واشنگتن به شرط رسمیت یافتن "خط دیورند" به افغانستان کمک کند

12:21 - 06 آبان 1397
کد خبر: ۴۶۳۱۲۹
نماینده کالیفرنیا در کنگره آمریکا از دولت این کشور خواست تا کمک‌هایش به افغانستان را با به رسمیت شناختن خط دیورند به عنوان مرز بین‌المللی با پاکستان مشروط کند.

به گزارش گروه بین الملل ، خط فرضی دیورند که در سال 1893 و دوران استعمار انگلیسی‌ها بین افغانستان و هند شرقی ترسیم شد هرگز از سوی افغان‌ها به عنوان مرزی رسمی با پاکستان به رسمیت شناخته نشده است.

در حالی که موضوع دیورند یکی از مسائل ملی و تاریخی در افغانستان محسوب می‌شود اما آمریکا ظاهرا به دنبال رسمیت بخشیدن به این خط فرضی بین دو کشور است.

«براد شرمن» نماینده ایالت کالیفرنیا در کنگره آمریکا خواستار به رسمیت شناخته شدن خط دیورند به عنوان مرزی رسمی بین افغانستان و پاکستان شده است.

این سیاستمدار دموکرات از کاخ سفید خواسته که کمک‌های آمریکا به افغانستان را با به رسمت شناختن خط دیورند به عنوان مرزی رسمی این کشور با پاکستان مشروط کند.

نماینده کنگره آمریکا در دیدار با وزیر خارجه این کشور تاکید کرد: تا زمانی که آمریکا به این موضوع اختلافی نقطه پایان نگذارد در افغانستان پیشرفتی حاصل نخواهد شد.

شرمن تصریح کرد، پذیرش خط دیورند به عنوان مرز رسمی با پاکستان برای افغانستان موضوعی بسیار دشوار است اما خط دیورند به معضلی برای هند، پاکستان و افغانستان تبدیل شده است.

وی افزود: دیورند موضوعی قابل نگرانی برای پاکستان محسوب می شود به همین دلیل اسلام‌آباد فکر می‌کند که هند نسبت به پاکستان نفوذ بیشتری در افغانستان دارد و خودداری از به رسمیت شناخته شدن خط دیورند در نهایت به نفع هند تمام می‌شود.

نماینده آمریکایی در حالی در موضوع خط دیورند مداخله می‌کند که از نظر کارشناسان حتی دولت افغانستان نیز صلاحیت تصمیم گیری درباره خط دیورند را ندارد.

ارتش پاکستان در چند سال گذشته روند ساخت حصار مرزی در خط دیورند را آغاز کرده که بارها درگیری نیروهای مرزی دو کشور را در پی داشته است. پس از اعتراض اقوام پشتون به سیاست‌های دولت پاکستان و حمایت مقامات افغان بار دیگر موضوع خط دیورند باعث تنش در روابط دو کشور شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *