ریپ زدن خودروییها در جاده تالار/ سهامداران در تلاش برای فروش سهام+نمودار
در هفته گذشته زیان دهی گروههای خودرویی همچنان در جریان و ارزش سهمها در بازار روز به روز در حال اُفت میکند و مشخص نیست در روزهای آتی این زیان تا چه اندازه افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، زیاندهی گروههای خودرویی در معاملات بازار سرمایه طی دو ماه اخیر آغاز و به دلایل مخالفت دولت با افزایش قیمت و افزایش هزینه تولید در این شرکتها ادامه دارد و در این شرایط بیش از همه سهامداران خرد و بازنشستگان ضرر میکند، به علاه دولت و سهامداران حقیقی نیز از این قاعده مستثنی نخواهند بود.
به علاوه در چند ماه اخیر شرکتهای خودرویی صدها میلیارد تومان ضرر کرده اند و در این میان ایران خودرو یکی از گروههایی است که سهام آن در بدترین شرایط به سر میبرد که پیش بینی میشود این روند در روزهای آینده با ادامه بلاتکلیفی این گروه تشدید شود.
به علاوه در چند ماه اخیر شرکتهای خودرویی صدها میلیارد تومان ضرر کرده اند و در این میان ایران خودرو یکی از گروههایی است که سهام آن در بدترین شرایط به سر میبرد که پیش بینی میشود این روند در روزهای آینده با ادامه بلاتکلیفی این گروه تشدید شود.
روند معامله ۵ گروه سایپا، پارس خودرو، زامیاد، گروه بهمن، ایران خودرو به شرح زیر است:
*سایپا (خساپا)
سهام گروه سایپا در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از یک هزار و ۵۸۴ سهم در انتهای هفته گذشته به ۲ هزار و ۱۵۸ سهم رشد کرد و حجم از ۴۲ میلیون و ۸۶۸ سهم با صعود به ۴۷ میلیون و ۲۹۱ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با رشد ۵ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته متوقف و به روند کاهش ۴.۷۲ درصدی رسید.
*ایران خودرو (خودرو)
سهام گروه ایران خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و ۲ هزار و ۲۴۱ سهم در ابتدای هفته به ۲۲۴ سهم اُفت کرد و حجم از ۴۰ میلیون و ۳۲۷ سهم با کاهش به ۲ میلیون و ۶۸۷ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند صعودی ۴.۸ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته متوقف و به کاهش ۳.۶۵ درصدی رسید.
*زامیاد (خزامیا)
سهام گروه زامیاد در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت ۵۳۴ سهم در ابتدای هفته به ۸۰۷ سهم رشد کرد و حجم از ۱۲ میلیون و ۳۱۵ سهم با روند رشد به ۲۳ میلیون و ۴۷۱ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند صعودی ۴.۹۶ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته متوقف و به کاهش ۴.۸۸ درصدی رسید.
*سایپا دیزل (خکاوه)
سهام گروه سایپا دیزل در هفته جاری مورد معامله قرار نگرفت.
*پارس خودرو (خپارس)
سهام گروه پارس خودرو در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت ۲ هزار و ۸۶۴ سهم در ابتدای هفته به ۷۰۳ سهم کاهش یافت و حجم از ۶۸ میلیون و ۵۴۴ سهم با اُفت به ۱۲ میلیون و ۱۶۴ سهم رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند مثبت ۴.۸۵ درصدی روبرو شد که این روند در پایان هفته متوقف و به کاهش ۴.۸۷ درصدی رسید.
*گروه بهمن (خبهمن)
سهام گروه بهمن در هفته جاری مورد معامله قرار گرفت و از ۸۶۴ سهم در ابتدای هفته به یک هزار و ۱۱۹ سهم در پایان هفته افزایش یافت و حجم از ۲۲ میلیون و ۶۹ با کاهش به ۲۰ و ۵۶۶ رسید.
در ابتدای هفته این سهم با روند صعودی ۴.۸۳ درصدی روبرو شده که این روند در پایان هفته متوقف و به اُفت ۴.۴۷ درصدی رسید.
*ایران خودرو دیزل (خاور)
سهام گروه ایران خودرو دیزل در هفته جاری مورد معامله قرار نگرفت.
در این رابطه همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در گفت وگو با بیان کرد: وضعیت گروه خودرویی در هفته گذشته همانند چند ماه اخیر نامطلوب بوده و شاهد تشکیل صف فروش در تالار برای این گروه بودهایم.
وی در ادامه افزود: گزارشات ارائه شده از سوی شرکتهای خودرویی نیز موجب شد تا زیان انباشته این شرکتها مشخص و سهامداران برای جلوگیری از زیان بیشتر اقدام به فروش سهام کنند که در این میان سهامداران خرد بیشترین ضرر را متحمل شدند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تا زمانی که سیاست دولتی برای قیمتگذاری خودروها تغییر نکند شاهد روند نزولی در ارزش سهام این گروه خواهیم بود زیرا در شرایطی که هزینههای تولید افزایش و فاصله بین قیمت کارخانه و بازار آزاد عمیقتر شود زیاندهی این گروه نیز افزایش مییابد.
دارابی خاطر نشان کرد: انتخاب یک وزیر مناسب برای حوزه صنعت که در جریان وضعیت شرکتها و تولید در کشور باشد می تواند تاثیر بسزایی در ارزش سهام این گروه داشته باشد و وضعیت تولید و هزینههای این مجموعه ها را تا قبل از نابودی کامل سامان بخشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *