"هند" برای حفظ روابط با ایران مراقب لغزندگی مسیر باشد

10:05 - 24 مهر 1397
کد خبر: ۴۶۰۰۶۶
یک روزنامه هندی ضمن اشاره به اینکه با نزدیک شدن 4 نوامبر ( 13 آبان)، آمریکا تبلیغات ضد ایرانی خود را افزایش داده است، تاکید کرد هند برای حفظ روابط خود با ایران باید هشیار بوده و مراقب لغزندگی این مسیر باشد.

به گزارش گروه بین‌الملل به نقل از روزنامه تلگراف ایندیا، در توجیه این هشدار به این نکته اشاره کرد که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به کشورهای جهان و از جمله هند اخطار داده است که زمانی که روز شروع تحریم ها فرا برسد، قوانین کاملا جدیدی در ارتباط با کشورهایی که تصمیم بگیرند به تجارت خود با ایران ادامه دهند، در نظر گرفته خواهد شد.

این روزنامه نوشت: مانند سایر کشورها، تحریم های آمریکا هند را نیز با چالش روبرو ساخته است. اگرچه این کشور موضع خود مبنی بر عدم پیروی از تحریم های یک جانبه آمریکا را مشخص کرده است اما واقعیت های موجود، سایر اقدامات هند را تعیین خواهد کرد.

اگرچه به نظر نمی رسد قطع کامل این واردات امکان پذیر باشد، اما هند هم اکنون واردات نفت خود از ایران را کاهش داده است. بر اساس گزارش های منتشر شده پالایشگاه های هندی سفارشات نفتی خود از ایران برای ماه های سپتامبر (شهریور) و اکتبر (مهر) را به نصف کاهش داده اند. این اقدامات با هدف دریافت معافیت از سوی واشنگتن انجام شده است.

این روزنامه یکی از مسایل پیش روی هند درباره تصمیم گیری در خصوص روابط با ایران را بحران انرژی در بازارهای داخلی این کشور عنوان نمود. سقوط ارزش روپیه در مقابل دلار و قیمت های گران نفت در بازار های جهانی سبب ایجاد نارضایتی در این کشور شده است. در این زمینه نفت ایران برای هند بسیار سودمند است زیرا تهران نفت خود را با قیمتی بسیار جذاب و ارزان به هند می فروشد. هند دومین مشتری بزرگ نفتی ایران پس از چین است و شرکت های این کشور هم اکنون فشار تحریم های آمریکا علیه ایران را احساس می کنند. برای رفع این چالش ها، دهلی نو با دریافت نفت ایران با استفاده از نفت کش های ایرانی موافقت کرده است و همچنین مجوز افتتاح یک شعبه بانک پاسارگاد به منظور احیای دوباره مکانیسم روپیه-ریال را صادر کرده است.

اگر آمریکا به هند هیچ معافیتی در خصوص ایران ندهد، برنامه ریزی سیاسی هند از جمله روابط انرژی با ایران، سرمایه گذاری در چابهار و همچنین منافع گسترده تر دهلی نو در غرب آسیا مختل خواهد شد. بنابراین هند در بالاترین سطح ممکن تعاملات خود با آمریکا را حفظ کرده است. موضوع ایران در طول مذاکرات موسوم به '2+2'هند و آمریکا در دهلی نو مورد بررسی قرار گرفت. اجیت دووال مشاور امنیت ملی هند نیز در نیو یورک با مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در ارتباط با ایران دیدار کرده است.

پمپئو همچنان از نگرانی های هند حمایت می کند. پمپئو اشاره کرد: همچنان یک سری تصمیمات در ارتباط با 4 نوامبر ( زمان آغاز تحریم های ایران) باقی مانده است و ما باید برای اعطای معافیت ها تصمیم گیری کنیم. ما به صورت مرحله ای این مسائل را حل می کنیم. با توجه به اهمیتی که دولت ترامپ به روابط آمریکا و هند داده است، انتظار می رود که واشنگتن یک دیدگاه راهبردی در خصوص روابط هند و ایران داشته باشد.

تلگراف ایندیا در ادامه نوشت: ایران یک عامل قدمیت نارضایتی در روابط هند و آمریکا بوده است. هند تنها کشوری نیست که برای روابطش با ایران مورد هدف واشنگتن قرار گرفته است. با این وجود دهلی نو تحت تاثیر سیاست های آمریکا قرار گرفته و باید روابط خود با ایران و آمریکا را به شیوه ای دنبال کند که توازن در هر دو رابطه حفظ شود.
به گزارش ایرنا، پیام وزیر امور خارجه آمریکا خطاب به کشورهایی است که با وجود تحریم های آمریکا قصد دارند به روابط معمول خود با تهران ادامه دهند.

پس از خروج آمریکا از توافق هسته ای ایران یا برجام در ماه مه (اردیبهشت)، این کشور به سایر ملت ها فشار وارد کرده است تا واردات نفت خود از ایران را متوقف کنند. بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران در تاریخ 6 ماه اوت (15 مرداد) اجرایی شدند درحالی که تحریم های ایران در بخش انرژی در چهارم ماه نوامبر (13 آبان) به اجرا گذاشته می شوند.

این اقدامات ایران موجب نارضایتی ایران شده است بطوریکه محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران از کشور های اروپایی خواسته است تا اقدامات لازم برای خنثی کردن تحریم های آمریکا را انجام دهند. وی همچنین اخطار داده است که اگر اقدامات آمریکا و بی ارادگی اروپایی ها سبب به خطر افتادن منافع ایران شود، تهران از تعهد خود بر برجام خواهد کاست و غنی سازی اورانیوم را افزایش خواهد داد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *