کلاهبرداری از شهروندان با ربات صیغهیاب
سرهنگ تورج کاظمی در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه اظهار داشت : بر اساس پروندهای واصله متهمین بدواً اقدام به تهیه ربات یا اپلیکیشن ارائه دهنده خدمات مختلفی از جمله افزایش فالوئر، دوست یاب، صیغه یاب، ردیاب، دوربین لخت کن و ... کرده به نحوی که پس از نصب برنامه به منظور فعالسازی اپلیکیشن از کاربر درخواست واریز مبلغ اندکی (معمولا ۲۰ هزار ریال) و ارجاع به صفحه فیشینگ را میکند.
وی ادامه داد: این رباتهای راه اندازی شده عمدتا ارجاع به درگاه وجود نداشته و مستقیماً اطلاعات و رمز کارت طی چند مرحله از کاربر اخذ شده و در تمامی موارد پیغام (صوری عدم ارتباط با بانک) و یا تراکنش ناموفق نشان داده میشود. همچنین در بسیاری از موارد، مجرمین اقدام به تبلیغ ربات یا اپلیکیشنهای جعلی در کانالهای پر بازدیدشبکههای اجتماعی به ویژه تلگرام و اینستاگرام، (با چند صد هزار اعضا) کرده و به این ترتیب برنامه مورد نظر در معرض دید و دسترس تعداد بسیار زیادی از کاربران نرم افزارهای اجتماعی هدف قرار میگیرد.
رئیس پلیس فتا تهران گفت: با توجه به اهمیت موضوع و افزایش چشمگیر این قبیل اپلیکیشن ها، بمنظور ارتقای سطح عمومی و آگاهی کاربران و بمنظور پیشگیری از جرایم این حوزه اطلاع رسانی از طریق رسانه ملی و شبکه اجتماعی داخلی و خبرگزاریها در دستور کار قرار گرفته است.
انتهای پیام /