ابتلای 51 نفر به "ویروس زیکا" زنگ خطر را در هند بصدا درآورد
به گزارش گروه بینالملل به نقل از روزنامه هندوستان تایمز، پزشکان هندی می گویند هفته آینده برای جلوگیری از گسترده تر شدن بیشتر این بیماری بسیار حیاتی خواهد بود. در هفته آینده مقامات سعی خواهند کرد از گسترش پشه های ناقل این بیماری و انتقال آنها به مناطق دیگر جلوگیری کنند. این بیماری تاکنون در هند قربانی نگرفته است.
از آنجایی که دوره نهفتگی این ویروس یک هفته است، احتمالا موارد بیشتری از ابتلا به زیکا در جیپور به ثبت خواهد رسید.
مقامات هندی پس از آنکه نتیجه آزمایش سه دانشجو در خوابگاه راجپوت در نزدیکی اردوگاه سیندهی مثبت اعلام شد، تمام دانشجویان این خوابگاه را قرنطینه کرده اند.
11 زن حامله نیز در این منطقه به ویروس زیکا مبتلا شده اند.
وزارت بهداشت هند اعلام کرده است که شیوع این ویروس احتمالا از یک جهانگرد آلوده آغاز شده است.
دیلیپ موالانکار رییس موسسه بهداشت عمومی در گاندی نگر گفت: علاوه بر انجام اقدامات کنترل شیوع، هند باید نظارت خود بر نشانه های شناسایی این بیماری را افزایش دهد. ایستگاه های اتوبوس، فرودگاه ها و ایستگاه های قطار، همه باید تحت نظر باشند تا به محض شناسایی فرد مشکوک آلوده به این ویروس وی از جمعیت جدا شده و در قرنطینه قرار گیرد.
هفته گذشته دفتر نخست وزیری هند نیز خواهان یک گزارش کامل از وزارت بهداشت هند پس از ابتلای 22 نفر به ویروس زیکا در این ایالت که در شمالغرب هند قرار دارد، شده است.
ایالت بیهار نیز که در همسایگی راجستان از تمام بخش های این ایالت درخواست کرده است تا به دقت تمام موارد مشکوک به بیماری زیکا را بررسی کنند. این اخطار دولت بیهار در شمالشرق هند نیز پس از جواب مثبت آزمایش یک دانشجو که در ایالت راجستان مشغول به تحصیل بوده منتشر شد.
دولت مرکزی هند یک اتاق کنترل در مرکز ملی کنترل بیماری هند جهت نظارت دقیق بر وضعیت ایجاد کرده است. علاوه بر موارد مشکوک، تمام زنان باردار در مناطق آلوده تحت مراقبت های کنترلی قرار گرفته اند.
دولت هند یک تیم از متخصصان پزشکی و کارشناسی را به جیپور اعزام کرده است تا دلیل انتشار این ویروس را بررسی کنند.
اولین مورد ابتلا ویروس زیکا در هند در ماه ژانویه سال 2017 در شهر احمد آباد و چند ماه بعد در ایالت تامیل نادو واقع در جنوب هند شناسایی شد. مقامات هندی از طریق نظارت کامل توانستند از شیوع بیشتر این ویروس جلوگیری کنند.
بررسی ها نشان داده است که هند دارای پتانسیل بالایی برای شیوع ویروس زیکا دارد زیرا این کشور دارای بهترین شرایط جوی برای شیوع گسترده این ویروس است. همچنین تعداد زیادی از شهروندان هندی هر سال برای کار به مناطقی سفر می کنند که پیش از این ویروس زیکا در آنجا فعال بوده است.
این ویروس می تواند در زنان جوان و باردار بسیار خطرناک ظاهر شود. زیکا معمولا سبب ایجاد بیماری های خفیف می شود و این امر تشخیص آن را در میان سایر بیماری ها با مشکل روبرو می کند و این امر می تواند یکی از عوامل عدم تشخیص این ویروس در هند باشد.
ویروس «زیکا» از طریق نیش پشه «ادیس» منتقل می شود. افراد مبتلا به ویروس زیکا معمولا دارای نشانه هایی مانند تب خفیف، خارش پوست، ورم ملتحمه، درد عضلات و مفاصل، ضعف و سردرد می شوند.این نشانه ها معمولا 2 تا 7 روز ادامه می یابند.
تاکنون روش درمان و یا واکسن خاصی برای مقابله با این بیماری تولید نشده است.