برگزاری آزمون عمومی قضاوت در٢٢ مرکز استان و با حضور سی هزار شرکت کننده/ تشریح اقدامات صورت گرفته در مورد جذب نخبگان دانشگاهی و حوزوی

9:45 - 27 مهر 1397
کد خبر: ۴۶۰۹۰۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
آزمون تصدی منصب قضا سال ١٣٩٧، امروز جمعه ٢٧ مهرماه برگزار شد.
برگزاری آزمون عمومی قضاوت در٢٢ مرکز استان و با حضور سی هزار شرکت کننده/ تشریح اقدامات صورت گرفته در مورد جذب نخبگان دانشگاهی و حوزویبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی ، حجت الاسلام و المسلمین علیرضا امینی معاون منابع انسانی قوه قضاییه در نشست خبری که همزمان با برگزاری آزمون تصدی منصب قضا سال ١٣٩٧، امروز جمعه ٢٧ مهرماه برگزار شد، اظهار کرد: آزمون عمومی قضاوت در٢٢ مرکز استان و با حضور سی هزار شرکت کننده برگزار شد.

وی ادامه داد: پذیرفته شدگان این مرحله در سی آذرماه سال جاری، در آزمون تشریحی شرکت خواهند کرد و در نیمه بهمن سال جاری نیز نتایج آزمون اعلام می‌شود و از اسفندماه مصاحبه‌های تخصصی انجام می‌شود و امیدواریم تا پایان خرداد ماه، مجموعه آزمون‌ها تخصصی و شخصیت و روانشناسی، به اتمام برسد و افرادی که در این مرحله قبول شده‌اند برای گزینش بتوانند اقدام نمایند.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به آماری از جذب نیروی قضایی در دستگاه قضا، افزود: از ابتدای برنامه پنجم و در سال اول برنامه ششم، آزمون‌هایی برگزار کردیم که به جز امسال حدود سیصد هزار نفر در آن‌ها شرکت کرده‌اند که علاوه بر هزار نفری که از طریق دانشجویان علوم قضایی و بورسیه‌ها تامین کردیم، ٤١٠٠ نفر هم از محل آزمون‌ها پذیرفته شدند. در واقع حدود ۱.۳ درصد افرادی هستند که به مجموعه دستگاه قضایی به عنوان قاضی از طریق جذب در این شش سال اخیر پیوسته‌اند و در واقع بیست درصد از محل دانشجویان علوم قضایی و هشتاد درصد به صورت آزاد تامین می‌شوند که از میان کسانی که به صورت آزاد جذب می‌شوند هفتاد درصد را دانشگاهیان و سی درصد را حوزویان تشکیل می‌کنند و کمتر از ۹ درصد نیز بانوانی بوده‌اند که ابلاغ قضایی دریافت کرده و البته به موازات این موضوع ۲۱۰۰ نفر بازنشسته شده‌اند و بر اساس این تفاضل به دستگاه‌های قضایی توانسته‌ایم نیروی جدید وارد کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین امینی تصریح کرد: در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱۲ قاضی در دستگاه قضایی داریم و متوسط ورودی پرونده به قاضی دادسرا ۱۷۰ فقره پرونده و حدود ۱۳۰ فقره پرونده در محاکم است و با این اوصاف همچنان دستگاه قضا به جذب نیروی قضایی نیاز دارد و آمار به گونه‌ای است که باید با توجه به میزان خروجی‌هایی که به عنوان بازنشستگی از دستگاه قضایی داریم باید تلاش کنیم که در طول برنامه ششم نیز بتوانیم این ظرفیت را تکمیل نماییم.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه با اشاره به جذب نیروی اداری گفت: در بخش اداری نیز در طول این سال‌ها بالغ بر ١٤ هزار نفر جذب شده اند و نسبت کادر اداری به قضایی سه به یک است؛ یعنی برای هر قاضی سه نیروی اداری داریم.

وی خاطرنشان کرد: برنامه ششم توسعه اجازه داده است که سالانه حدود ۳۲۰۰ نفر کادر اداری جذب کنیم ولیکن اعتبارات دولت، محدود است و در این قسمت مشکل داریم و دولت بودجه کافی برای جذب این تعداد را ندارد، در آزمونی که سال گذشته برگزار شد در پایان همان سال، ۶۴۰۰ نفر را اعلام کردیم که در حال طی مراحل جذب هستند و تا انتهای امسال پس از طی مراحل گزینش به صورت پیمانی جذب می‌شوند.

وی در پاسخ به سئوال مبنی بر اقدامات صورت گرفته در مورد جذب نخبگان دانشگاهی و حوزوی، تصریح کرد: در آیین نامه جذب گزینش قضات شامل دو نوع جذب عمومی و تخصصی است و کسانی که معدل‌های بالا دارند، از طریق جذب اختصاصی که تا اخر هفته آینده ادامه دارد می‌توانند شرکت کنند و سالانه تعداد قابل توجهی از این طریق جذب می‌شوند.

حجت الاسلام و المسلمین امینی در پاسخ به سئوالی در رابطه میزان جذب قاضی نیز گفت: دستگاه قضا در هر سال ۸۰۰ قاضی می‌تواند به مجموعه خود اضافه نماید
 
معاون منابع انسانی قوه قضاییه در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در حال حاضر چه تعداد کارآموز در دستگاه قضا مشغول به فعالیت هستند، ادامه داد: به طور معمول حدود ۱۴۰۰ نفر همواره در دوره‌های کارآموزی حضور دارند و تعدادی می‌روند و تعدادی نیز جایگزین می‌شوند و معمولا سالانه حدود ۸۰۰ نفر به عنوان قاضی وارد دستگاه قضایی می‌شوند که تعدادی از این چرخه‌ها جذب می‌شوند که عمدتا در تهران، قم، مشهد، اصفهان، تبریز این دوره‌های آموزشی را برگزار می‌کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین امینی در پاسخ به سئوالی در رابطه با اجرای قانون منع بکارگیری بازنشستگان، وضعیت بازنشستگان اداری و قضایی در دستگاه قضا چگونه است، اظهار کرد: بکارگیری بازنشستگان از گذشته نیز خلاف قانون بوده و شرایط خاص و تبصره‌هایی داشته است در قانون جدید نیز اصلاحیه‌ای صورت گرفت و در دستگاه‌های دولتی و عمومی در جریان است و در دستگاه قضایی نیز همینطور.

وی افزود: در خصوص بازنشستگی قضات با توجه به مجوزی که ریاست قوه قضاییه از مقام معظم رهبری دارند عندللزوم و مواردی که ضرورت داشته باشد، قاضی بازنشسته را در دستگاه قضا حفظ می‌کنیم.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه یادآور شد: البته تعداد کسانی که به این شکل در دستگاه قضا بعد از بازنشستگی مانده اند قابل توجه نیست و در مجموع قانون منع بکارگیری بازنشستگان در دستگاه قضایی مثل دستگاه‌های دیگر دولتی، اجرا می‌شود و تفاوتی ندارد.

وی ادامه داد: در مورد کارکنان اداری نیز اگر کسی بازنشسته شود از دستگاه خارج می‌شود و امکان بکارگیری مجدد او اصلا وجود ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین امینی در پاسخ به سوالی در مورد آزمون ویژه ایثارگران نیز یادآور شد: ایثارگران طبق تفاهم نامه‌ای که با بنیاد ایثارگران داشته‌ایم در جذب ویژه ایثارگران و در قالب آزمونی میان خودشان، رقابت می‌کنند و در بقیه فرایندها تفاوتی وجود ندارد. در بخش اداری هم برابر قانون استخدامی، سهمیه لحاظ می‌شود.

معاون منابع انسانی قوه قضاییه در مورد شرکت وکلا در آزمون قضاوت، گفت: از زمان آیین نامه جذب قضات تاکنون، یکی از امتیازاتی که در جذب اختصاصی قائل شدیم وکلایی هستند که حداقل ۵ سال سابقه موثر وکالت داشته باشند که به دلایلی تمایل به کار وکالت ندارند و تقاضا می‌دهند تا وارد دستگاه قضا شوند.

وی اضافه کرد: مطابق آمار سالانه حدود 400 نفر از وکلای دارای حداقل 5 سال سابقه موثر در قالب جذب اختصاصی متقاضی امر قضاوت هستند و از مجموع شرکت کنندگان حائز این شرط تاکنون حدود 200 نفر به گزینش معرفی شدند.

حجت الاسلام و المسلمین امینی در پاسخ به آخرین سئوال در مورد روند جذب مناطق محروم و همچنین شورای حل اختلاف نیز خاطرنشان کرد: تمهیداتی اندیشیده شده که تعدادی از نیرو‌هایی که در مناطق محروم تحصیلات حقوقی دارند در همان مناطق در دوره‌های آموزشی شرکت دهیم و بعدا بر اساس آزمونی، بخشی از آن‌ها را برای نیاز‌های منطقه جذب کنیم.

وی یادآور شد: در مورد شورای حل اختلاف نیز تاکنون دو مورد آزمون برگزار کرده ایم و در حال حاضر بیشتر از قضات محاکم استفاده می‌شود که در وقت‌های اضافی به شورا‌ها نیز کمک می‌کنند ولیکن در سال ۹۶ یک نوبت آزمونی برگزار شد که حدود ۴۶ هزار نفر شرکت کردند و از آن‌ها بالغ بر ۲۰۰ نفر به گزینش معرفی شدند که پس از طی این مرحله ابلاغ قضایی به آن‌ها در شورای حل اختلاف داده می‌شود و در حال حاضر ۱۵۰ قاضی مستقر در شورا‌های حل اختلاف داریم و مابقی به صورت پاره وقت همکاری می‌کنند.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *