افت ۴۶ درصدی صادرات ماشین آلات و تجهیزات صنعتی/ ظرفیتی مغفول مانده در کشور
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد ، طی ۶ ماهه امسال میزان صادرات کشور به رقم بیش از ۲۰ میلیارد دلار رسید که هر یک از بخشهای گوناگون اقتصادی سهم مختلفی را به خود اختصاص دادند.
اما نکته مهم این است که حدود ۱۷.۵ میلیارد دلار از سهم صادرات کشور در ۱۰ فصل عمده کتاب مقررات و صادرات خلاصه میشود.
این ۱۰ فصل عبارتند از: فصل ۲۷ - سوختهای معدنی، روغنهای معدنی و محصولات، حاصل از تقطیر آنها؛ مواد قیری؛ مومهای معدنی، فصل ۳۹ - مواد پلاستیکی و اشیاء ساخته شده از این مواد، فصل ۲۹ محصولات آلی شیمیایی محصولات – فصل ۷۲ فولاد و آهن، چدن - فصل ۰۸ – میوههای خوراکی؛ پوست مرکبات یا پوست خربزه و
همانند، فصل ۳۱ کودها، فصل ۲۶ - سنگ فلز، جوش و خاکستر، فصل ۲۵ - نمک؛ گوگرد؛ خاک و سنگ؛ گچ، آهک و سیمان، فصل ۰۷ - سبزیجات، نباتات، ریشه و غدههای زیرخاکی خوراکی، فصل ۵۷ - فرش و سایر کفپوشها از مواد نسجی.
آمار منتشر شده نشان میدهد که موضوع تنوع سازی در صادرات کالاهای داخلی فراموش شده و کمتر به آن توجه شده است بر این اساس باید توجه خاصی به این مقوله صورت گیرد تا بتوان از ظرفیت بخشهای دیگر اقتصادی برای ارزآوری به کشور استفاده کرد.
به عنوان نمونه ظرفیت فراوانی در بخش ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در داخل کشور وجود دارد که میتوان با استفاده از توانمندیهای داخلی بخش مهمی از صادرات کشور در این بخش صورت گیرد اما، تاکنون به این صورت نبوده است.
بر اساس آمار منتشر شده از تجارت خارجی کشور طی ۶ ماهه نخست امسال در بخش ماشین آلات و تجهیزات صنعتی فقط ۱۴۷ میلیون دلار صادرات صورت گرفته است.
بر اساس آمار در نیمه نخست امسال، ۴۳ هزار تن به ارزش ۱۴۷ میلیون دلار صادر شد که از نظر ارزش شاهد کاهش ۴۶ درصدی نسبت به مشابه سال قبل در این بخش بوده ایم.
طی نیمه نخست سال گذشته ۲۷۴ میلیون دلار ماشین آلات و تجهیزات صنعتی با وزن ۳۶ هزار تن صادر شده بود.
در این گروه کالایی پمپها، کمپرسورها، تجهیزات انتقال مواد، تجهیزات صنایع نورد، تراکتور، کمباین و ماشین آلات صنایع غذایی قرار میگیرند.
عراق، افغانستان و سوریه عمدهترین بازارهای صادراتی این گروه کالایی هستند.