پراید، ۲۰۶ و ۴۰۵ خودروهایی با بیشترین مراجعه به مراکز معاینه فنی/راه اندازی ۵ خط معاینه فنی جدید
به گزارش گروه جامعه نواب حسینیمنش در نشست خبری اجرای فاز دوم طرح کاهش، گفت: مرحله اول طرح کاهش آبانماه سال ۱۳۹۵ تنها در محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد اجرایی شد و مرحله دوم این طرح از اول آبانماه در کل شهر تهران و به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی اجرای این طرح ممنوعیت تردد خودروهای آلاینده است، اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۷اخذ معاینه فنی برتر را در سطح شهر تهران اعمال کردیم و اکنون بالغ بر ۳۶۹ هزار خودرو، یعنی ۳۵ درصد خودروهای مراجعهکننده تهران معاینه فنی برتر دریافت کردهاند.
وی با اشاره به راه اندازی نرم افزار نوبتدهی اینترنتی معاینه فنی و دو شیفته بودن مراکز تصریح کرد: امکان افزایش ظرفیت به صورت سه شیفته فراهم شده است و هفته آینده نیز دو مرکز معاینه فنی جدید در چیتگر و شهرری افتتاح میشود. همچنین پنج خط معاینه فنی سیار نیز به ناوگان اضافه خواهد شد.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی ادامه داد: سازمان استاندارد تهران به ۳۲ وزارتخانه و دستگاه اجرایی ابلاغ کرده است که به پیمانکاران خود که خودروهایشان فاقد معاینه فنی است، پرداختی نداشته باشند و در حاضر انجام معاینه فنی سیار و کنار جادهای نیز در دستور کار است و به صورت رندوم از خودروها تست آلایندگی میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۵۳۶ خودروی دیزلی که مورد معاینه قرار گرفتهاند ۴۶۷ دستگاه دارای معاینه فنی بودند و مابقی فاقد معاینه فنی بوده اند. ۱۱۳ دستگاه اتوبوس نیز علی رغم داشتن معاینه فنی، حدود مجاز آلایندگی را پاس نکردند و به تعمیرگاه اعزام شدند.
حسینی منش با بیان این که در مرحله اول طرح کاهش یک میلیون و ۷۰ هزار خودرو توانستند معاینه فنی بگیرند، اظهار کرد: بیشترین خودروهایی آلاینده به ترتیب پراید، ۲۰۶ و ۴۰۵ بودند و براساس سال تولید نیز به ترتیب خودروهای پیکان، نیسان و در مراحل بعدی وانت مزدا و خودروی آر. دی که سال تولیدشان بالاتر از سال ۱۳۸۴ است، بیشترین میزان میزان آلایندگی را داشتند.