بسیاری از متحدان آمریکا سرکوبگر هستند؛اکراه ترامپ برای ایستادن در برابر عربستان در موضوع خاشقجی
به گزارش گروه بینالملل ، پایگاه «بیزنس اینسایدر» با بیان این مطلب که همانند عربستان سعودی بسیاری از متحدان آمریکا سرکوبگر هستند به موضوع قتل جمال خاشقجی، روزنامه نگار منتقد سیاستهای ریاض پرداخته و مینویسد که این رویداد تناقض در سیاست خارجی آمریکا و استفاده گزینشی از وجدان و اخلاقیات را آشکار کرد.
«جفری فیلدز»، متخصص امور دیپلماسی و روابط بینالملل طی یادداشتی در بیزنس اینسایدر مینویسد: موضوع قتل خاشقجی روابط آمریکا و عربستان را تحت نظارت شدیدی قرار داده است. پس از حدود سه هفته انکار هرگونه اطلاع از سرنوشت جمال خاشقجی، محمد بن سلمان اکنون میگوید که عوامل عربستان با خاشقجی درگیر شدهاند و ۱۸ نفر نیز دستگیر شده است.
فیلدز میگوید: موضوع خاشقجی یکی از عجایب مداوم در سیاست خارجی آمریکا را برای من برجستهتر کرد؛ موردی که من در طول سالها فعالیت خود در وزارت خارجه و وزارت دفاع دیدهام؛ وجدان گزینشی در برخورد با رژیمهای سرکوبگر.
در این رابطه: تصویر بدل خاشقجی منتشر شد+فیلم
در ادامه این گزارش آمده است: با وجود اینکه ترکیه ادعا کرده فایل صوتی و شواهد ویدئویی در اختیار دارد که نشان میدهد عوامل عربستان سعودی خاشقجی را شکنجه کرده و او را به قتل رساندند و در نهایت جسدش را تکهتکه کردند، اما ترامپ دستگیری ۱۸ نفر را در ارتباط با پرونده جمال خاشقجی از سوی عربستان سعودی «گام نخست قابل توجه» توصیف کرد. بسیاری از این افراد دستگیر شده ارتباطات نزدیک با ملک سلمان دارند.
جفری فیلد مینویسد: اکراه دونالد ترامپ برای ایستادن در برابر عربستان سعودی در موضوع خاشقجی خشم جهانی را در پی داشته است. او و دیگر مقامات کاخ سفید در پاسخ به منتقدان این نکته را یادآوری کردهاند که عربستان سعودی میلیاردها دلار سلاح از آمریکا خریداری میکند و یکی از ارکان اساسی در اعمال فشار علیه ایران است. این تفسیر آشکار میکند که چرا واشنگتن برای چندین دهه روابط نزدیک خود را با برخی از بدترین نقضکنندگان حقوق بشر در جهان حفظ کرده است.
در این رابطه: جسد خاشقجی ۵ قطعه شده است
بیزنس اینسایدر در ادامه گزارش خود مینویسد: تاکنون و از زمان جنگ سرد رؤسای جمهور محافظهکار آمریکا از اقدامات بد برخی رژیمهای سرکوبگر منافع ژئوپولیتیک زیادی بردهاند.
مستبدترین رژیم
جفری فیلد در بخش دیگری از یادداشت خود مینویسد: عربستان سعودی به عنوان یکی از مستبدترین رژیمهای جهان باقی میماند. بر اساس اعلام ناظر حقوق بشر، دولت عربستان به طور روزمره افراد را بدون بررسیهای قضایی بازداشت میکند اما موقعیت راهبردی آن در خاورمیانه و منابع نفتی این کشور، آن را به یکی از متحدان اصلی آمریکا تبدیل کرده است.
در این رابطه: ناپدید شدن مشکوک خاشقجی و پیامدهایش برای ریاض
رئیس جمهور اوباما در دوران ریاست جمهوری خود بیش از هر رئیس جمهور دیگر آمریکا به عربستان سفر کرد و در طول ۸ سال ۴ مرتبه از این کشور دیدار و درباره موضوعات مختلف از ایران تا تولید نفت با مقامات آن گفتوگو کرد.
سیاست رییِل پولیتیک آمریکا
در بخش پایانی این گزارش آمده است: این نوع از راهبرد به جای آنکه بر اساس دغدغههای اخلاقی و ایدئولوژیکی باشد بر اساس اصول عملی و منافع خود است.
آمریکا روابط نزدیک خود را با رژیمهای بسیاری که ارزشها و سیاستهای آنها در تقابل با آزادی بیان، آزادی مطبوعات و بسیاری موارد دیگر تناقض دارد حفظ کرده است. این روابط برای چندین دهه ادامه داشته است. برخورد بیرحمانه عربستان سعودی، اعتراضات بینالمللی و ابراز نگرانی زیادی در داخل دولت آمریکا را در پی داشته است.