دریافت نذورات و جمع آوری کمکهای مردمی، شگرد جدید کلاهبرداران
به گزارش خبرنگار گروه جامعه سرهنگ "مهدی شکیب"با بیان اینکه جمعآوری کمکهای مردمی برای نیازمندان و محرومان همواره یکی از شگردهای مجرمان سایبری برای رسیدن به اهداف مجرمانه است، اظهار داشت: بر انگیخته شدن احساسات پاک هموطنان باعث میشود تا آنها به راحتی و بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی، در دام این مجرمان گرفتار شوند.
وی افزود: طراحی صفحات و درگاههای بانکی جعلی موسوم به "فیشینگ" و سرقت اطلاعات بانکی شهروندان یکی از شگردهایی است که مجرمان سایبری با ترفند جمعآوری کمکهای مردمی، اقدام به برداشتهای غیر مجاز از حسابهای بانکی قربانیان میکنند.
رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا، اضافه کرد: شهروندان باید به این نکته توجه کنند که موسسات رسمی و سازمانهای مردم نهاد (NGO) بسیاری در زمینه کمک به نیازمندان واقعی در کشور فعال هستند و تلاش دارند تا کمکهای شهروندان را به دست نیازمندان واقعی برسانند، بنابراین شهروندان گرامی باید با مراجعه به مراکز مجاز و اعلامی از سوی مراجع رسمی، در این خصوص اقدام کنند.
سرهنگ شکیب خاطر نشان کرد: متاسفانه برخی از مجرمان سایبری از حسن نیت هموطنان عزیز سوءاستفاده کرده و با راه اندازی گروهها و کانالهای مختلف در شبکههای اجتماعی به دنبال دریافت نذورات هموطنان گرامی هستند.
وی اضافه کرد: برخی کانالها و گروهها توسط افراد سودجو طراحی شده و هدفی جز سرقت اطلاعات مهم بانکی و برداشت غیر مجاز از حسابهای قربانیان ندارند. این افراد با انجام تبلیغات گسترده در شبکههای اجتماعی سعی میکنند اعتماد مردم را به خود جلب کرده و با درج احادیث و آیات قرانی اقدام به دریافت کمکهای نقدی، غیر نقدی و نذورات این عزیزان میکنند.
رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفت: هموطنان گرامی در صورت مواجهه با هر گونه مورد مشکوک میتوانند مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس https://www.cyberpolice.ir و لینکهای "مرکز فوریتهای سایبری" و "ثبت گزارش مردمی"، موضوع را با ما در میان گذاشته و راهنماییهای لازم را دریافت کنند.