گردشگری در خنثی کردن تحریمها نقش بی بدیلی دارد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، نشست خبری چهلمین نشست اعضای وابسته سازمان جهانی جهانگردی (unwto) برگزار شد، ولی الله تیموری در این مراسم ضمن گرامیداشت ۱۳ آبان اظهار داشت: گردشگری در شرایط تحریم کنونی میتواند در حوزه مقاومت ملی و خنثی کردن تحریمها نقش بی بدیلی دارد. امروز شاهد توسعه و رونق گردشگری درربهبوهه تحریمهای جهانی هستیم که نشان دهنده کارایی این حوزه است. گردشگری ابزاری به عنوان صلح تعامل و تبادل است. اذعان به ویژگی صنعت گردشگری ابزاری برای تفاهم و تبادل میان انسانها است. با این ویژگی صنعت گردشگری امروز در برابر تمام اخبار غیر واقعی که از ایران در ذهن خارجیها نقش بسته است ایستاده و مقاومت کرده است و ورد گردشگران گواهی متقن بر این ادعاست.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی در ادامه گفت: گردشگری درابعاد اجتماعی اقتصادی سیاسی و امنیتی برای کشور فوایدی بسیار دارد و امروز در کم اثر کردن تحریمها هم میتواند نقش مهمی ایفا کند. علیرغم دو مرحله تحریم آمریکا علیه ایران ما در هفته آینده اجلاسی در همدان برگزار میشود که ۶۰ کشور از جهان در آن حضور مییابند. گردشگری میتواند به هدف اصلی خود یعنی افزایش تعاملات انسانی میتواند برسد.
وی افزود: چهلمین نشست سازمان جهانی گردشگری از ۲۱ آبان در همدان برگزار میشود. دو نوع عضویت در این سازمان وجود دارد که کی رسمی و دیگر وابسته (مراکز خصوصی) است. این نشست درهمدان با حضور اعضای وابسته برگزار میشود.
تیموری در ادامه گفت: چهلمین نشست اعضای وابسته در همدان برگزار میشود که در این اجلاس دو نشست تخصصی در حوزه گردشگری برگزار میشود. شعار سال امسال گردشگری، گردشگری و تحولات دیجیتالی است که ارتباط این صنعت را با تحولات دیجیتالی بررسی میکند.
تیموری در ادامه گفت: سه پنل برای برنامه گردشگری همدان درنظر گرفته شده است. درتلاشیم این نشست یک نقطه عطف باشد. در این اجلاس همدان نمایشگاه استارتاپ آپهای گردشگری در حوزه ارتباطات این حوزه در نظر گرفته شده تا در استان همدان برگزار شود. این نشست ۳ نوع مهمان دارد. مهمانان از دبیرخانه سازمان جهانی گردشگری و مخصوصا دبیر کل سازمان جهانی گردشگری در این مراسم حضور مییابند که این حضور زمینه ساز خوبی برای افزایش تعاملات است، قسمت دوم مهمانانها دبیرخانه حوزه اجرایی سازمان جهانی گردشگری و همان اعصای وابسته هستند، طیف سوم مهمانها عضوهای وابسته سازمان جهانی گردشگری و منتخبی از سفرا هم در این مراسم حضور خواهند داشت. نکته مغفول حوزه گردشگری اطلاع رسانی در دو حوزه داخلی و خارجی است. قطعا کسانی در این حوزه موفق هستند که بتوانند تبلیغات خوبی داشته باشند و بتوانند به جذب گردشگر بپردازند. عدم توفیق در ارائه تصویر واقعی از صنعت گردشگری و جامعه امروز نقص کنونی جامعه ما است.
تیموری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اطلاع رسانی ضعیف درباه این اجلاس گفت: هنوز یک هفته زمان باقیست و درصدد هماهنگی با سایر کشورها برای حضور در این اجلاس بوده ایم. این اجلاس کاملا تخصصی است و به دنبال برگزار این اجلاس و پروپاگاندا نبوده ایم. در این اجلاس چهرههای شاخص علمی در حوزه گردشگری به عنوان مشاوران بین المللی حضور دارند.
وی در ادامه درپاسخ به سوالی درباره استفاده از اجلاس گفت: باید در حوزه بین المللی فعال باشیم؛ و این اجلاس فرصت مطلوبی برای محققان در این حوزه فراهم کرده است. این اجلاسها باعث میشود دربند بین المللی شناخته شویم و در این اجلاس بخش خصوصی پشتیبان مالی بوده و دولت هزینهای نکرده است. شرکت علی صدر میزبان اصلی این اجلاس است. عضویت در سازمان جهانی گردشگری برای ایران مزیتی است که حداقل فایده آن این است که در جریان تصمیم گیریها و جریانات جهانی و استفاده از مشاورهای فنی و علمی برخودار شویم. با برگزاری این اجلاس تصاویر همدان در سطح دنیا با آرم ایران پخش شده است. به بهانه این اجلاس فرصت خوبی در کشور فراهم شده تا با حضور دبیر کل اجلاس جهانی گردشگری در همدان باب همکاریها گشوده شود. ۲ عضو در دو روز گذشته به اعضای وابسته ایران اضافه شد و ایران رتبه ۱۰ در اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری را دارد.
گردشگری مطلوبترین راه برای توسعه همدان است
در ادامه رییس کل میراث فرهنگی استان همدان اظهار داشت: در استان همدان با تحلیلهای که انجام شده محور توسعه این استان در حوزه گردشگری انجام شده است. گردشگری مطلوبترین راه برای توسعه این استان است. همدان ۱۸۰۰ جاذبه و ظرفیت گردشگری دارد. این ظرفیتها هنوز معرفی نشده است. بسیاری از پتانسیلهای همدان باید معرفی شوند؛ و خوشبختانه امسال همدان به عنوان پایتخت گردشگری معرفی شد. ۳ عضو از ۱۶ عضو ایرانی سازمان جهانی گردشگری از همدان است. همه دستگاههای استان دور هم جمع شدند تا ان رویداد در همدان به خوبی برگزار شود.
مالمیر در ادامه گفت: استقبال بسیار مطلوبی از این رویداد شده است. ثبت نامهای بسیار انجام شده و امیدواریم از صنعت این استان به خوبی استفاده و شاهد رشد صنعت گردشگری همدان باشیم. رشد ۳۰ درصدی بازدید از امکان تاریخی را داشتیم و حدود ۶ درصد از مردم در حوزه صنایع دستی مشغول به کار هستند و حدود ۸ تا ۱۰ درصد از صادرات استان همدان هم مربوط به صنایع دستی است.
وی در ادامه بیان داشت: اینکه ایران رتبه ۱۰ در بین کشورهای عضو سازمان جهانی گردشگری دارد نشان دهنده فعالیت خوب ایران است. برگزاری این رویداد هزینه هنگفتی ندارد و میزان کم این هزینه هم سرمایه گذاری است که باز میگرد. گردش مالی امسال بخش گردشگری در بین سایر حوزه بسیار بیشتر بوده وبا رشد همراه بوده است. برگزاری این رویداد توانمندی نیروی انسانی را میافزاید. میزان گردشگرانی که به همدان وارد میشوند کم است و با این اجلاسها به دنبال افزایش ورود گردشگر هستیم. در رویداد ۲۰۱۸ همدان که در شهریور برگزار شد یکی از اقداماتی بود که انجام شد و در سال ۲۰۱۸ اقدامات گسترده دیگری برگزار شد و تا انتهای ۲۰۱۸ هم ادامه دارد. با برگزاری این اجلاس بسیاری از ظرفیتهای همدان معرفی شد و بسیاری دیگر از ظرفیتهای این استان هم همچنان نیاز به پرداخته شدن دارد. همدان درسال جاری رتبه ۲ میزان اقامت در کشور را داشت که نشان دهنده رشد و پیشرفت است. آمارهای سالیانه نشان دهنده رشد گردشگری همدان است.
یاری، مدیر عامل شرکت سیاحتی علی صدر در ادامه گفت: غار علی صدر و بسیاری دیگر از آثار باستانی همدان را نتوانسته ایم به جهانیان معرفی کنیم. بخش خصوصی تفاهم نامه با سازمان جهانی گردشگری امضا خواهد شد. توانستیم در گردشگری پایدار خوب عمل کنیم. شرکت سیاحتی علی صدر به عنوان کارشناس محیط زیست سازمان جهانی گردشگری انتخاب شده که برای رسیدن به این امر بسیار تلاش کرده ایم و بسیار ارزشمند است. سایت سازمان جهانی گردشگری اطلاع رسانیهای بسیاری را درباره چهلمین اجلاس جهانی گردشگری ارائه کرده است.
درانتهای برنامه اسامی کشورهای عضو سازمان جهانی گردشگری که از بیشترین عضو به کمترین عضو است به شرح زیر اعلام شد: اسپانیا ۱۱۰، آمریکا ۳۲، مکزیک ۲۳، ژاپن ۱۷، ایتالیا ۱۶، پرتغال ۱۴، روسیه ۱۴، انگلیس ۱۴، آرژانتین ۱۳، کلمبیا ۱۱ و ایران ۱۱ عضو دارند.
انتهای پیام /