وابستگی بازار محصولات کشاورزی جهان به ایران/ امکان حذف کالاهای ایرانی نیست

12:18 - 15 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۵۴۰۹
دسته بندی: اقتصاد ، صمت و کشاورزی
عضو هیئت مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی گفت: ایران یک کشور ۴ فصل است و با دارا بودن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان نمی‌توان ایران را از تجارت جهانی محصولات کشاورزی حذف کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، ایران در زمینه تولید و صادرات محصولات کشاورزی در جهان جایگاه ویژه‌ای دارد و سالانه حجم بالایی از محصولات به کشور‌های مختلف جهان صادر می‌شود.

ایران به عنوان یک کشور با فصل‌های متنوع انواع مختلف محصولات کشاورزی را تولید می‌کند و سالانه ارز قابل توجهی از این راه وارد نصیب کشور می‌شود که آمار گمرک از صادرات محصولات کشاورزی نشان می‌دهد کشور‌های بسیاری خواهان واردات محصولات کشاورزی ایرانی هستند.

این درحالی است که ایران در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله زعفران، پسته، مرکبات، خرما، کشمش و دیگر محصولات سهم قابل توجهی در بازار جهانی دارد و حذف ایران از تجارت جهانی محصولات کشاورزی می‌تواند تبعات سنگینی به کشور‌های وارد کننده محصولات ایرانی وارد کند.

در همین راستا کیومرث کرمانشاهی معاون اسبق سازمان توسعه تجارت و عضو هیئت مدیره اتحادیه محصولات کشاورزی در گفت و گو با در خصوص تبعات حذف ایران از تجارت جهانی محصولات کشاورزی گفت: ایران یک کشور ۴ فصل است و با دارا بودن ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان نمی‌توان آن را از تجارت جهانی محصولات کشاورزی حذف کرد کما اینکه که در ۴۰ سال تحریم نیز نتوانستند ایران را از این تجارت حذف کنند.

وی افزود: در حوزه‌های مختلف از جمله صنعت، معدن، خدمات و به ویژه حوضه کشاورزی مزیت‌هایی وجود دارد که می‌توان با برنامه ریزی و استراتژی مشخص مدریت را انجام داد تا با کمترین هزینه ضمن تامین نیاز داخل بتوان محصولمان را به بازار‌های جهانی عرضه کنیم.

کرمانشاهی در خصوص سهم ایران در زمینه صادرات محصولات کشاورزی اظهار کرد: سالانه بالغ بر ۱۲۰ میلیون تن محصول کشاورزی در کشور تولید می‌شود که با برنامه ریزی مناسب ضمن تامین نیاز داخل صادرات محصولات باقیمانده در دستور کار قرار دارد.

معاون اسبق سازمان توسعه تجارت با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه قطع وابستگی اقتصاد کشور به درآمد‌های نفتی گفت: با نگاه ویژه به صادرات محصولات کشاورزی می‌توان برای فاصله گرفتن از صادرات نفتی گام برداشت که در ابتدا باید مشکلات مربوط به مدیریت داخلی را از بین برد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *