنامه ریزی جامع و منظم و ایجاد زمینه‌های اشتغال و فعالیت‌های سالم در جامعه و کاهش نرخ بیکاری از موارد دیگر برای ارتقاء امنیت انسانی جامعه با رویکرد پیشگیری از جرائم مواد مخدر عنوان کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *