لزوم خشک کاری برنج برای حفظ منابع آبی / نیاز به تحقیقات بیشتر برای گسترش خشک کاری محصولات

13:33 - 07 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۳۵۰۴
دسته بندی: اقتصاد ، عمومی
محقق موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: با جدی شدن مساله کمبود آب در برخی از شهر‌های کشور از جمله شهر‌های شمالی با جایگزین کردن روش خشک کاری برنج به جای کشت نشائی می‌تواند راهکار مناسبی برای حفظ منابع آبی کشور محسوب شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، با توجه به خشکسالی‌های اخیر و کاهش بارندگی در شهر‌های مختلف کشور حتی شهر‌های با میانگین بارش بالا، تغییر روش‌های کشت و بالا بردن بهره وری می‌تواند در اوضاع کم آبی به کشاورزان کمک کند تا ضمن برداشت محصول و کسب درآمد مطلوب، آسیبی به منابع آبی کشور وارد نکنند.

خشک کاری برنج یکی از روش‌های کشت بوده که نیاز به آب را در طول کشت کاهش می‌دهد و سالیان سال در کشور‌های مختلف کشت برنج به این صورت انجام شده است.

با کاهش منابع آبی کشور مدتی است که حرف از کشت برنج به روش خشک کاری در کشور به میان آمده و در برخی از شهر‌ها به طور آزمایشی انجام شده است.

در همین زمینه مرتضی نصیری محقق موسسه تحقیقات برنج کشور در گفت‌وگو با در خصوص روش خشک کاری برنج گفت: این روش کشت در بسیاری از کشور‌های جهان کاربرد دارد و به دلیل اینکه نیاز آبی برنج در هنگام کشت بالاست می‌توان با روش خشک کاری برنج این محصول را با میزان آب کمتری تولید کرد.

وی افزود: باتوجه به جدی شدن مساله کمبود آب در برخی از شهر‌های کشور از جمله شهر‌های شمالی از این رو جایگزین کردن روش خشک کاری برنج به جای کشت نشائی می‌تواند راهکار مناسبی برای حفظ منابع آبی کشورو بهره وری بیشتر از آن محسوب شود و باید به سمت کشاورزی مدرن قدم برداریم.

نصیری در خصوص زمان شروع کشت برنج به روش خشک کاری در کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر این روش کشت در استان گلستان به طوری آزمایشی انجام می‌شود و با این روش برنج مانند گندم با آب باران کشت می‌شود.

این محقق موسسه تحقیقات برنج کشور در رابطه با کشت برنج در شهر‌های غیرشمالی کشور گفت: برای کشت برنج به روش خشک کاری در نقاط مختلف کشور به جهت شرایط متفاوت خاک و هوا باید تحقیقات به طور گسترده انجام شود تا ببینیم این روش با چه شرایطی بهره وری بیشتر دارد.

وی افزود: به طوری کلی خشک کاری برنج را می‌توان پروژه موفقی دانست ضمن اینکه در این نوع کشت کشاورز باید هر یک سال در میان به جای کشت برنج در زمین محصول تابستانه دیگری بکارد تا با اصلاح سیستم از رشد علف‌های هرز جلوگیری کند.

نصیری در توضیح تولید محصولات آب بر در کشور و آسیب آن به منابع آبی اظهار کرد: می‌توان با کشت فراسرزمینی فشار وارد بر اکوسیستم کشور را کاهش داد و با گسترش این گونه کشت محصولات با نیاز آبی بالا را با هزینه کمتری تولید کرد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *