صرفه جویی ۵ هزار میلیاردی با پرورش مرغ سایز
به گزارش گروه اقتصاد به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، مرتضی رضایی گفت: اگر صنعت طیور کشور، پرورش مرغ با لاشه بالای دو کیلو و ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم را به وزن استاندارد ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ کیلوگرم برساند از نظر تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ارزش بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی میشود.
وی افزود: از نظر مصرف کننده نیز نزدیک به دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان دور ریز مرغ کاهش مییابد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: یک مرغ درشت با وزن دو کیلو و ۴۰۰ گرم بیش از نیم کیلوگرم دور ریز دارد که به ضرر اقتصاد خانواده است در حالی که مرغهایی با وزن حدود ۱۵۰۰ کیلوگرم و کمتر، لذیذتر و خوش پختتر هستند و دور ریز کمتری دارند.
رضایی ادامه داد: پرورش مرغ گوشتی با سایز استاندارد، راندمان غذا را افزایش میدهد به طوری که در یک ماه اول پرورش مرغ گوشتی، یک کیلو و ۴۰۰ گرم و برای یک کیلو گرم دوم بیش از ۳ کیلو گرم دان مصرف میشود.
وی درباره سیاستهای تشویقی وزارت جهاد کشاورزی برای تولید مرغ سایز با وزن استاندارد گفت: تولیدکنندگانی که مبادرت به کاهش سن پرورش مرغ گوشتی کنند، ما به ازای هر روز کاهش در سن پرورش، پنج روز نوبت جوجه گیری را کمتر میکنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: الگو سازی و محدودیتهای اقتصادی ما را مجبور میکند به سمت بهره وری در تولید و مصرف حرکت کنیم.