آمریکا می‌خواهد کشور‌های عربی را با وساطت سعودی‌ها وارد میدان کند

11:39 - 06 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۳۲۲۱
دسته بندی: سیاست
رئیس مرکز پژوهش‌های مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت: سیاست آمریکا این است که کشور‌های عربی را با وساطت سعودی‌ها وارد میدان کند گرچه می‌دانیم خیلی از آنها ارتباط پنهان باسعودی‌ها دارند.
سیاست آمریکا این است کشور‌های عربی را با وساطت سعودی‌ها وارد میدان کندبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی ، حسین اکبری امروز در نشست «خدمات متقابل ایران و فلسطین در چهار دهه پس از انقلاب اسلامی» درباره سفر نخست وزیر رژیم نامشروع صهیونیستی به عمان گفت: سیاست آمریکا این است  کشور‌های عربی را با وساطت سعودی‌ها وارد میدان کند گرچه می‌دانیم خیلی از آنها ارتباط پنهان باسعودی‌ها دارند.

وی ادامه داد: وزن عربستان به عنوان یک بازیگر محوری باعمان - که همیشه مشهور  به کشور بی طرفی است - متفاوت است.

اکبری بیان کرد: عمان حتی در شورای همکاری خلیج فارس موضع میانه دارد. آنچه باعث شد عمان نقش بازی کند این نیست که جای عربستان را بگیرد فقط برای این است که تاکید کند که کشور‌های عربی به مسئله سازش معتقدند، اما عمان همیشه بی طرف بوده است.
 
وی بیان داشت: اصول سیاست خارجی امریکا همواره ثابت بوده و روسای جمهور امریکا خود را ملزم به پایبندی به آن می‌دانند. البته ممکن است دولت‌های مختلف، تاکتیک‌های متفاوتی را جهت رسیدن به اهداف سیاست خارجی به کار برند. اما اهداف در اکثر موارد مشترک است. حمایت از اسرائیل از جمله این سیاست‌هاست. به گونه‌ای که تمامی دولت‌هایی که در این کشور قدرت را به دست می‌گیرند خود را پایبند به آن می‌دانند. از ریگان راست‌گرا و جمهوری‌خواه گرفته تا کلینتون دموکرات و از بوش جنگ طلب تا اوبامای مدعی صلح و دوستی، تا ترامپ نامتعادل، همگی خود را ملزم به حمایت از منافع اسرائیل می‌دانند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجمع جهانی بیداری اسلامی عنوان کرد: اصلی‌ترین حمایت امریکا از اسرائیل اعتقادات مذهبی بنیادگرایان مسیحی است. آنان همواره تلاش دارنداین اصل را وارد ایمان ملت امریکا کنند که حمایت از اسرائیل اختیاری نیست بلکه خواست الهی بوده و ایستادگی در مقابل اسرائیل، ایستادگی در مقابل خداوند است که خشم و غضب وی را نیز به همراه دارد.

وی گفت: برای بسیاری از بنیادگرایان مسیحی اصلی‌ترین دلیل حمایت از اسرائیل تعهد خداوند به ابراهیم است که بر مبنای آن پاداش خداوندی تنها برای کسانی است که به یهودی‌ها رحمت بفرستند و عذاب نیز متعلق به کسانی است که یهودیان را لعن کنند. این عبارت مهم‌ترین دستاویز بنیادگرایان مسیحی در جهت حمایت از اسرائیل است. جری فالول با استناد به عبارت فوق که از کتاب سفر پیدایش برداشت شده است، معتقد بود که خداوند امریکا را مورد رحمت قرار داده، به خاطر اینکه امریکا یهود را مورد حمایت قرار داده است.

اکبری اضافه کرد: ریچارد لند هم که یکی از سیاست‌مداران متنفذ در دوران بوش پسر بود با استناد به همان آیه تورات می‌گفت من می‌خواهم خداوند به امریکا رحمت فرستد نه اینکه امریکا مورد خشم و غضب خداوند قرار گیرد. نیمرود نوویک (Nimrod Novik) مشاور اسبق شیمون پرز در سال ۱۹۸۶، یکی از دلایل اصلی حمایت امریکا از اسرائیل را وابستگی‌های فرهنگی، ایدئولوژیکی و اخلاقی بین دو کشور اعلام کرد.

وی افزود: روی دیگر سکه حمایت امریکا از اسرائیل به نفوذ یهودیان در امریکا بازمی‌گردد. حمایتی که در بسیاری از موارد تعیین‌کننده است و تا تعیین رئیس جمهور این کشور نیز پیش می‌رود. نفوذ یهودیان در تار و پود جامعه امریکا باعث می‌شود کسانی هم که در ایالات متحده اعتقاد قلبی و مذهبی به حمایت از اسرائیل ندارند، حمایت از اسرائیل در هر شرایطی، به اولویت اول سیاست خارجی شان تبدیل شود و در این بین منافع مادی مدنظر قرار نگیرد، زیرا اسرائیل نقش اول را در تراژدی آخرالزمانی بنیادگرایان مسیحی به عهده دارد. شاید به همین دلیل باشد که پاول فیندلی معتقد است که نخست وزیر اسرائیل بر سیاست خارجی ایالات متحده در خاورمیانه بسی بیشتر نفوذ دارد تا در کشور خودش.

اکبری تصریح کرد: از روسای جمهور دیگری که اعتقادات مذهبی در نوع تصمیم‌گیری‌های سیاسی‌اش به ویژه پیرامون سیاست خارجی و جنگ، تاثیر فراوان داشت می‌توان از جرج دبیلیو بوش نام برد. جرج بوش پسر به اصول و باور‌های بنیادگرایان امریکایی معتقد بود. او ایمان داشت که بنیادگرایان امریکایی از سوی خداوند برگزیده شده‌اند تا رسالت آزادی سیاسی و ایمان مذهبی را به سراسر جهان انتقال دهند.

وی بیان کرد: این اعتقادات لاهوتی و سیاسی باعث شد که سیاست خارجی وی متاثر از آموزه‌های دینی شده و در نهایت نقش مهمی در جنگ‌های افغانستان و عراق ایفا کند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجمع جهانی بیداری اسلامی خاطرنشان کرد: جیمز میلز رئیس موقت پیشین سنای ایالت کالیفرنیا در این باره چنین می‌گوید  سیاست‌های داخلی و پولی رئیس جمهور با تعبیر‌های موبه موی پیشگویی‌های کتب مقدس همخوانی دارد، چون اگر دنیای امروز به سر آید، دلیلی ندارد برای بازپرداخت بدهی‌های ملی کاری بکنیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این شرایط در حالی است که برا ساس اعلام رسمی خزانه‌داری امریکا بدهی این کشور به ۲۱ تریلیون دلار رسیده است. براساس آمار اسفند ۹۶ بدهی ۲۱ تریلیون دلاری امریکا از ۳۲۰ میلیون جمعیت هر نفر ۶۰ هزار دلار بدهی دارند.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *